reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Jak piszecie o spodniach ciążowych.... to widzicie u siebie już brzuszki? Czujecie je?
Ja dopiero 2 dni temu (a mam dokładnie 11 tyg) miałam takie wow, chyba się zaczęło! że mam taki twardy brzuch i dół zaczyna odstawać troszeczkę 🙂
Ja akurat nie mam problemu ze spodniami, bo noszę głównie legginsy, a ogólnie przez mdłości, brak apetytu schudłam ze 3kg więc wszystko jest na mnie luźniejsze niż zazwyczaj.
No ale co do brzuszka..... zaczęłam się zastanawiać czy mogę dalej spać na brzuchu (to moja ulubiona pozycja, chociaż staram się spać na boku), bo niby jak jest brzuch ciążowy to nie zaleca się spania na brzuchu, że można zaszkodzić maluchowi (niby od 12-13tyg) Co o tym myślicie?
Jutro mam wizytę u ginekologa (nareszcie!!!! Nie mogę się doczekać USG ❤️) to może zapytam o to.
Ja największy brzuch mam popołudniu ale wtedy mi się nasilają mdłości i praktycznie dopiero jak zasnę to mi przez noc przechodzi . A do tego momentu to kilka razy toaletę odwiedzam i nawet jak nie wymiotuje to strasznie mnie wyszarpie i brzuch boli.
Jakie tabletki macie na mdłości ? Ja mam prevomit ale nie widzę żeby pomagały . Lekarz mówił że jak to nie pomoże to kolejne są czopki . W spodniach rano jeszcze jestem w stanie się zapisać ale długo tak nie pochodzę więc chyba muszę dziać coś ciążowego zamowić. Ktoś chyba kupował z Sinsay legginsy ? Dobre są ?

reklama
Kurcze z jednej str racja żeby poczekać i na zamknięta dać tylko aktywne, z drugiej kurcze tyle czekania żebyśmy wkoncu mogły się bardziej otworzyć, bliżej poznać... Może być też tak że niektóre teraz czasu nie mają a np za mc pójdą na L4 i będą mieć więcej czasu. Sama nie wiem. Ja się dostosuje 😜
tylko otwierać się teraz na zamkniętej przy tylu nowych osobach to jak otwierać się na otwartym 😀

@izabela.keska@vp.pl @Madzia86G @AgnieszkaGda leżąc prosto nie próbowałam nogi podnieść- ale dzięki za podpowiedź przy następnym bólu na pewno spróbuję. Jeżeli chodzi o promieniowanie to nie zawsze, ale czasami max do uda poczuje ból ale to przeważnie przy wstawaniu z pozycji leżącej czy siedzącej. Gdzieś tam przeczytałam o tej rwie ale że to już ? [emoji39] Dobrze, że jutro mam wizytę to podpytam bo to jest początek ciąży a ból naprawdę jak szarpnie to tragedia..[emoji17]

Do grupy zamkniętej też się dostosuje, ja niby jestem dość z Wami na bieżąco ale też nie na tyle jak niektóre, prawda że na L4 pewnie czasu będzie więcej. Ale też się zgodzę że niektóre są naprawdę nowe i może wcale nie będą na tyle aż potem aktywne ( żadnej nie chce urazić ) ale wiem jak to było przy pierwszej ciąży to potem przy zamkniętej i tak administrator wyrzucał bo nie była aktywna co do pisania tylko do czytania, także słabo..

Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki [emoji110] dajcie znać po.[emoji3526]

Miłego dnia.[emoji3526]

Ja to miałam straszny ból nad prawym pośladkiem i ból pośladka, ale to nie było w ciąży. Ból był spowodowany uciskiem na nerw przy dyskopatii kręgosłupa.
Nie wiem czy to to, ale podobno w ciąży często może boleć kręgosłup, nawet na początku ciąży, więc może jest tu jakiś związek, ale ekspertem nie jestem!
Kręgosłup mnie nie boli, ale możliwe że coś może od niego iść. Prace mam też siedząca, więc nie ułatwia to wogole.[emoji17]

@BalbinaKwiat ooo rety… zycze szybkiego powrotu do zdrowia…

Ja się zabieram za nadrabianie weekendu, a aktywne byłyście:)

Ja się martwie bo mam wrażenie ze wszystkie objawy mi przeszły…
Oprócz senności wszystko minęło…
Nawet piersi się obkurczył…:/
A do wizyty jeszzcze cały tydzień:(
To się ciesz że objawy ustąpiły bo to naprawdę nie musi być nic złego . Ja bym bardzo chciała żeby mi mdłości i wymioty przeszły i żebym więcej sił miała .

Ja największy brzuch mam popołudniu ale wtedy mi się nasilają mdłości i praktycznie dopiero jak zasnę to mi przez noc przechodzi . A do tego momentu to kilka razy toaletę odwiedzam i nawet jak nie wymiotuje to strasznie mnie wyszarpie i brzuch boli.
Jakie tabletki macie na mdłości ? Ja mam prevomit ale nie widzę żeby pomagały . Lekarz mówił że jak to nie pomoże to kolejne są czopki . W spodniach rano jeszcze jestem w stanie się zapisać ale długo tak nie pochodzę więc chyba muszę dziać coś ciążowego zamowić. Ktoś chyba kupował z Sinsay legginsy ? Dobre są ?
Ja kupiłam z Lidla i z sinsay i niebo a ziemia. Sinsay są super, takie grubsze. Polecam naprawdę. A z Lidla użyje po domu

Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
U mnir zawsze badanie a potem usg…
W ciąży z synem tak samo miałam…

Ooo matko, a może u mojego tez są? Ogólnie gabinet wyposażony jest w lazienke. Także mogę skorzystać z toalety, podmyc sie i w ogóle ale nie zwróciłam uwagi żeby leżały tam jednorazowe spódniczki 🙈 nie wpadłam na to! 😂
U mnie tak samo, spódniczki, kapcioszki:)
Dziewczyny co to oznacza? Wyczytałam ze to wirus opryszczki jak i półpaśca którego miałam, opryszczka nigdy mi nie wyszła. Skoro przeciwciała to powinno być Ok? Jeszcze wyszła mi anemia 🤦‍♀️
Cmv to nie opryszczka i nie półpasiec, ale wirus spokrewniony…
Chorobę już przeszłaś wiec jestescie bezpieczni:)
Dziewczyny, od jakiegoś czasu ( w ciąży ) mam ból nad prawym posladkiem ( nawet trochę na nim ) na początku myślałam może że to jest od bardziej aktywnego dnia, ale nie ma reguły, mogę wiele nie robić - tak jak dziś a zaczęło znowu boleć. Dodam że jest to naprawdę mocny ból, bez pomocy nie wstanę, czy się nie przekrece.. i tylko prawa strona [emoji17] czy któraś może chociaż się z tym spotkała ?
Tez mam….Ale nie jest to ciągły ból tylko łapie nagle i po jakimś czasie puszcza…
Z tym ze ja mam wrażenie ze to promieniuje od kości ogonowej…
Muszę zapytac lekarki co to może być…
@daariaa9, ja mam "podobne" wyniki. Dziś konsultowałam. Ten wirus może spowodować objawy podobne do mocnego przeziębienia. Niekoniecznie opryszczka.
Ja mam Igm 0,2 niereaktywny, Igg >500 I lekarz powiedział, że to oznacza, że przeszłam chorobę i mam przeciwciała. I to dobrze, bo nie zachoruje.
Zachorować można drugi raz, tzw zakażenie wtórne, ale wtedy ryzyko dla fasolki jest znikome bo mama już chroni przeciwciałami…:)

@PregnantOla2022 jak u Ciebie sytuacja?

Ja kupiłam z Lidla i z sinsay i niebo a ziemia. Sinsay są super, takie grubsze. Polecam naprawdę. A z Lidla użyje po domu
Dzięki to zaraz zamówię , a jak rozmiary ? Brałaś taki jak normalnie nosisz ? Pamiętam jak kupowałam jeansy ciążowe z h&m i siostra mi doradziła żebym rozmiar większe wzięła - do końca ciąży były za luźne

Kurcze z jednej str racja żeby poczekać i na zamknięta dać tylko aktywne, z drugiej kurcze tyle czekania żebyśmy wkoncu mogły się bardziej otworzyć, bliżej poznać... Może być też tak że niektóre teraz czasu nie mają a np za mc pójdą na L4 i będą mieć więcej czasu. Sama nie wiem. Ja się dostosuje 😜
ja niestety jestem w stanie was tylko czytać póki co, bo jeszcze nie jestem na L4 :(

reklama
Do góry