reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

To ja w drugą stronę, niby 9.07, ale może by i czerwiec, bo kwietniowa miała być 3 tygodnie później. Dosłownie jednego dnia jej brakowało, żeby być wczesniakiem. Rodziła się z wagą 3,5kg, więc się cieszyłam, że wyszła szybciej, a nie np. Po terminie :D a w ogóle to od odejścia wód w domu do porodu w szpitalu minęła godzina i czterdzieści minut, więc ja się raczej nastawiam w te mniej słoniowa ciążę:D
O u mnie to samo, jedno i drugie poród przed terminem.
Co do seksu to jeśli lekarz nie zabronił to można i dziecku nic nie szkodzi. No a jak brzuch urośnie to trzeba uważać żeby nie gnieść , ale mój lekarz to też zazwyczaj przypomina

reklama
pkt1. Jaka płeć ? Ja bym chciała synka, mąż cały czas o dziecku mówi jak do dziewczynki. Mówi że chłopcy to sami rozbójnicy, pyskują, biją się, a dziewczynki są grzeczne, śliczne, urocze... Nie na darmo mówi się : synuś mamusi i córeczka tatusia.

pkt2. Seks. Ja mam straszne parcie na szkło tym bardziej po niektórych snach 😳😈🤩 ale w moim przypadku lekarz radzi z powstrzymaniem się do II trymestru.

pkt3. Tak, ręce i nogi to mam strasznie suche, już nie wiem czym się smarować , mam kremy Avon, Ziaja, Nivea, z apteki... pozostaje mi tylko co chwilę smarować się od nowa bo jak za bardzo mam suche to zaczynają swędzieć, a już raz miałam na rękach atopowe zapalenie skóry.

pkt4. Powodzenia w dzisiejszych wizytach 😊😊😊
Pkt.1 mąż marzy o synu , Kowalski to wiadomo jakie chce imię nadać 🤣 dla mnie dziewczynka też będzie cudownie aczkolwiek wiem że odbędę z nią rozmowę iż będzie musiała szybko się badać ginekologiczne i szybciej starać o potomstwo że względów genetycznych które prawdopodobnie odziedziczy.

Pkt.2 uff nie jestem sama, nam lekarz pozwolił od przyszłego tygodnia, miałam uplawy i wtedy trzeba tydzień odczekać od czasu ustania. Mąż już zajarany i ja rownież😁,bo leczenie niepłodnosci podczas in vitro to post,więc to już trwa długo.

Pkt.3 właśnie mam podobny problem od razu po teście się zaczęło. Ogólnie po prysznicu przez pół h siedzą mnie całe nogi i ręce chodzę i drapie się jak opetana. Smaruje od razu żelem aloesowym delikatnie pomaga dziś kupię cetaphil mąż alergik ma delikatną skórę i to mu pomaga.

Mi z om wychodzi 4 lipca ale też bym chciała koniec czerwca. Na pierwszej wizycie było z om 6+4 a z usg dzień wieńce. Może się przesunie. Ale oczywiście forum nie zmienię 🙂
Mi ginekolog wyznaczył 1 lipca więc ja to w ogóle na czerwiec się też kwalifikuję ale nie wyobrażam się przenosić na czerwcówki skoro jestem tu od początku i na lipiec się nastawiłam. Poza tym was tu wszystkie już znam a tam same obce baby 🤣

Dziewczyny które już były juz w ciazy co sądzicie o kremach,oliwkach itp. Aby zapobiegać rozstepom? Rozumiem uwarunkowania genetyczne, nawadnianie się ,ale może chociaż w 1 % można wspomóc skórę?

Zrobiłam dziś pieczeń z karkówki i ciapkapustę- łaziła za mną ładnych parę dni.
Narobiłam tego na 2 dni i wyszło tego tyle, że myślalam żeby część sobie od razu nie zamrozić... ale mój taką porcję wchłonął 😶 że nie ma co mrozić.
A martwi się o mnie żebym nie zrobiła z siebie za dużej kulki w ciąży. W tym tempie to on mnie przerośnie.

@Nadzieja* ja też szukam już różnych opinii o kremach i olejkach na rozstępy. W mojej rodzinie i z moimi predyspozycjami to kwestia czasu. Skłaniam się ku linii Tołpa Mum.

Dziewczyny które już były juz w ciazy co sądzicie o kremach,oliwkach itp. Aby zapobiegać rozstepom? Rozumiem uwarunkowania genetyczne, nawadnianie się ,ale może chociaż w 1 % można wspomóc skórę?
mi najlepiej sie oliwka sprawdziła, ładnie brzuch nawilżała i na dłużej starczała...rozstępów jako takich nie mialam...po ciazy mi dopiero wyszly dwa malutkie na boku...nie wiem na ile to zasługa oliwki, a na ile genów 🤷

Właśnie wstałam z drugiej drzemki 🙈 co za dzien 😂

Wgl dziewczyny ktore robiły kiedys awidnosc jak dlugo czekałyście na wyniki? Ja robilam wczoraj rano w synevo i do dzisiaj cisza

Też mam słoniowe ciąże. Ciekawe jak będzie teraz. Moje szkraby wylazły 10 dni po terminie i oboje trzeba było zapraszac na świat oksytocyną. Tak im dobrze było, że się utuczyły do ponad 4 kilo. Teraz to chyba z 5 kg człowieka będzie 😅
U mnie dokładnie to samo. Do tego wielowodzie. Wiec oksytocyna zaczyna działać dopiero jak mi wody płodowe przebija. Ale nie jest zle bo akcja zawsze kiedy już rozpoczęta tzn szyjka zgładzona i rozwarcie się robię ale bez skurczy. Pierwsze dziecko 7 dni po terminie, a drugie 12 😉 moje jeszcze 4 nie osiągnęły. Corka tydzień po 3720 a syn 12 dni po 3800 wiec jeszcze idzie rodzic 😂
właśnie miałam sie pytać i o piersi, bo mnie tez z dnia na dzien mniej bola. Jak je dotkne to czuję, ze pobolewaja, ale juz nie tak mocno. Do toalety tez częściej latam i coraz częściej jestem zmeczona
Ja już staram się nie zwracać no to uwagi i ich nie maklac co chwila. Ale w mojej głowie pojawia się pytanie czy jest ok… bo właśnie przestały mnie już tak bolec i nawet czuje się lepiej w dzień, nie mam już takich mdłości. Ale wieczorem pobolewa mnie brzuch… i mam wrażenie ze dostane @… ale to już chyba moja psychika, bo żadnych plamien nie mam…
ja stosuje olejek migdałowy z ros.smanna 😉taki 100% zatem bardzo naturalny. Super nawilża i super się wchłania nie pozostawiając skory mega śliskiej jak np oliwka. Stosuje go już od dawna i pozostanę przy nim, bo sprawdza się rewelacyjnie.

Co do seksu, to mi się wcale nie chce. Nie wiem czy to przez moj stan czy przez głowę 🤷🏻‍♀️ Ale na razie nie 😂

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry