reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

W którym tygodniu ciąży byłyście na pierwszej wizycie? W ciąży z synem byłam jakoś szybko z tego co pamiętam, myślałam, że teraz wytrzymam i pójdę dopiero na początku grudnia, ale chyba nie dam rady [emoji85] jutro chce dzwonić do lekarza się umówić i właśnie nie wiem na kiedy jest sens jak najszybciej [emoji848]
Ja byłam 6+4

reklama
Dziewczyny podpowidzcie mi w 5+2tc to już powinno być widać pęcherzyk z zarodkiem? Bo jak bylam w 3+5tc to jeszcze nic nie było. Już nie mogę się doczekać. Dziś jest 4+3 i cały czas w głowie siedzi ten obraz niczego z USG. 😞

Dziewczyny a ma któraś z was zestawienie konfliktowe,? Konflikt serologiczny? Ja mam - mąż +, pierwsza córka krew męża i dostałam zastrzyk, druga moja krew, w tamtym roku poronienie i też zastrzyk.
Ja mam a-, niemąż a+. Mialam zastrzyk w pierwszej ciąży, profilaktycznie, bo w sumie to dalej nie wiemy jaka grupę krwi ma córka.

W którym tygodniu ciąży byłyście na pierwszej wizycie? W ciąży z synem byłam jakoś szybko z tego co pamiętam, myślałam, że teraz wytrzymam i pójdę dopiero na początku grudnia, ale chyba nie dam rady [emoji85] jutro chce dzwonić do lekarza się umówić i właśnie nie wiem na kiedy jest sens jak najszybciej [emoji848]
W pierwszej ciąży byłam od razu 5tc. Ake to samo badanie i l4. A w tej byłam dużo za wcześnie bo w 4tc i na USG nic nie było widać przy becie 626.

Ja w pierwszej ciąży bylam za szybko, jakoś a początku 5 tygodnia, później poszłam na początku 9tc. W tej ciąży umówiłam się dopiero na 30.11 I będzie to chyba 8+3 i już powinno być wszystko widoczne:)

Jeśli któraś ma ustalony termin wizyty na listopad, to dopiszę 🙂

Wizyty u ginekologa 🤰🍀

15.11 - @Aniela112, @natusia.mamusia86, @Justyna85.12

16.11 - @Majka92, @CiagleNiewyspana, @Jessi123
17.11 - @Ironka
18.11 - @Gabi1988
22.11 - @StKarolina, @Andziulka30+, @KociaraKlara
23.11 - @Cactus1, @A może by... , @Madzia86G
24.11 - @Merlot, @Maarimbaa, @Agniecha13, @Ironka, @Coff
25.11 - @lisio, @izabela.keska@vp.pl
30.11 - @Aaagaa
ja mam jeszcze 17.11 i 24.11 🙈
Mam wzdęcia i brzuch jak w 4 mcu. Ale rzre jak głupia. Mąż mówi że jestem pożeraczem 😂
Jezu ja tak sam, brzuch jakbym już na wylocie była 🤣 strach pomyśleć co będzie w 9 mc

W pierwszej ciąży konfliktu nie ma, tak mówią i piszą ale czemu to też nie wiem . Ale gdy dziecko odziedziczy krew po tacie po porodzie dostaniesz zastrzyk
aaaa no to nawet nie wiedziałam. W sensie myślałam, że w trakcie ciąży już się coś podaje "na zapas". Staram się jak najmniej w Internecie czytać o takich rzeczach, żeby sobie jeszcze bardziej nie przybierać do głowy i cierpliwie czekać na to co mi lekarz powie 🤗

reklama
Do góry