reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dzieeczyny jak odetkac ten cholerny nos. No gdzies tam daleko przytkany oddycham japetą przez to 😁 sucho w gardle i przez to wszystko mam wrazenie ze jakos nie moge zlapac oddechu ( tutaj moze juz wjezdzac moja nerwica 🤪) . Atakuje sola fizjologiczna , inhalcje i juz mnie to tak na maksa irytuje... :(
Spróbuj P.re.nalen do psikania i sol morską ale hipertoniczną nie izotoniczną. Mi trochę pomaga, a mam od zawsze problemy z drożnością nosa nie tylko w ciązy.

reklama
A jak robisz? Jeny ja mam 2 lewe ręce do gotowania 🙈
No właśnie ja też mam dwie lewe ręce w kuchni. 🤪 W lokalnym sklepiku kupuję płaty mrożonego fileta z dorsza. Po rozmrożeniu doprawiam solą, pieprzem i skrapiam cytryną. Potem obtaczam w mące, następnie w jajku i znów w mące. I hop na rozgrzany olej. To się robi błyskawicznie. Kapusta kiszona to wiadomo z odrobiną tartej marchwi. Całość doprawiam pieprzem. 😉 Lubię do takiego zestawu jeszcze kefir naturalny. 😊 Ziemniaczki mogą być z koperkiem.

U nas zawsze barszcz z pasztecikami na początek. A potem to już wszystko idzie na stół razem ;) rolada szpinakowa, łosoś w galarecie, ryba po grecku, ciasto francuskie z łososiem, różnego rodzaju sałatki, ryba w occie, kulebiak. Jakiś tort piernikowy i serniki. Matko, chcę już! 😍

@Ewelina& u nas też taka tradycja, że wszystkiego trzeba spróbować, nawet jeśli się czegoś bardzl nie lubi to trzeba aby tę odrobinę skosztować jako szacunek do potraw i osoby która te potrawy przygotowała.

@Ironka ja dodaję jeszcze drobno pokrojoną cebulkę.

Mąż właśnie z pracy wrócił. Myślał coby jutro na obiad żebym mogła na lezeniu się skupić. W zamrażarce pierogi, gołąbki a ten jeszcze zupę kupił i kotlety devolaj 🤦‍♀️ mamy tu taki zajefajny domowy catering z restauracji która się przebranżowiła i jedzonko pierwsza klasa ale po co tego aż tyle.

@Wajfaj ten kulebiak to mi po głowie chodzi, tyle się o nim naczytałam a nigdy nie miałam okazji żeby aby skosztować.

kurcze ja chyba powinnam medytowac na moja nerwice to idealne rozwiazanie. Chodzisz gdzies ? Czy sama sie nauczylas?
Sama się nauczyłam. Moim zdaniem nie trzeba iść na kurs, można samemu to opanować 🙂 (Chociaż kursy ogólnie są fajne, sama kilka zrobiłam, ale nie stricte medytacyjne tylko bardziej o świadomości).
Dużo materiału o medytacjach jest na YouTube. Medytacje prowadzone są super na początek. Są różne o różnej długości, możesz wybrać jakąś co trwa 10 min albo pół godziny albo dłużej, zależy ile masz czasu.
Jeśli chcesz mogę podesłać linki do kilku, co lubię i stosowałam na początku.

Ogólnie od trudnego czasu w moim życiu, gdzie miałam dużo stresów zaczęłam się interesować duchowością i medytacją i bardzo mi to pomogło.
Uwielbiam relaksacyjne koncerty "Misy gongi" ale to akurat uczestnictwo w 1 trymestrze nie jest wskazane ze względu na bardzo silne wibracje. Ale słuchać na YouTube można 🙂

Chciałam podziękować którejś z Was, która wczoraj pisała o kawie Ince. Kupiłam sobie w sklepie i właśnie ją pije z łzami w oczach, bo jak byłam dzieckiem i jeździłam na wakacje do babci na wieś (taką prawdziwą wieś, bez łazienki) to babcia co rano robiła nam inke i kanapki z białym serem. Babci już dawno nie ma, a ja mam teraz ten smak 😭😭😭 dziękuję 😘
Nie ma za co 😍

reklama
Irygator jest super na odetkanie nosa
Zgadzam się! Mi też bardzo pomagał i na katar i na ból zatok.
Akurat nie miałam irygatora w domu to użyłam butelki od wody z takim dziubkiem, sama robisz roztwór do płukania: woda przegotowaną z łyżeczką soli.
Płukam 2 razy dziennie i mega oczyszczenie i nawilżenie

Do góry