reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ja największy brzuch mam popołudniu ale wtedy mi się nasilają mdłości i praktycznie dopiero jak zasnę to mi przez noc przechodzi . A do tego momentu to kilka razy toaletę odwiedzam i nawet jak nie wymiotuje to strasznie mnie wyszarpie i brzuch boli.
Jakie tabletki macie na mdłości ? Ja mam prevomit ale nie widzę żeby pomagały . Lekarz mówił że jak to nie pomoże to kolejne są czopki . W spodniach rano jeszcze jestem w stanie się zapisać ale długo tak nie pochodzę więc chyba muszę dziać coś ciążowego zamowić. Ktoś chyba kupował z Sinsay legginsy ? Dobre są ?
Te z Sinsay są super, ale będę kupować też inne żeby sprawdzić i wyrazić opinię 😉

Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
Ja mam zawsze badanie na fotelu a potem USG. Tak też miałam w poprzednich ciążach . Ja zakładam spodnie . Ale mój lekarz ma jednorazowe spódnice i kapcie . Więc nie jestem skrępowana ale jak mu się raz skończyły to bardzo się cieszyłam że akurat miałam dłuższy swetr 😉

A ja zauważyłam, że część nowych tylko napisała jeden post, że chcą dołączyć do zamkniętej i ślad po nich przepadł [emoji6] wg mnie nie ma co dłużej tu pisać, otworzymy zamknięta grupę, zacznijmy tam pisać - na razie bez uzewnętrzniania się i po np 2 tygodniach zrobi się czystki - tylko trzeba jakieś zasady ustalić.
Tak myślę czy by z tą zamknięta jeszcze chwilę nie poczekać. Doszło trochę nowych dziewczyn na już i przenosząc się teraz i tak idziemy z "nieznajomymi" więc zasadność prywatnej grupy na tym etapie średnia. Poczekajmy z miesiąc, dwa kto naprawdę będzie się udzielał. Sporo dziewczyn ujawniło się nagle jak ma być zamknięta.

A ja zauważyłam, że część nowych tylko napisała jeden post, że chcą dołączyć do zamkniętej i ślad po nich przepadł [emoji6] wg mnie nie ma co dłużej tu pisać, otworzymy zamknięta grupę, zacznijmy tam pisać - na razie bez uzewnętrzniania się i po np 2 tygodniach zrobi się czystki - tylko trzeba jakieś zasady ustalić.
Myślę podobnie jak Ty.

reklama
Co do grupy: To, że ktoś nie jest na L4 to nie jest dobra wymówka, że nie może pisać postów, bez przesady 😏 Nie mówię, że trzeba być na bieżąco każdego dnia, ale te 2 minuty w ciągu 24h myślę, że każda z Nas ma. I zgadzam się z @Majaga pare dziewczyn odezwało się tylko wtedy jak pisałyśmy, że już chcemy być grupą zamkniętą i nic więcej 🤷🏻‍♀️

Do góry