W pierwszej ciąży konfliktu nie ma, tak mówią i piszą ale czemu to też nie wiem . Ale gdy dziecko odziedziczy krew po tacie po porodzie dostaniesz zastrzykja mam, ale tak na prawdę to jest moja pierwsza ciąża, więc nie wiem do końca z czym to się je. Byłam robić badania na grupę krwi i na razie czekam na wyniki
reklama
Justyna85.12
Fanka BB :)
Coś w tym jest, bo oprocz ogorkow kiszonych jem jeszcze orzechy, jedno i drugie mi trochę pomaga na mdłości.Co do mdłości to wczoraj miałam jakieś apogeum.. przegrzebałam internet ze złotymi radami i znalazłam taka informacje. Łyknęłam wczoraj magnez + b6 i dzisiaj mam mniejsze mdłości - dałam radę wyjść z domu nie wiem na ile jest to wiarygodne i bezpieczne, a na ile przypadek, że lepiej się czuje. W każdym razie wrzucam. Same oceńcie.
l
Ja tak samoja mam, ale tak na prawdę to jest moja pierwsza ciąża, więc nie wiem do końca z czym to się je. Byłam robić badania na grupę krwi i na razie czekam na wyniki
Majaga
W którym tygodniu ciąży byłyście na pierwszej wizycie? W ciąży z synem byłam jakoś szybko z tego co pamiętam, myślałam, że teraz wytrzymam i pójdę dopiero na początku grudnia, ale chyba nie dam rady [emoji85] jutro chce dzwonić do lekarza się umówić i właśnie nie wiem na kiedy jest sens jak najszybciej [emoji848]
NattNatt
Podobno jak dziecko ma wadę serca to dobrze jest rodzić na Kopernika ponieważ łatwiej wtedy się dostać na Prokocim, gdzie najlepiej leczą wady serca w Polsce u dzieci. Osobiście jestem z Warszawy (i rodziłam dwóch różnych szpitalach na NFZ więc teraz zamierzam rodzić prywatnie w Medicover) i to jest tyle co wiem z "plotek" ponieważ moje dziecko miało problemy z sercem (ostatecznie ogarnięte w Wawie)
Natomiast jeszcze co do badań - wiadomo, że takie badania nadal nie gwarantują nam zdrowego dziecka i to jest jasne, ale potrafią wyeliminować choć część problemów i naprawdę to jest warte łez i spokoju - ja niestety wiem co to znaczy lęk i strach przez całą ciążę, a potem po porodzie i naprawdę nie życzę tego najgorszemu wrogowi
Dodam jeszcze, że znam przypadki zatajenia przez lekarza USG wad dziecka więc niestety, ale wolę stosować zasadę ograniczonego zaufania
Też jeszcze niedawno byłam pewna, że będę rodzic w medicoverze ale naczytałam się trochę złych opinii, że co z tego, że prywatny jak lekarze bez szału no i niestety dopiero 5 tc, a ja już wiem, że muszę rodzić w tym szpitalu w którym pracuje moja pani doktor przez problemy ze zdrowiem, które mam.
Gryfin
Choruję ok 6 lat, brałam tylko xanax od ponad 2 lat już nie biorę, leczę się tylko terapiąbrawo! Podziwiam! Też mam depresję i nerwicę lękową. Odstawiłaś wszystkie leki? Jak sobie radzisz?
Jeśli któraś ma ustalony termin wizyty na listopad, to dopiszę
Wizyty u ginekologa
15.11 - @Aniela112, @natusia.mamusia86, @Justyna85.12, @Helenka36
16.11 - @Majka92, @CiagleNiewyspana, @Jessi123
17.11 - @Ironka, @Agniecha13
18.11 - @Gabi1988, @Mamusia_2022
22.11 - @StKarolina, @Andziulka30+, @KociaraKlara
23.11 - @Cactus1, @A może by... , @Madzia86G
24.11 - @Merlot, @Maarimbaa, @Agniecha13, @Ironka, @Coff, @Aine_
25.11 - @lisio, @izabela.keska@vp.pl, @K27iM37,
29.11 - @Dreamy
30.11 - @Aaagaa
Wizyty u ginekologa
15.11 - @Aniela112, @natusia.mamusia86, @Justyna85.12, @Helenka36
17.11 - @Ironka, @Agniecha13
18.11 - @Gabi1988, @Mamusia_2022
24.11 - @Merlot, @Maarimbaa, @Agniecha13, @Ironka, @Coff, @Aine_
25.11 - @lisio, @izabela.keska@vp.pl, @K27iM37,
29.11 - @Dreamy
30.11 - @Aaagaa
Ostatnia edycja:
Justyna85.12
Ja mam jutro - 15.11Jeśli któraś ma ustalony termin wizyty na listopad, to dopiszę
Wizyty u ginekologa
15.11 - @Aniela112, @natusia.mamusia86
17.11 - @Ironka
18.11 - @Gabi1988
24.11 - @Merlot, @Maarimbaa, @Agniecha13, @Ironka, @Coff
25.11 - @lisio, @izabela.keska@vp.pl
30.11 - @Aaagaa
Andziulka30+
Mam wzdęcia i brzuch jak w 4 mcu. Ale rzre jak głupia. Mąż mówi że jestem pożeraczemTez tak mam. Po tylu stratach masakra. Ja mam 23.11 wizytę.
Ale co ma być to będzie.
Dziewczyny tez macie taki wzdety brzuch?
reklama
olka11135
Też jeszcze niedawno byłam pewna, że będę rodzic w medicoverze ale naczytałam się trochę złych opinii, że co z tego, że prywatny jak lekarze bez szału no i niestety dopiero 5 tc, a ja już wiem, że muszę rodzić w tym szpitalu w którym pracuje moja pani doktor przez problemy ze zdrowiem, które mam.
Tak - słyszałam ostatnio sporo negatywnych opinii o przeciąganiu porodu, vaccum itd. Ale ja mam tam lekarza, z którym już rodziłam (wtedy pracował na NFZ) i wiem, że nie da mi znowu zginąć
Prawda jest taka, że nie ma idealnego szpitala w każdym może być fajnie i niefajnie.
Np. ja nikomu nie poleciłabym tego w którym rodziłam pierwsze dziecko (Bielański) - ale np. moja przyjaciółka rodziła tam dwa razy w tym samym czasie co ja i była zachwycona i poleciłaby każdemu
Tak samo pewnie się niektórzy nie zgodzą ale moim zdaniem posiadanie lekarza z danego szpitala to plus nawet jak się na niego nie trafi