reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
@Maartaa57 jeśli to nie tajemjica to na co bierzesz zastrzyki?
Ja wlasnie w środę muszę skonsultować z lekarką czy będę musiała brać heparynę, bo w badaniach na trombofilię wyszedł mu jieprawidłowy gen PAI 1 i mam obumarcia za sobą. Poza tym mam też wysoki cukier nacczo. Ostatnio prawie 99 i w ostatnich ciążach miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową. Także mam trochę spraw do omówienia. 😉
Ironko zastrzyki przeciwzakrzepowe. Neoparin.
Mam jeszcze jeden dylemat. Beta hcg wynosila u mnie w czwartek 605.
Na skierowaniu lekarz wypisal mi jeszcze Hcg wolna podjednostke. Nie wiem dlaczego ale dla swietego spokoju zrobilam. Wynik wyszedl mi <2. A norma dla kobiet POZA ciaza jest dokladnie taki sam czyli <2. Czy mam się czym martwic? Bzikuje juz :(

Ja ogólnie kocham słodycze, a teraz nie mam na nie kompletnie ochoty, za to herbatę z cytryna, super kwaśna pije jak szalona 😂 Odbija mi się po jedzeniu dużo, nie lubię tego i nigdy tak nie miałam 😂 Plus nigdy w nocy do toalety nie wstawalam, a teraz muszę. Także na razie zmiany nie są za duże 💪
Najgorsze to wstawanie.. zazdraszczam braku ochoty na słodycze ja bym mogła jeść non stop ale przed ciąza było to samo 🙈

Ironko zastrzyki przeciwzakrzepowe. Neoparin.
Mam jeszcze jeden dylemat. Beta hcg wynosila u mnie w czwartek 605.
Na skierowaniu lekarz wypisal mi jeszcze Hcg wolna podjednostke. Nie wiem dlaczego ale dla swietego spokoju zrobilam. Wynik wyszedl mi <2. A norma dla kobiet POZA ciaza jest dokladnie taki sam czyli <2. Czy mam się czym martwic? Bzikuje juz :(
ja miałam badane samo hcg (chyba bo mieszkam za granica I pewna nie jestem). Mialam normalne wartości ale nie wiem jak to się ma do bety. Pani Doktor nie kazała mi 3 raz powtarzać, mowila ze wzrost jest ok.

Załączniki

• 118fb12c-6d89-4db1-a018-3c3e7d9e2cfc.jpg
    118fb12c-6d89-4db1-a018-3c3e7d9e2cfc.jpg
    82,3 KB · Wyświetleń: 124
Macie jakieś objawy? Czujecie, że coś się dzieje? ;)
Mi się smak zepsuł 😅 sosy wywołują u mnie mdłości, wszystko co słodkie jest dużo za słodkie i ogólnie słabo mi jedzenie wchodzi. Szybko dostaje tez zadyszki, nawet od mówienia 😅
Na razie prawie nic. Ból podbrzusza zelżał i z ciągłego zrobił się taki przerywany. Zaboli i przestaje. Wczoraj zauważyłam że jedne perfumy przestały na mnie działać. Nie czuję ich. Co do smaku to raczej wszystko gra. Jedynie kiszone ogórki jak wczoraj jednego spróbowałam to był ok ( a nie znoszę ) .
Co jest inne ? Zdecydowanie większa częstotliwość ... gazów ...
I przestały mi się w końcu śnić te wszystkie za przeproszeniem pierdoły .

Ja, podobnie jak kilka z Was, mam dwóch lekarzy - jedną z pakietu pzu (wizyta zaplanowana na najbliższy czwartek), drugiego prywatnie (dyrektor dość dużej kliniki, robi badania prenatalne - wizyta zaplanowana na 12.11). Jestem z Wrocławia🙂.
Dolegliwości dotkliwych nie mam, prócz wstawiania na siku w nocy, o czym wcześniej mowy nie było, i uczucia "pełności" w podbrzuszu. Nie ciągnie mnie do słodkości, które uwielbiałam, a bardziej do... mięsa... Niestety. Nie umiem nad tym zapanować. Do tego stopnia, że jem chipsy o smaku żeberek, czy kebaba... 😁

reklama
Do góry