reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja mam identycznie! Codziennie budze sie o 3 i z powrotem zasypiam dopiero jakoś o 5 masakra co to za dziwna bezsenność 😀
Jakaś pokutna.. jakby po porodzie czekało na nas mało wstawania.. a może my teraz odrobimy swoją pańszczyznę i dzieci nam będą spać jak aniołki po porodzie? Byłaby to dla mnie miła odmiana po synu który się budził 8 razy na 6 godzin :/

reklama
Jakaś pokutna.. jakby po porodzie czekało na nas mało wstawania.. a może my teraz odrobimy swoją pańszczyznę i dzieci nam będą spać jak aniołki po porodzie? Byłaby to dla mnie miła odmiana po synu który się budził 8 razy na 6 godzin :/
😂 ja właśnie miałam taka bezsenność w ciąży z synem… o matko, ale miałam energii… spałam po 4-5 godzin, ale energia mnie rozpierała. Dopiero jak w 7 mcu dostałam skurczy na spacerze z corka, takich ze miałam stracha ze to już się zaczyna, to musiałam przystopować… syn spał ładnie. Bo zasypiał o 18-19. O 23-24 budził się na mleczko i spał do 5… ale o losie… wiadomo ze ja nie pójdę spać o 18-19 razem z nim. Wiec ciężko było… jak zasypiał mi o 7 to w zasadzie budziła się corka 😂🙈

😂 ja właśnie miałam taka bezsenność w ciąży z synem… o matko, ale miałam energii… spałam po 4-5 godzin, ale energia mnie rozpierała. Dopiero jak w 7 mcu dostałam skurczy na spacerze z corka, takich ze miałam stracha ze to już się zaczyna, to musiałam przystopować… syn spał ładnie. Bo zasypiał o 18-19. O 23-24 budził się na mleczko i spał do 5… ale o losie… wiadomo ze ja nie pójdę spać o 18-19 razem z nim. Wiec ciężko było… jak zasypiał mi o 7 to w zasadzie budziła się corka 😂🙈
Moje dziecko to był dramat w kwestii spania. Wszystkie plany o osobnym pokoju osobnym spaniu poszły w odstawkę. Musiałam zmienić. Jego łóżeczko mogłabym śmiało sprzedać jako „nowe”. Nie bez przyczyny tyle czasu był jedynakiem.

Mój też teraz łazienki sprząta 😁
A ja mam ochotę na żurek, już ze dwa tygodnie za mną chodzi, trzeba w końcu zrobić! Ale na jutro tradycyjnie zaplanowany rosołek.

Powiem Wam jeszcze co mnie dziś miłego spotkało i to związanego z forum ciążowym, tym na którym teraz piszemy.
W dzisiejszym turnieju brało udział kilka drużyn. Na końcu, przy medalach każdego zawodnika wyczytywali z imienia i nazwiska. Poznałam chłopca z forum ciążowego mojego starszaka (sprzed 8 lat!), odnalazłam mamę i chwilę pogadałyśmy i powspominałyśmy. Nawet się widzieliśmy live jak chłopcy mieli roczek, był wtedy forumowy zlot :) także historia forum żyje nawet po latach 😊
Ja nadal jestem na forum sprzed 5 lat :) spotykamy się z dziewczynami raz na jakiś czas i rozmawiamy codziennie. Nawiązały się naprawdę piękne przyjaznie

Miałam tak z corka. W pierwszym trymestrze same jabłka. I ogólnie cała ciąże na owoce mnie ciągnęło. Może uda się tym razem, bo marze o siostrze dla niej ❤️
To mnie z synem na kiwi cisnęło. W chyba właśnie 8-9 tygodniu mąż wrócił z trzema paletami kiwi (wszystkie które były w sklepie) a ja to opędzlowałam w 3 dni i w sklepie zabrakło kiwi..

reklama
Do góry