reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Będzie dziewczynka 😍
Wszystko Ok, tylko jeden wynik wyszedł niejednoznacznie- także do kontroli.
(Ognisko hiperechogeniczne)
W serduszku? Mi też to wyszło na usg w 16tc, dlatego robiłam Nifty. Lekarz powiedział że jak Nifty wyjdzie ok to wszystko ok z sercem, bo poza tym ogniskiem serce ma prawidłową budowę i pracę. :)

reklama
Robię dziś gołąbki. Wróciła mi chęć na mięso. Miłego dnia
Ooo my wczoraj robiliśmy gołąbki bez zawijania :) na mięsko mam ochotę całe życie, na słodycze też miałam ale jak zaszłam w ciążę mega mnie odrzuciło od wszystkiego co słodkie. Teraz znowu smakują mi słodycze i mnie to przeraża, byleby nie przesadzić... bo kg coraz więcej a krzywa cukrowa jeszcze przede mną :D

W serduszku? Mi też to wyszło na usg w 16tc, dlatego robiłam Nifty. Lekarz powiedział że jak Nifty wyjdzie ok to wszystko ok z sercem, bo poza tym ogniskiem serce ma prawidłową budowę i pracę. :)
Te ogniska jeżeli całą resztą jest w porządku uto qlasnie nie są powodem do niepokoju. Czytałam ostatnio u mamyginekolog artykuł o takich odkryciach na usg
Tak w serduszku. Dzisiaj miałam wizytę u mojego ginekologa i faktycznie potwierdził żeby się nie przejmować. Bo to objaw współtowarzyszący więc jeśli miałoby być coś nie tak to też inne rzeczy by wyszły - wiec tego się trzymamy 🙂

WITAJCIE CIOCIE :)wczoraj miałam badania prenatalne jak to doktor powiedział wszystko perfekt dzidzia zdrowa pomimo ,że u mnie 35 lat na karku .Potwierdziło się po raz drugi,że to chlopiec .pięknie pokazał się na fotce :)

Załączniki

• 20230302_145311.jpg
    20230302_145311.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 96
Cześć dziewczyny 😀
Mam za sobą bardzo trudne 1,5 tygodnia. U mojej malutkiej wyszły poważne komplikacje. Najpierw nie rozwinęła się żyła główna górna w serduszku ale malutka była na tyle sprytna że wytworzyła sobie inna zapasową która biegnie od tylu serduszka i przyłącza się dołem na której wszystko bardzo dobrze funkcjonuje. Moje intuicja nie dawała mi spokoju i prosiłam o konsultacje w innej klinice i niestety to nie koniec 😞 Na dokładniejszym sprzęcie i u innego profesora wyszło pęknięcie żołądka co spowodowało przemieszczenie się wątroby na wysokości serduszka i płuc. Co jest bardzo poważnym problem. Na dana chwile wyszytymi rozwija się prawidłowo ale płuca nie maja aż tyle miejsca na prawidłowy rozwój i czekają nas kolejne wizyty, konsultacje, amniopunkcja oraz operacja w 30 tygodniu ciąży jeśli wszystko u malutkiej nadal będzie się prawidłowo rozwijać. Wiec dziewczyny wiem że badania prenatalne są płatne i nie wszystkie są obowiązkowe i dużo kobiet ich nie robi ale gdybym nie zdecydowała się poddać nie wiedziałabym że z moja córeczka jest coś nie tak.

Cześć dziewczyny 😀
Mam za sobą bardzo trudne 1,5 tygodnia. U mojej malutkiej wyszły poważne komplikacje. Najpierw nie rozwinęła się żyła główna górna w serduszku ale malutka była na tyle sprytna że wytworzyła sobie inna zapasową która biegnie od tylu serduszka i przyłącza się dołem na której wszystko bardzo dobrze funkcjonuje. Moje intuicja nie dawała mi spokoju i prosiłam o konsultacje w innej klinice i niestety to nie koniec 😞 Na dokładniejszym sprzęcie i u innego profesora wyszło pęknięcie żołądka co spowodowało przemieszczenie się wątroby na wysokości serduszka i płuc. Co jest bardzo poważnym problem. Na dana chwile wyszytymi rozwija się prawidłowo ale płuca nie maja aż tyle miejsca na prawidłowy rozwój i czekają nas kolejne wizyty, konsultacje, amniopunkcja oraz operacja w 30 tygodniu ciąży jeśli wszystko u malutkiej nadal będzie się prawidłowo rozwijać. Wiec dziewczyny wiem że badania prenatalne są płatne i nie wszystkie są obowiązkowe i dużo kobiet ich nie robi ale gdybym nie zdecydowała się poddać nie wiedziałabym że z moja córeczka jest coś nie tak.
Dobrze, że drążyłaś temat, dzięku temu wiesz co się dzieje i co można zrobić. Najważniejsze, że malutka sobie radzi i walczy. Teraz będziecie pod stałą kontrolą. Na szczęście żyjemy w czasach kiedy medycyna czyni cuda w brzuchu mamy u malutenkich dzieciaczków. Wiem, że jest Ci bardzo ciężko ale robisz wszytko tak jak trzeba a to najważniejsze. przytulam mocno i trzymam kciuki

Cześć dziewczyny 😀

Ojej współczuje ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.Teraz jest nowoczesny sprzęt .Trzymam kciuki❤️

reklama
Do góry