reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
w poprzedniej ciąży mówiliśmy w okolicy 12 tc bo już wiele osób podejrzewało. Mieszkaliśmy wtedy w tym samym budynku, co teściowie więc widzieli że nie chodzę do pracy.
Teraz myśle, że poczekamy do tego 14tc na pewno. Na razie wiedzą moi rodzice, siostra i dwie przyjaciółki. Tak pozostanie.
Aaaa No i Wy wiecie 😂

Ja w styczniu chce lecieć gdzieś na wakacje, bo od dawna mieliśmy taki plan. Także powiem jak wrócę, żeby mi dodatkowo nie gadali, że w ciąży jestem a podróżuje. (Oczywiście jeśli ciąża będzie fizjologiczna)
No jak można podróżować w ciazy 🤣🤣🤣
Moi teściowie jakby się dowiedzieli i jeszcze widzieli ,że jadę w podroz, dalej niż 15 km od miejsca zamieszkania to by nie szczędzili komentarzy..
Ja mieszkam z tesciami i już raz leżałam w domu na l4, a teściowa chodziła i węszyła. Nie wie o naszych problemach i już się boję ehh...

No jak można podróżować w ciazy 🤣🤣🤣
Moi teściowie jakby się dowiedzieli i jeszcze widzieli ,że jadę w podroz, dalej niż 15 km od miejsca zamieszkania to by nie szczędzili komentarzy..
Ja mieszkam z tesciami i już raz leżałam w domu na l4, a teściowa chodziła i węszyła. Nie wie o naszych problemach i już się boję ehh...
my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domu 😛
Mimo, że mieliśmy osobną część domu, nawet się czasami nie widywaliśmy to ich obecność w pobliżu mnie irytowała. Jeszcze moja teściowa to taki typ co się we wszystko wtrąca i nawet jej własne dzieci nie mogą jej znieść 🫣

Ja powiedziałam i rodzicom i teściom, siostrze i przyjaciółkom ;-) byli przy mnie przy pierwszym poronieniu to i teraz im powiedziałam :-) w mojej rodzinie trudno jest coś ukrywać, bo mamy za częsty kontakt :-) ale w pracy zamierzam powiedzieć dopiero w połowie stycznia jak dotrwam…. Co do testów nifty to w zależności jak wyjdzie pappa i usg genetyczne pod koniec grudnia 🤷‍♀️

my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domu 😛
Mimo, że mieliśmy osobną część domu, nawet się czasami nie widywaliśmy to ich obecność w pobliżu mnie irytowała. Jeszcze moja teściowa to taki typ co się we wszystko wtrąca i nawet jej własne dzieci nie mogą jej znieść 🫣
Też mamy osobna część domu, jednak to niewiele daje... nie daj Boże kupisz sobie jakiś nowy mebel czy sprzęt do domu...🤣 Za ile ? Po co?

Może się wygłupie, ale czy pappa i USG genetyczne jest refundowane na NFZ?
Jak chodzi się prywatnie to za wszystko się płaci a jak na NFZ to z tego co kojarzę robią za darmo pappe ale musisz mieć skierowanie. I dostaje się je w określonych przypadkach. Jak jest w praktyce - nie mam pojęcia.

reklama
Do góry