reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ja jestem z Warszawy i mam swoją panią doktor wybrana, ale zaczynam się zastanawiać czy to na pewno dobry wybór. Mianowicie pani doktor nie robi USG i zapisuje wtedy do swojego kolegi... A jaki ma sens takie podwójne chodzenie... Może lepiej znaleźć kogoś, kto za jednym zamachem zrobi USG i je od razu obgada...
Myślałam, że moja wizyta na 8.11 to jest straszliwie późno i aż się zapisałam do innego na wtorek, ale widzę, że chyba niepotrzebnie panikuję ;) ale chce też mieć jak najszybciej potwierdzenie lekarza, bo tak jak pisałam na staraczkach - w pracy jest nieciekawie, ostatnio milion nadgodzin, pełno chorób i słaba-mocno stresująca atmosfera...

Ja jestem z Warszawy i mam swoją panią doktor wybrana, ale zaczynam się zastanawiać czy to na pewno dobry wybór. Mianowicie pani doktor nie robi USG i zapisuje wtedy do swojego kolegi... A jaki ma sens takie podwójne chodzenie... Może lepiej znaleźć kogoś, kto za jednym zamachem zrobi USG i je od razu obgada...
Myślałam, że moja wizyta na 8.11 to jest straszliwie późno i aż się zapisałam do innego na wtorek, ale widzę, że chyba niepotrzebnie panikuję ;) ale chce też mieć jak najszybciej potwierdzenie lekarza, bo tak jak pisałam na staraczkach - w pracy jest nieciekawie, ostatnio milion nadgodzin, pełno chorób i słaba-mocno stresująca atmosfera...
Widzę, że wszystkie macie wizyty już niebawem. Ja mam dopiero 30.11, ale celowo, bo Edzie już na pewno wszystko widoczne skoro skończony 8 tydzień będzie. Lekarza mam wybranego już z pierwszej ciąży, mega facet, do tego pracuje u nas w szpitalu i robi prenatalne, więc idealnie ;)

Ja mam swojego prywatnego, wiadomo że to kosztuje ale rozmawiałyśmy kiedyś w pracy o lekarzach to wyszło że tylko mój prywatny robi mi regularnie cytologię i różne inne badania krwi, a te które chodzą do NFZ-towego mają skierowania na badania dopiero gdy zaczyna im naprawdę coś dolegać. Jedna z takich koleżanek musiała iść na zabieg ( coś właśnie z jajnikami, nie pamiętam co to było ) gdy jedynym ratunkiem była już tylko operacja.

Ja w środę idę do lekarki na pakiet z PZU. Jeszcze nie prowadziłam u niej ciąży, więc nie jestem pewna czy zostanę. Zdecyduję po tej wizycie. Dotychczas byłam u niej kilka razy w czasie starań. Wcześniejsze ciąże prowadził mi doktor w moim mieście prywatnie, ale do niego ciężko jest się umówić.

Witajcie,
Ja na pograniczu czerwca i lipca według apki i moich obliczeń 30.06.22, nie wiem jak wyliczy lekarz. Dowiedziałam się w zeszły czwartek.
Beta 27.10 - 313,90
29.10 - 515,90
Wizyta u lekarza 10 listopada.
Mam 37 lat i dzieci na koncie ;)

Macie jakieś objawy? Czujecie, że coś się dzieje? ;)
Mi się smak zepsuł 😅 sosy wywołują u mnie mdłości, wszystko co słodkie jest dużo za słodkie i ogólnie słabo mi jedzenie wchodzi. Szybko dostaje tez zadyszki, nawet od mówienia 😅

reklama
Macie jakieś objawy? Czujecie, że coś się dzieje? ;)
Mi się smak zepsuł 😅 sosy wywołują u mnie mdłości, wszystko co słodkie jest dużo za słodkie i ogólnie słabo mi jedzenie wchodzi. Szybko dostaje tez zadyszki, nawet od mówienia 😅
Z jakiej części Wawki jesteś?
Pytam bo ja Mokotów :)
Wczoraj spaghetti zagryzane snickersem. Dużo pije nawet do 5 litrów samej wody. I ten charakterystyczny metaliczny pismak w ustach

Do góry