reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

I to już widać od razu na pierwszej wizycie USG jak już jest zarodek tak? A co jeszcze na takiej pierwszej wizycie można się dowiedzieć z takich standardowych wieści? Albo o co pytać? 🤔 Wybaczcie za dociekliwe pytania, ale to moja pierwsza ciąża i chętnie posłucham rad innych mam 😉

Widać, widać dodatkowo jeszcze według teorii Ramzi to świadczy też o płci dziecka - no ale to już coś w stylu wróżbity Macieja. Ale jak ma się dystans to można sobie poczytać :D

Ostatnia edycja:
reklama
Widać dodatkowo jeszcze według teorii Ramzi to świadczy też o płci dziecka - no ale to już coś w stylu wróżbity Macieja. Ale jak ma się dystans to można sobie poczytać :D
Napiszesz coś więcej ? [emoji28] Liczę na dziewczynkę [emoji86] ale horoskop płci wróży mi drugiego chłopaka - ku uciesze męża [emoji28][emoji86]

Napiszesz coś więcej ? [emoji28] Liczę na dziewczynkę [emoji86] ale horoskop płci wróży mi drugiego chłopaka - ku uciesze męża [emoji28][emoji86]

24992e_c05501fe52ec415681ec721fc2f0e578_mv2.jpg

Ja w końcu po 🥰🥰 uff tyle nerwów! "Widzę tu żyjące dziecko" - i w sumie więcej się dowiedziałam 🤣 serce jest, bije, mąż widział, mnie nawet nie pokazali 🙈🙈 nie wiem czemu ale było bez dźwięku (czy to jakaś ekstra opcja usłyszeć bijące serce??) Tydz. 6+6. Kartą ciąży, zaświadczenie do pracy i l4 bo strasznie kiepsko się czuje. Kolejna wizyta 7 grudnia. W ogóle nic nie zrozumiałam co mam kiedy zrobić 😂😂 także będę śledzić forum i co piszecie bo jakiś nieogar ze mnie okrutny

Ja w końcu po 🥰🥰 uff tyle nerwów! "Widzę tu żyjące dziecko" - i w sumie więcej się dowiedziałam 🤣 serce jest, bije, mąż widział, mnie nawet nie pokazali 🙈🙈 nie wiem czemu ale było bez dźwięku (czy to jakaś ekstra opcja usłyszeć bijące serce??) Tydz. 6+6. Kartą ciąży, zaświadczenie do pracy i l4 bo strasznie kiepsko się czuje. Kolejna wizyta 7 grudnia. W ogóle nic nie zrozumiałam co mam kiedy zrobić 😂😂 także będę śledzić forum i co piszecie bo jakiś nieogar ze mnie okrutny

Na tym etapie mi lekarz zawsze mówił, że nie będziemy "męczyć" słuchaniem - nie wiem na ile to prawda, ale serduszko słyszałam zwykle później 8-10tc

Zagnieżdżenie zarodka jest albo na przedniej ścianie macicy, albo tylnej. Jedno i drugie jest normalne. Jak jest na przedniej to ruchy dziecka są mniej odczuwalne, bo amortyzowane, więc ja np. Czułam pierwsze dopiero po 20tc i później nie było ich dużo. Na tylnej to znaczy że loYsko jest na tylnej ścianie i tyle ;)
Dzięki dziewczyny, to dla mnie nowość 😁.

Dziewczyny wiem ze to kontrowersyjny temat ale czy sa tu jakieś nie zaszczypawkowane na korone tak jak ja ?
Szczepicie się w ciąży czy odpuszczacie ? Kurde Nie wiem co robic. Bede w poniedzialek to konsultować z ginem. Z jednej strony strach sie szczepić w ciąży aa z drugiej strach złapać covida.

reklama
I to już widać od razu na pierwszej wizycie USG jak już jest zarodek tak? A co jeszcze na takiej pierwszej wizycie można się dowiedzieć z takich standardowych wieści? Albo o co pytać? 🤔 Wybaczcie za dociekliwe pytania, ale to moja pierwsza ciąża i chętnie posłucham rad innych mam 😉
No w zasadzie to ja o nic szczególnego nie pytałam, bo ja chodzę do takiej spoko kliniki, że oni sami wszystko mówią:D
Można się dowiedzieć właśnie na której ścianie, czy jest serduszko, czy dobrze zagniezdzone, czy ściany macicy mają odpowiednia grubość i jakie badania wykonać na następną wizytę. U mnie to serduszko było widoczne w 6+3, ale przepływu jeszcze nie udało się odczytać .

Do góry