reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Jak tak czytam tu na forum to dużo z was poronilo i ja tez się boje ze to może mnie spotkać 😭🥶😱 tez macie taki strach ?

Jak tak czytam tu na forum to dużo z was poronilo i ja tez się boje ze to może mnie spotkać 😭🥶😱 tez macie taki strach ?
Przy pierwszej ciąży w ogóle się nie stresowałam i nie myślałam, że coś złego może się przydarzyć.
W drugiej był delikatny stres, a w obecnej na początku bardzo się bałam i stresowałam. Teraz już lepiej, chociaż niepokój cały czas pozostaje

Czy ktoras z Was tak jak ja planuje powiedzieć o ciąży rodzinie w Święta?
Oj bardzo mnie korci żeby rodzicom i teściom podarować pudełeczka ze zdj usg na święta. Ale z drugiej strony będę tylko po 1 wizycie i chyba za wcześnie… jest jeszcze w styczniu Dzień Babci i Dzień Dziadka 😉 także rozważam cały czas… zreszta jutro jedziemy do szwagra i będę musiała się nakombinować bo zawsze ze szwagierka pijemy winko…. Boje się ze będę musiała jej wyznać prawdę bo tak mi będzie wiercić dziurę 😂

Czy ktoras z Was tak jak ja planuje powiedzieć o ciąży rodzinie w Święta?🥰
Ja w drugi dzień świąt o ile zdarzy się okazja. Właściwie moi rodzice wiedzą, teściom najchętniej powiedziałabym na 18 urodziny dziecka, a jakoś reszcie rodziny nie mam potrzeby takiej żeby mówić. Jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie to jakoś nie będę z tego robić ogłoszenia.

Tez właśnie chciałam czekać do drugiego ale matka mi szyki popsuła bo robi wigilie u nas i jak nie będę pic to pędzie podejrzane i już się domyśla i nie wiem co robić :/
Powiedz, że bierzesz antybiotyki czy coś. Już wcześniej nagraj temat że coś Cię ucho boli i tuż przed świętami oznajm, że dostałaś antybiotyki. Ja mam taki plan.

reklama
Mam już 2 dzieci z ciąż prawidłowych i wiem, ze taka myśl w ogóle mi przez głowę nie przeszła… dopiero jak tego doświadczyłam, to chyba bardziej do ciąży podchodzę z dystansem i strachem aniżeli z radością… nawet zauwazylam ze moj mąż się od tego tematy dystansuje. Wtedy zawsze bardzo się cieszyl, nie mógł przemilczeć - tym razem nie chwali się nikomu, nie mówię ze się nie cieszy, ale wiedzę ze juz tez wie, ze nie zawsze jest dobrze…

Do góry