reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
U mnie dzisiaj pierogi ze szpinakiem 🙂 domowej roboty!
Ale bym zjadła, a co dajesz do farszu szpinakowgo ? Ja robiłam tylko krokiety ze szpinakiem i dodawałam fetę .
chodzicie to różnych ginekologów jak macie jakieś wątpliwości czy raczej nie i trzymacie sie jednego?
Ja od 8 lat mam jednego i nie zmieniam bo zawsze mogę do niego zadzwonić. Ale jeśli bym miała jakieś wątpliwości to poszłabym na wizytę do innego żeby sprawdzić czy powie to samo.
A byłaś szczepiona?
Tak w lipcu się szczepilam Johnsonem, mąż pfizerem a jeszcze gorzej się teraz czuł niż ja.

Ja ciążę z córkami prowadziłam i ordynatora szpitala, 12 lat do niego chodziłam, cudowny lekarz ale w tamtym roku gdy miałam poronienie zdenerwował mnie ze nie ma miejsc mnie przyjąć i żebym szukała innego gin 😲 szukałam poleceń i ten u nas polecany na forach w 85% odpowiedzi. I tez pracuje w szpitalu. I powiem wam że cudowny lekarz, zawsze pod tel, jedynie kreujące było to że starszy odemnie rok 😲🤣 ale na pierwszej wizycie już nerwy i stres przeszedł. 🙂 Lekarz z powołania

Wiecie co chciałam sobie poprawić humor i poglądać otulacze z tuli bo już dawno sobie wymarzyłam że kupię taki 3pak ( oczywiście bliżej porodu) , i szukam a tu prawie wszystko niedostępne a takie piękne wzory były . I zamiast poprawy humoru to się teraz zastanawiam czy tak ludzie wykupili czy już koniec produkcji i więcej nie będzie a kupować jeszcze nic nie chcę bo najpierw muszę zobaczyć czy jest ♥️. Dawniej byłam optymistką i w pierwszej i drugiej ciąży tylko po 1 teście robiłam i byłam pewna że jest i będzie ok., ale po doświadczeniach z zeszłego roku czekam co lekarz powie .

Mam już dzisiejsze wyniki tsh 1,937 ft4 13,85 bhcg 9018,46 (poprzedni wynik 1078,02 18.11) [emoji3590] jutro mam na szczęście konsultacje z Endokrynologiem i pewnie znowu zostanie mi dawka zwiększona ... teraz już cierpliwe czekam na piątek [emoji3590][emoji3590]

Mam już dzisiejsze wyniki tsh 1,937 ft4 13,85 bhcg 9018,46 (poprzedni wynik 1078,02 18.11) [emoji3590] jutro mam na szczęście konsultacje z Endokrynologiem i pewnie znowu zostanie mi dawka zwiększona ... teraz już cierpliwe czekam na piątek [emoji3590][emoji3590]
Piekny przyrost:)
Niekoniecznie zwiększy, jeśli ładnie spada na tej dawcy to może zostawic.
Długo ja bierzesz?

Dziewczyny co macie dziś na obiad? Ja tobie placek po węgiersku, mąż i dzieciaki lubią ja zamiast placka ugotuje sobie kaszę, muszę patrzeć na wagę bo dość okrągła jestem 🙈 nie chce za dużo przytyć, by później nie wyglądać jeszcze gorzej :/
U mnie dzisiaj pierś grillowana ze szpinakiem i mozzarella z kasza gryczana. Ja niestety tez mam problem z dodatkowymi kg. Ale od soboty moje smaki się zmieniły. Mam ochotę tylko na zdrowe rzeczy i w ogóle na słodkie. Nawet kawka bez słodyczy smakuje. Miałam tak z córcia w pierwszej ciąży ale wtedy przechodziło tylko jakblko, woda i kubus 😅 po miesiącu -8kg było. Mam nadzieje na druga córcię 😍 bo z synem zorientowałam się dopiero jak odrzuciło mnie od kawy i jak zwymiotowałam zaraz po zjedzonej z apetytem mandarynce.

Piekny przyrost:)
Niekoniecznie zwiększy, jeśli ładnie spada na tej dawcy to może zostawic.
Długo ja bierzesz?
Dziękuję [emoji3590] Nie, dopiero od 10 dni biorę (miałam zwiększoną dawkę ze 100 na 125/150 na przemian. 13.11 miałam TSH 4,017 a ft4 14,25 wiec w sumie ładnie TSH spadło). Miałam mieć kontrolę po 2-3tygodniach, ale akurat na jutro zwolnił się termin u mojej Endo (a 13.11 miałam teleporadę z PZU z jakimś lekarzem) więc wolę z moją się skonsultować kilka dni szybciej.

reklama
Ale bym zjadła, a co dajesz do farszu szpinakowgo ? Ja robiłam tylko krokiety ze szpinakiem i dodawałam fetę .

Ja najpierw wrzucam masło i posiekaną cebulę na patelnię. Jak się zeszkli to szpinak (mrożony, rozdrobniony). Po kilku minutach feta albo inny ser biały. I na koniec doprawiam czosnek świeży, sól i pieprz do smaku 🙂 niektórzy dają śmietanę, ale ja nie próbowałam jeszcze 😜

Do góry