reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

To skoro Świateczne jedzonko to co u was się jada w Wigilię ?
U rodziców jest ta Siemieniotka, a u teściów zupa pieczarkowa. To jedyna różnica.
Potem są makówki.
U rodziców i w sumie u teściów też potem na stół wędruje chleb, ziemniaki, kapusta z grzybami, ryby, kompot z suszu. Na koniec pierniki, ciastka, wino wytrawne dla tych co lubią.
U nas na początek zupa „ścierka” (tak ja nazywam od dziecka) to taki kwaśny barszcz z suszonych grzybów samych…
Potem barszcz z uszkami, grzybowa z makaronem, karp ze smażonymi pieczarkami, pierogi z kapusta i grzybami i tyle :)
Dzieeczyny jak odetkac ten cholerny nos. No gdzies tam daleko przytkany oddycham japetą przez to 😁 sucho w gardle i przez to wszystko mam wrazenie ze jakos nie moge zlapac oddechu ( tutaj moze juz wjezdzac moja nerwica 🤪) . Atakuje sola fizjologiczna , inhalcje i juz mnie to tak na maksa irytuje... :(
może Olbas? Ale nie do inhalacji tylko skropić sobie ubranie?
Jak syn był malutki to lekarka kazała mu tym kropić poduszkę jak miał zatkany nos :)

reklama
A ja się zastanawiam nad prenatalnym bo wyczytałam że jedna kobitka miała większego dzidziusia niż wg OM i 13tc to może być za późno na prenatalne. A ja właśnie w tym tyg sobie ustawiłam. Moje dzieciątko jest na razie większe o 3-4dni i sama nie wiem co myśleć. Następna wizyta u lekarza to 28.12 to będzie wg OM 10+2 a wg USG 10+6. Mam nadzieję że w tym dniu dowiem się czegoś wiecej.

Sama się nauczyłam. Moim zdaniem nie trzeba iść na kurs, można samemu to opanować 🙂 (Chociaż kursy ogólnie są fajne, sama kilka zrobiłam, ale nie stricte medytacyjne tylko bardziej o świadomości).
Dużo materiału o medytacjach jest na YouTube. Medytacje prowadzone są super na początek. Są różne o różnej długości, możesz wybrać jakąś co trwa 10 min albo pół godziny albo dłużej, zależy ile masz czasu.
Jeśli chcesz mogę podesłać linki do kilku, co lubię i stosowałam na początku.

Ogólnie od trudnego czasu w moim życiu, gdzie miałam dużo stresów zaczęłam się interesować duchowością i medytacją i bardzo mi to pomogło.
Uwielbiam relaksacyjne koncerty "Misy gongi" ale to akurat uczestnictwo w 1 trymestrze nie jest wskazane ze względu na bardzo silne wibracje. Ale słuchać na YouTube można 🙂
to poprosze o link

Jeju dziewczyny ... jak ja Wam zazdroszcze tej energii. Cos tam gotujecie. Ja omijam kuchnie szerokim lukiem i gotuje bo musze. Ale nie mam weny. Milion rzeczy bym zjadla ale kompletnie brak energii zeby cokolwiek zrobic a z tym gilem teraz to juz caly dzien w lozku :( .

A ja się zastanawiam nad prenatalnym bo wyczytałam że jedna kobitka miała większego dzidziusia niż wg OM i 13tc to może być za późno na prenatalne. A ja właśnie w tym tyg sobie ustawiłam. Moje dzieciątko jest na razie większe o 3-4dni i sama nie wiem co myśleć. Następna wizyta u lekarza to 28.12 to będzie wg OM 10+2 a wg USG 10+6. Mam nadzieję że w tym dniu dowiem się czegoś wiecej.
Nie strasz…
Ja mam prenatalne w12+0….😱
Czyli już w 13 tygodniu…

reklama
Sama się nauczyłam. Moim zdaniem nie trzeba iść na kurs, można samemu to opanować 🙂 (Chociaż kursy ogólnie są fajne, sama kilka zrobiłam, ale nie stricte medytacyjne tylko bardziej o świadomości).
Dużo materiału o medytacjach jest na YouTube. Medytacje prowadzone są super na początek. Są różne o różnej długości, możesz wybrać jakąś co trwa 10 min albo pół godziny albo
Jeśli chcesz mogę podesłać linki do kilku, co lubię i stosowałam na początku.

Ogólnie od trudnego czasu w moim życiu, gdzie miałam dużo stresów zaczęłam się interesować duchowością i medytacją i bardzo mi to pomogło.
Uwielbiam relaksacyjne koncerty "Misy gongi" ale to akurat uczestnictwo w 1 trymestrze nie jest wskazane ze względu na bardzo silne wibracje. Ale słuchać na YouTube można 🙂
Mnie te misy do szału doprowadzają 😃 nie raz miałam przyjemność słuchać, a właściwie czuć wibracje na żywo, nerwowa jestem po tym jak osa. 🤭

Do góry