reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Moja już nie taka malutka😍

Załączniki

• IMG_20230421_174742.jpg
    IMG_20230421_174742.jpg
    632,7 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG_20230421_174737.jpg
    IMG_20230421_174737.jpg
    684,8 KB · Wyświetleń: 91
O to super ponad 150 g przybrała w tydzień ,ciekawe ile moja waży .A ty w którym tygodniu jesteś ? Bo ja 27 skończony wczoraj🙂
Ja dopiero wczoraj zaczęłam 27 tydzień :)
I przytytylam 600 gr.tylko tyle ile mała przybrała🙂
Jaaaa zazdroszczę... u mnie nie ma cukrzycy, nie objadam się, ale co miesiąc jest ok +2kg 😆 tylko, że ja zawsze mialam problem z prawidłową wagą mimo prawidłowego odżywiania i biegania to zawsze było kilka kg za dużo 😃

U nas w porządku. Młody w 26 tyg ważył 980 gram. Chciałam lecieć z mężem na wakacje samolotem teraz jakoś ale mamy cykora że coś może się stać i chyba zostawimy podroże na po porodzie.
Od wczoraj też mniej czuje ruchy zaczynam się stresować.... Jak się nie unormuje to w pon pójdę na wizytę.

Ja wróciłam od doktorki I musiałam się spakować bo od jutra szpital ☹ chce sprawdzić te cukry a do tego boli mnie prawa nerka i coś wyszło w moczu źle, ale nawet nie zwróciłam na to uwagi... co do toksoplazmozy to dostałem skierowanie do Warszawy do szpitala chorób zakaźnych i tam zdecydują co dalej 😓
Sloneczko91 co u Ciebie , bo nic nie piszesz i się zastanawiam

U nas w porządku. Młody w 26 tyg ważył 980 gram. Chciałam lecieć z mężem na wakacje samolotem teraz jakoś ale mamy cykora że coś może się stać i chyba zostawimy podroże na po porodzie.
Od wczoraj też mniej czuje ruchy zaczynam się stresować.... Jak się nie unormuje to w pon pójdę na wizytę
Ja teraz lecę żeby odpocząć doktor mnie zbadał i wszystko ok szyjka długa i zamknięta.Nie ma przeciwskazan ,my lecimy do Turcji to tylko 3 godz lotu a tam jest prawie jak w Europie dlatego się nie boje .Jak urodzę to będę siedzieć. Dwa miesiące w domu bo z korkiem nie będzie mi się chciało latać do tego dokumentyitd.
Ja czuję ruchy bardzo jak tylko się położę lub usiądę.Zjedz coś słodkiego to napewno dzieciątko się poruszy .Jak chodzisz to nie czujech ruchów bo wtedy mu dobrze i śpi.

reklama
Od wczoraj też mniej czuje ruchy zaczynam się stresować.... Jak się nie unormuje to w pon pójdę na wizytę.
Ja też się boję taki wyjazdów. Mieliśmy tyle stresu, że teraz nie chciałabym dokładać sobie kolejnych... Wczoraj wyczaiłam fajne meble ogrodowe i tegoroczne wakacje spędzę na tarasie z kawą mrożoną i lodami 😃
Jeśli chodzi o ruchy to podobno im dzidzia większa tym mniej odczuwamy ruchy bo po prostu ma mniej miejsca. Nie przejmuj się, dopoki codziennie czujesz ruchy to jest ok, może synek ma mniej aktywne dni. U mnie też czasami cały dzień i noc są maratony pływania wraz ze skokami a czasami jak np dziś Mała większość dnia śpi, co jakiś czas czuję kopniaka i przepłyniecie.
Ja teraz lecę żeby odpocząć doktor mnie zbadał i wszystko ok szyjka długa i zamknięta.Nie ma przeciwskazan ,my lecimy do Turcji to tylko 3 godz lotu a tam jest prawie jak w Europie dlatego się nie boje .Jak urodzę to będę siedzieć. Dwa miesiące w domu bo z korkiem nie będzie mi się chciało latać do tego dokumentyitd.
Ja czuję ruchy bardzo jak tylko się położę lub usiądę.Zjedz coś słodkiego to napewno dzieciątko się poruszy .Jak chodzisz to nie czujech ruchów bo wtedy mu dobrze i śpi.
Ty jesteś już tak doświadczoną mamą, że wow😊 No ruchy w czasie poruszania się są mega dziwne 😃

Jak tam Wasze przygotowania do przyjścia Maluszka? My wczoraj malowaliśmy pokój, udało się wybrać farbę, która na ścianach ma ładny ciepły odcień beżu. Jutro mąż z tatą składają wielka szafę, a ja zaczynam szukać tapety. Wozek, łóżeczko, fotelik, dostawkę mamy wybrane, tylko zamówić. Muszę wybrać jeszcze kokon, pościel, pieluszki, wanienke i wszystko do pielęgnacji... no i poprać i popracować ciuszki. I jeszcze zamówić nową firankę i zasłony do pokoju Natki. Kurczę...mam co robić 😃 A chciałabym jeszcze podejść do pracy i posprzątać biurko, póki jeszcze jestem na chodzie 😊

Do góry