reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Piszecie tak o tym jedzeniu dziś a ja taka głodna jestem.[emoji54][emoji54] Dziś w pracy czeka mnie nie 8 a 10h [emoji1751] nie przygotowałam się .[emoji39] Albo zjadłam już zapasy..[emoji23][emoji23] za mną chodzi ciągle nie zdrowe żarcie.[emoji1751] Ale muszę się sama powstrzymać bo się nie dokulam na końcówce.[emoji39]

reklama
Ale jestem nie spokojna - kurczę czemu nie może być książkowo:/ ze idę na usg i jest wszytsko tak jak powinno - wiecznie stres :/ za dużo czytam chyba muszę odpuścić .. liczę ze faktycznie plamienie implementacyjne miałam 4 listopada ( pierwszy raz w życiu miałam różowy śluz ) dziś 24.11 moze To faktycznie wczesna ciąża ... głupie jest to liczenie od 1 dnia ostatniej miesiączki :/ jak ja mam długie 32 to naprawdę można sfiksować:/ bo apka pokazuje 6 tyg 4 dni ... a wg mnie to faktycznie 20pare dni ... bleee

Dziewczyny, ja już po. Dziś (jestem 8+2) na usg zobaczyłam bobaska w miniaturze, dosłownie malutką laleczkę z rączkami, nóżkami, wyraźnie widocznymi częściami ciała i bijącym serduszkiem. To było absolutnie wspaniałe! [emoji7] Lekarz pochwalił wszystkie wyniki badań (muszę zrobić posiew moczu) i mądre, spokojne podejście do ciąży. Widać, ma różne doświadczenia [emoji38][emoji38][emoji38] Musimy być dobrej myśli i nie szukać problemów na siłę. Proponował zwolnienie, ale nie chciałam. To co mi doskwiera psychicznie, to fakt, że mojego męża wciąż nie ma (już dwa tygodnie jest na granicy) i trudno mi czasem ze sprawami domowymi. Ale myśl o dzidzi wszystko mi wynagradza[emoji3]
Super wieści. [emoji3590]

Ale jestem nie spokojna - kurczę czemu nie może być książkowo:/ ze idę na usg i jest wszytsko tak jak powinno - wiecznie stres :/ za dużo czytam chyba muszę odpuścić .. liczę ze faktycznie plamienie implementacyjne miałam 4 listopada ( pierwszy raz w życiu miałam różowy śluz ) dziś 24.11 moze To faktycznie wczesna ciąża ... głupie jest to liczenie od 1 dnia ostatniej miesiączki :/ jak ja mam długie 32 to naprawdę można sfiksować:/ bo apka pokazuje 6 tyg 4 dni ... a wg mnie to faktycznie 20pare dni ... bleee
Ja też z tych co ma cykle 33-34 dni i wszystko pokazuje inaczej... Ale staram się już nie czytać i niestresowac .. damy radę. [emoji110]

Co jecie na śniadanie? Już mi się wszystko znudziło.
Ja zazwyczaj kanapki ser/szynka/pomidor/ogórek i do tego jajko na twardo, ewentualnie to wszystko tylko, że zawinięte w tortille 😅 Ale moim odkryciem jest ta nowa Inka korzenna 🤤
INKA-KORZENNA-rozpuszczalna-kawa-zbozowa-120g.jpeg

Polecam Wam dziewczyny jeśli lubicie smak korzenny/cynamonowy/anyżowy i odrzuciło Was od normalnej kawy tak jak mnie 🥴

Ja też z tych co ma cykle 33-34 dni i wszystko pokazuje inaczej... Ale staram się już nie czytać i niestresowac .. damy radę. [emoji110]
Napiła bym się wina i zresetowała ... ale zrobię coś dla siebie i zniknę na tydzień z forum zapomnę ze jestem w ciąży wogole nie będę nic czytać i żyć normalnie -
Zobaczmy jak mi pójdzie - plan jest :-) do zobaczenia w następna środę oby z lepszymi wiadomościami i większa ilością pozytywnego myślenia ;) z mojej strony. Bo jak czytam ze macie objawy itd to faktycznie wkręcam sobie ze u mnie dupa wyjdzie ...

@Gryfin ja próbowałam ze zwykłym Anatolkiem zbożowym bo też lubię ale zrobiłam 2 łyki i wylałam. Fuj fuj i fuj.
Patrzę na tę Inkę i czasami reklama w tv leci też z Inką ale boję się że kupię i będzie to potem leżeć 😔

Napiła bym się wina i zresetowała ... ale zrobię coś dla siebie i zniknę na tydzień z forum zapomnę ze jestem w ciąży wogole nie będę nic czytać i żyć normalnie -
Zobaczmy jak mi pójdzie - plan jest :-) do zobaczenia w następna środę oby z lepszymi wiadomościami i większa ilością pozytywnego myślenia ;) z mojej strony. Bo jak czytam ze macie objawy itd to faktycznie wkręcam sobie ze u mnie dupa wyjdzie ...
Ja zaczęłam sobie powtarzać plamien nie ma wszystko jest dobrze, każda ciąża jest inna i totalnie przeszedł mi stres, a tez miałam już forum odstawić na bok. Podziałała taka afirmacja. Dziś mam wizytę o 19:00 jestem pozytywnie nastawiona. Polecam sobie to wmawiać naprawdę lepiej się żyje.

Ja zaczęłam sobie powtarzać plamien nie ma wszystko jest dobrze, każda ciąża jest inna i totalnie przeszedł mi stres, a tez miałam już forum odstawić na bok. Podziałała taka afirmacja. Dziś mam wizytę o 19:00 jestem pozytywnie nastawiona. Polecam sobie to wmawiać naprawdę lepiej się żyje.
To ja na 18 🙂 oby i u nas wszystko było dobrze🤞🤞

reklama
To trzymam kciuki :) żeby było więcej niż u mnie ;)

Do góry