reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja dodaję słodka śmietanę dodatkowo ;-) i czosnek podsmażam też razem z cebulą na masle [emoji3526]
Ja najpierw wrzucam masło i posiekaną cebulę na patelnię. Jak się zeszkli to szpinak (mrożony, rozdrobniony). Po kilku minutach feta albo inny ser biały. I na koniec doprawiam czosnek świeży, sól i pieprz do smaku [emoji846] niektórzy dają śmietanę, ale ja nie próbowałam jeszcze [emoji12]

reklama
Ja już wizytę mam za soba. Dostalam tabletki na podtrzymanie ciazy, zastrzyki i skierowanie na badania. Nic jeszcze nie bylo widac ale mam nadzieje ze na kolejnej wizycie 10.11 to sie zmieni.
Progesteron mam 28 ng/ml.
Ogolnie to mam zawroty głowy. W ok 3 tygodniu ciąży byly dosyc spore to teraz juz ustepuja. Lekkie mdlosci i klucie w brzuchu. Wczoraj poczulam metaliczny smak w ustach ale ogolnie to nie narzekam 🥰

Hej, a dlaczego dostałaś tabletki na podtrzymanie ciąży? Dostałaś jakieś skierowanie na badanie progesteronu? Jak to się diagnozuje?

Z jakiej części Wawki jesteś?
Pytam bo ja Mokotów :)
Wczoraj spaghetti zagryzane snickersem. Dużo pije nawet do 5 litrów samej wody. I ten charakterystyczny metaliczny pismak w ustach
Ten sam rejon :)
Ja też mam mega zachcianki, raz zupa pomidorowa, raz coś tłustego, raz jakieś serki( nie jem nabiału od 3 lat) , a teraz to na mięso nie mogę patrzeć....

Smaki 🤔🤔🤔 to jest tak, gdy ledwo co zaszłam i byłam w 5-6tyg to mnie skręcało np na sernik ( i to ogromnie ), ogórki konserwowe, kebab... i teraz nagle się uspokoiło.
Owszem, mam ochotę np na śledziki ale nie aż tak żeby mnie skręcało. Mam pod ręką to jem ale np już ich nie mam bo zjadłam i nie myślę o nich.

Ciekawe jak to się będzie dalej rozwijać, teraz gdy w zamrażarce i po szafkach mąż poupychał różne różności.
Metaliczny snak w ustach też na szczęście mi przeszedł.

Smaki 🤔🤔🤔 to jest tak, gdy ledwo co zaszłam i byłam w 5-6tyg to mnie skręcało np na sernik ( i to ogromnie ), ogórki konserwowe, kebab... i teraz nagle się uspokoiło.
Owszem, mam ochotę np na śledziki ale nie aż tak żeby mnie skręcało. Mam pod ręką to jem ale np już ich nie mam bo zjadłam i nie myślę o nich.

Ciekawe jak to się będzie dalej rozwijać, teraz gdy w zamrażarce i po szafkach mąż poupychał różne różności.
Metaliczny snak w ustach też na szczęście mi przeszedł.
To u mnie podobne zachcianki, sernik , kebab pizza... na co dzień jem zdrowo.. stwierdziłam że chyba trochę tłuszczu brakuje w mojej diecie i włączyłam oleje do koktajli, przykładowo olej lniany ;)

Ja uwielbiałam zieleninę, praktycznie codziennie czy do drugiego dania czy tak poprostu mix sałat czy to tylko z oliwa czy z pomidorkiem czy ogórkiem ale codziennie a teraz jak pomyślę to mi już niedobrze

reklama
Dzisiaj mamy aż 6 wizyt🙆‍♀️ piszcie dziewczyny o której godzinie 🙂 ja dopiero o 18, więc jeszcze daleko, ale już się nie mogę doczekać.

🧡💛💚💙💜
24.11- @Merlot, @Maarimbaa, @Agniecha13, @Coff, @Aine_, @Paw2021
Dziewczyny, ja już po. Dziś (jestem 8+2) na usg zobaczyłam bobaska w miniaturze, dosłownie malutką laleczkę z rączkami, nóżkami, wyraźnie widocznymi częściami ciała i bijącym serduszkiem. To było absolutnie wspaniałe! 😍 Lekarz pochwalił wszystkie wyniki badań (muszę zrobić posiew moczu) i mądre, spokojne podejście do ciąży. Widać, ma różne doświadczenia 😆😆😆 Musimy być dobrej myśli i nie szukać problemów na siłę. Proponował zwolnienie, ale nie chciałam. To co mi doskwiera psychicznie, to fakt, że mojego męża wciąż nie ma (już dwa tygodnie jest na granicy) i trudno mi czasem ze sprawami domowymi. Ale myśl o dzidzi wszystko mi wynagradza😀

Do góry