reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny, miałam dziś nadprogramowa wizytę.
Od wczoraj pobolewał mnie brzuch, jakby kłucie, jak szybciej szlam lub się gwałtownie przekręciłam. No i spanikowałam. Dziś po 12 byłam. Maluch ma 2 cm, ale dostałam duphaston oraz utrogestan dopowchowo (progesteron). Mam uważać leżeć dużo spacery tylko krótkie nic nie podnosić itp.
Jednak intuicja mnie nie zawiodła. Dobrze że poszłam. Kosmowka się odkleja w jednym miejscu leciutko jeśli dobrze zrozumiałam.
Serduszko biło jak szalone, wiek ciąży z usg 8 tyg 5 dni.

Załączniki

• 94a90eec-295b-40ab-b337-98573d52073f.jpg
    94a90eec-295b-40ab-b337-98573d52073f.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 75
A ja mam pytanie, bo tak nadrabiam i byłam na 1 usg, druga wizytę mam 22 grudnia, ale lekarz nic nie mówił o prenatalnych. Czekać grzecznie? Z tego co czytam większość z Was już ma umówione, czy któraś nie ma?

I czy na drugiej wizycie macie tez usg? Mi wpisali ‚konsultacje’ i Pani w recepcji powiedziała, ze jak konsultacje to bez usg.

Może chce tylko wyniki sprawdzić i zapisać na prenatalne .. jak u niego byłam jeszcze nie wiedziałam, ze tak to działa od Was teraz wyczytuje.
Ja chodzę prywatnie ,USG zawsze mi robi . Ja na prenatalne dostałam przy II wizycie. Chyba dają gdy widać serduszko, bo wtedy wiadomo że ciąża się rozwija, a nie że jest pusty pęcherzyk.

@jazz_joanna mmmm ja do tego bym makaron spagetti dołączyła 🤤

Jak wy możecie o jedzeniu ciągle masakra. Heh będę musiała chyba się odizowac z forum z powodu tych rozmow o jedzeniu. Niektóre izolowały się bo panikowały a ja bo za dużo jedzenia tu. Dzisiaj mialam pierwsze przytulanie z toaleta jak widzę jedzenie to nie moge dzisiaj

A ja mam pytanie, bo tak nadrabiam i byłam na 1 usg, druga wizytę mam 22 grudnia, ale lekarz nic nie mówił o prenatalnych. Czekać grzecznie? Z tego co czytam większość z Was już ma umówione, czy któraś nie ma?

I czy na drugiej wizycie macie tez usg? Mi wpisali ‚konsultacje’ i Pani w recepcji powiedziała, ze jak konsultacje to bez usg.

Może chce tylko wyniki sprawdzić i zapisać na prenatalne .. jak u niego byłam jeszcze nie wiedziałam, ze tak to działa od Was teraz wyczytuje.
Ja prenatalne na nfz dlatego na pierwszej wizycie dał skierowanie, co do usg to u mnie jest na każdej wizycie ale chodzę prywatnie. Nie wyobrażam sobie iść, tak się czeka na wizytę i żeby usg nie było

Ja mam wizytę 21.12 i wtedy dopiero ma mnie umówić na prenatalne.

Ja dzisiaj zaczęłam 9 tydzień i też nie jestem jeszcze umówiona na prenatalne, ale u mnie prenatalne robi mój lekarz prowadzący ( posiada certyfikat FMF) więc on już tego pilnuje żeby to USG mi zrobić w odpowiednim momencie.

reklama
Do góry