reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Bo jest to dla pracodawcy ogromna oszczędność - bo płatność przejmuje ZUS i to my jako społeczeństwo ponosimy ten koszt. Ja bym tekst, że mam iść na L4 od razu zgłosiła do PIP bo dla mnie to żaden plus. Mam dwoje dzieci, jestem mega aktywna i bym umarła w domu (tak, z kodem 2 też nie można wychodzić i jeździć na wakacje)

reklama
Ja to wiem, ty to wiesz, niejedna to wie. Są takie co od razu siup na L4 bo mogą i się tylko z tego cieszą bo siedzisz w domu a masz 100% płatne. No ale ja też nie chcę.
To co w sumie obie mamy zrobić - ja i szefowa ?
Praktycznie i tak musiałabym cały czas stać z boku lub siedzieć w jadalni...

Ja też jeszcze nie zamierzam nic mówić pracodawcy. Poczekam co zaleci lekarka. Chociaż ja mam niedoczynnośc tarczycy, praktycznie jestem pewna cukrzycy ciążowej, mam za sobą historię obumarć, zagrożenie zakrzepami i dość zaawansowany wiek. Także ten, no... zobaczę co ona powie.

Cześć dziewczyny!
Mam na imię Ania 30 lat;)
Ostatnia miesiączka 25.09 wiec dziś jest 5+1 ;) wizyta 9.11 mam nadzieje na widoczne ❤️
Mam już dwie aniołkowe córeczki 👼🏻👼🏻
Bliźniaczki odeszły dokładnie rok temu.
Wiedziałam bo staraliśmy się od początku ale nie było szans bo zrosty w 75% w macicy ale po operacji udało się za 1 razem ;) termin teoretycznie na 2.07 pewnie będzie wcześniej ale z Wami mi raźniej niż na czerwcowkach ;)!

Hej kochana. Ja w sumie nawet polubiłam te czerwcowe i kto wie czy tam nie wrócę, to zależy jaki termin mi lekarz przepowie. Teoretycznie mi wypada na 5 lipca.

A tak z innej beczki to skąd jesteście ?

reklama
Ja póki co tylko kwas foliowy. Oczywiście nie jestem tego pewna czego mi brakuje a co mam w normie, ale myślę że powinno być dobrze bo naprawdę staram się wrzucać dużo warzyw do posiłków , pietruszkę natkę wrzucam do każdej zupy i sałatki, jaja gotowane na miękko.

Do góry