Gryfin
Fanka BB :)
Nie wiem o czym mowaJuzu, d, iewczynyjak Wy w ciągu pół dnia wyprodukowalyscie 30 stron postów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiem o czym mowaJuzu, d, iewczynyjak Wy w ciągu pół dnia wyprodukowalyscie 30 stron postów
jak z serem feta? Kurde nigdy takiej wersji nie jadlam ale brzmi niezleeApropo potraw wigilijnych dziś robiłam próbny barszcz na wigilię z serem feta. O matulu jakie to dobre
cos na zasadzie irigasin? Mozna nam?Irygator jest super na odetkanie nosa
ja podlapalam ewidentego gila . Czasem woda poleci ale czuje daleko zatkanyA czy Ty przypadkiem nie masz tego co ja, czyli nos jakby zatkany a w nim sucho? Tylko rano i wieczorem (czasami) mam katar, ale to raczej woda. Ja mam pre_nalen do nosa.
ale ten prena... to chyba to samo co sol fizjo ? Sola psikamA czy Ty przypadkiem nie masz tego co ja, czyli nos jakby zatkany a w nim sucho? Tylko rano i wieczorem (czasami) mam katar, ale to raczej woda. Ja mam pre_nalen do nosa.
Gyros najlepszy dobra jest jeszcze sałatka z makaronem z zupek chińskich albo taka z makaronem w kształcie ryżu, szynka, rzodkiewka, ogórkiem i szczypiorkiem o polecamW wigilie nie, ale w święta właśnie z teściową myślimy to będą moje pierwsze święta poza rodzinnym domem Chyba będzie sałatka z tuńczyka z ryżem ananasem, porem i rodzynkami. (Chociaż te rodzynki średnio za mną przemawiają, nie każdy lubi) i taka zwykła brokuł, jajko, feta i sos czosnkowy. I może jarzynowa klasycznie ja bym wolała zrobić gyrosa bo to chyba każdy lubi, ale teściowej się przejadła i nie chce jej, a szkoda. Z gości będzie rodzeństwo męża wiec się nie wtrącam za bardzo
U nas na wigilię barszcz i grzybowa, pierogi, ryba po grecku, karp, kapusta z grzybami, makaron z makiem, śledzie, sałatka jarzynowa i oczywiście barszcz z suszuTo skoro Świateczne jedzonko to co u was się jada w Wigilię ?
U rodziców jest ta Siemieniotka, a u teściów zupa pieczarkowa. To jedyna różnica.
Potem są makówki.
U rodziców i w sumie u teściów też potem na stół wędruje chleb, ziemniaki, kapusta z grzybami, ryby, kompot z suszu. Na koniec pierniki, ciastka, wino wytrawne dla tych co lubią.
A jakieś inhalacje i płukanie zatok ? I stopy moczyć w gorącej wodzie - też pomaga. Czasem pomaga też taki specjalny masaż nosa na odetkanie czytałam wogole że czasem jest coś takiego jak katar ciążowy ze względu na hormony..Dzieeczyny jak odetkac ten cholerny nos. No gdzies tam daleko przytkany oddycham japetą przez to sucho w gardle i przez to wszystko mam wrazenie ze jakos nie moge zlapac oddechu ( tutaj moze juz wjezdzac moja nerwica ) . Atakuje sola fizjologiczna , inhalcje i juz mnie to tak na maksa irytuje...
jak z serem feta? Kurde nigdy takiej wersji nie jadlam ale brzmi niezlee
Prena na katar ma olejki eteryczne w sobie też używam, bo 2 tygodnie byłam mocno przeziębiona i mam wrażenie że nie przeszło do końca. Woda morska hipertoniczna do tego i dla mnie ulga używam tylko rano i na wieczór.ale ten prena... to chyba to samo co sol fizjo ? Sola psikam