reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
tak tak hipertoniczna uzywam
Nie wiem czy pisalas- masz nawilżacz powietrza? Też pomaga, bez niego w nocy bym się udusila…
Przed zajściem w ciążę odstawilam otr.ivi.n, bo nie wolno, niestety byłam latami uzalezniona od niego, pierwsze dwa tygodnie myslalam ze szału dostanę, mi niewiele potrzeba i jestem zatkana na amen, mam bardzo wąski nos. Lekarz ktory mi kiedyś robił wymrazanie małzowiny żartował ze mnie, ze nie ma narzędzi pediatrycznych. Tak więc ratuję się teraz spaniem przy nawilżaczu, solą morską i pre.nale.nem.

A ja się zastanawiam nad prenatalnym bo wyczytałam że jedna kobitka miała większego dzidziusia niż wg OM i 13tc to może być za późno na prenatalne. A ja właśnie w tym tyg sobie ustawiłam. Moje dzieciątko jest na razie większe o 3-4dni i sama nie wiem co myśleć. Następna wizyta u lekarza to 28.12 to będzie wg OM 10+2 a wg USG 10+6. Mam nadzieję że w tym dniu dowiem się czegoś wiecej.
Też mi to pytanie męczy, bo mam prenatalne w 13+1, i teraz myślę czy nie za późno, bo jak umawiałam to tylko powiedziałam w którym dc jestem, i dostałam datę. Za tydzień mam wizytę to chyba zapytam doktora czy nie za późno by było

Matko kobitki.. ile postów znowu. [emoji39][emoji39]

A to tylko przerwa między skończona praca, odebraniem córki i obiadem. [emoji23]

U mnie na wigilię na początku barszcz z uszkami bądź pasztecikami i grzybowa, potem reszta na stole, krokiety z kapustą i grzybami z sosem grzybowym, pierogi, ryba w galarecie, ryba smażona ( dorsz, halibut ), jarzynowa + 'jakas' , jakiś śledź ( pod pierzynką, czy w śmietanie ), makowiec, piernik i jakiś sernik.
U mnie też trzeba zjeść chociaż troszkę każdej z potrawy.

to poprosze o link
Polecam kanał Gosi, na playliście Medytacje ma dużo różnych, też opowiada o swojej ciąży, jest bardzo pogodną osobą, tutaj masz dużo np Medytacje wdzięczności, na spokojny sen, relaksacje itd https://youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhpvEWsUxCzWoPQgDTmA3bQj

Lubię też Free Flow Energy, dużo fajnych filmików, mocno świadoma babeczka a przy tym normalna. W medytacjach ma często w tle misy. Bardzo lubię jogę nidre i trening autogenny Schultza

Ostatnia propozycja to relaksacje Małgorzaty i jej uspokajający głos

Tylko nie wkurzaj się i nie wymagają od siebie że za pierwszym razem będzie mega flow. Umysł musi się nauczyć wyciszać, trzeba dać sobie trochę czasu i wyrozumiałości ❤️ Enjoy ❤️

Mi lekarz ustawił na 12+2 i powiedział, że to idealny moment. Więc moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju ;)
Mi też lekarka powiedziała że dobry termin wybrałam ale w tedy jeszcze nie wiedziałyśmy o tym że dzidzia większa. Weźmy pod uwagę że jest jeszcze trochę czasu i dzidzia faktycznie może jeszcze urosnąć po za terminy. Jak zwiększy się maluch za bardzo to badanie będzie trudne do wykonania. Otto mi chodzi 😂

reklama
Mnie te misy do szału doprowadzają 😃 nie raz miałam przyjemność słuchać, a właściwie czuć wibracje na żywo, nerwowa jestem po tym jak osa. 🤭
Serio, no proszę. To znaczy że działają 🙂 coś w Tobie uruchamiają. To są instrumenty terapeutyczne i często wychodzą różne rzeczy, które mogą budzić w nas niepokój. Takie nasze brudy zamiatane pod dywan.
Oczywiście każdy lubi co innego 🙂 ja tam to bardzo lubię, na mnie to bardzo mocno działa, dźwięk przechodzi przez całe moje ciało i uwielbiam ten stan 😎
odrealnienia

Do góry