reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
w poprzedniej ciąży mówiliśmy w okolicy 12 tc bo już wiele osób podejrzewało. Mieszkaliśmy wtedy w tym samym budynku, co teściowie więc widzieli że nie chodzę do pracy.
Teraz myśle, że poczekamy do tego 14tc na pewno. Na razie wiedzą moi rodzice, siostra i dwie przyjaciółki. Tak pozostanie.
Aaaa No i Wy wiecie 😂

Ja w styczniu chce lecieć gdzieś na wakacje, bo od dawna mieliśmy taki plan. Także powiem jak wrócę, żeby mi dodatkowo nie gadali, że w ciąży jestem a podróżuje. (Oczywiście jeśli ciąża będzie fizjologiczna)
No jak można podróżować w ciazy 🤣🤣🤣
Moi teściowie jakby się dowiedzieli i jeszcze widzieli ,że jadę w podroz, dalej niż 15 km od miejsca zamieszkania to by nie szczędzili komentarzy..
Ja mieszkam z tesciami i już raz leżałam w domu na l4, a teściowa chodziła i węszyła. Nie wie o naszych problemach i już się boję ehh...

No jak można podróżować w ciazy 🤣🤣🤣
Moi teściowie jakby się dowiedzieli i jeszcze widzieli ,że jadę w podroz, dalej niż 15 km od miejsca zamieszkania to by nie szczędzili komentarzy..
Ja mieszkam z tesciami i już raz leżałam w domu na l4, a teściowa chodziła i węszyła. Nie wie o naszych problemach i już się boję ehh...
my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domu 😛
Mimo, że mieliśmy osobną część domu, nawet się czasami nie widywaliśmy to ich obecność w pobliżu mnie irytowała. Jeszcze moja teściowa to taki typ co się we wszystko wtrąca i nawet jej własne dzieci nie mogą jej znieść 🫣

Ja powiedziałam i rodzicom i teściom, siostrze i przyjaciółkom ;-) byli przy mnie przy pierwszym poronieniu to i teraz im powiedziałam :-) w mojej rodzinie trudno jest coś ukrywać, bo mamy za częsty kontakt :-) ale w pracy zamierzam powiedzieć dopiero w połowie stycznia jak dotrwam…. Co do testów nifty to w zależności jak wyjdzie pappa i usg genetyczne pod koniec grudnia 🤷‍♀️

my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domu 😛
Mimo, że mieliśmy osobną część domu, nawet się czasami nie widywaliśmy to ich obecność w pobliżu mnie irytowała. Jeszcze moja teściowa to taki typ co się we wszystko wtrąca i nawet jej własne dzieci nie mogą jej znieść 🫣
Też mamy osobna część domu, jednak to niewiele daje... nie daj Boże kupisz sobie jakiś nowy mebel czy sprzęt do domu...🤣 Za ile ? Po co?

Może się wygłupie, ale czy pappa i USG genetyczne jest refundowane na NFZ?
Jak chodzi się prywatnie to za wszystko się płaci a jak na NFZ to z tego co kojarzę robią za darmo pappe ale musisz mieć skierowanie. I dostaje się je w określonych przypadkach. Jak jest w praktyce - nie mam pojęcia.

reklama
Do góry