reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, które brały Pregna Start czy dalej je bierzecie czekając na zalecenia lekarza czy zmieniłyście suple na inne?

Apropo pierwszej wizyty u ginekologa, pierwsze USG jest przez pochwę, dobrze myślę? A kiedy zaczynają się USG przez powłoki brzuszne?
Tak, pierwsze są transwaginalne. Myślę, że przez brzuch to dopiero w drugim trymestrze, jak nie później. Od środka lepiej wszystko widać ;)

Cześć, nieśmiało się przywitam 👋 Werka, lat 30 i mam nadzieję że tym razem się uda. W lipcu zaszłam w ciążę po niecałym roku starań, ale niestety okazała się pozamaciczną i miałam laparoskopie (jajowod zachowany). Teraz był to drugi cykl stymulowany lametta+ovitrelle I się udało! Bardzo się boję po ostatnich przejściach czy tym razem wszystko będzie dobrze i narazie nie potrafię się tak cieszyć. Zrobiłam dziś betę-465, wg Flo to 4 tydz. Czuje się dobrze, tylko czuje delikatne ciągnięcie w brzuchu. W środę zrobię kolejną żeby sprawdzić przyrost i mam nadzieję że wtedy się trochę uspokoję 😀 do swojego lekarza mam w planach wybrać się pod koniec tygodnia.

PS. Od wczoraj próbuje nadgonić wszystkie wpisy, ale przyznam że dałam sobie spokój po 150 stronie 😜

Hej dziewczyny. Czy Wy też maxie mdłości? Ja mam caly dzien i całą noc, zwariuję niedługo. Nie wymiotuję, coś do jedzenia w siebie wciskam, ale już mi się płakać chce przez te mdłosci w duecie z bolem glowy... Na 17:30 mam wizytę, a nie mam siły z wyra wstać. Dobrze że mam już dzieciaczki trochę odchowane bo nie wiem jakbym się nimi zajeła 😞

Hej dziewczyny. Czy Wy też maxie mdłości? Ja mam caly dzien i całą noc, zwariuję niedługo. Nie wymiotuję, coś do jedzenia w siebie wciskam, ale już mi się płakać chce przez te mdłosci w duecie z bolem glowy... Na 17:30 mam wizytę, a nie mam siły z wyra wstać. Dobrze że mam już dzieciaczki trochę odchowane bo nie wiem jakbym się nimi zajeła 😞
a w którym tygodniu jestes? U mnie na razie cisza, ale w sumie w pierwszej ciąży też wymiotowałam zaledwie 2 razy 🙈

reklama
U mnie to samo, choć odpukać dziś minimalnie lepiej, do tego czuje taki ucisk pod rzebrami ze złe się siedzi, leży

Do góry