reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Oby kolejne dni były łatwiejsze, tego Ci życzę.

Ja wczoraj i dziś do połowy dnia ryczałam jak bóbr praktycznie bez powodu i użalałam się nad sobą. To pewnie hormony...

A jak wychodzimy na półgodzinny spacer do parku to tak mnie boli kręgosłup po jakichś 15 minutach że muszę się zginać trochę do przodu żeby mi ulżyło 😭😭😭
Dzięki kochana. Ty też się trzymaj i nie przemęczaj. No i nie smutaj się już więcej.

reklama
Hania jeżeli zaczęłaś brać żelazo to może to mieć związek... Ja też słabo się czułam na początku ale to było już dawno, w lutym. Przeszło ;-) ale nie sposób się nie zgodzić z mężem... Ja też mam wrażenie że jest coraz gorzej [emoji85] od poniedziałku miałam kryzys, dziś jakoś odżyłam ale jak spojrzałam w lustro to widzę że w tym tygodniu bardzo urósł mi brzuch może to ma jakiś wpływ [emoji848][emoji23][emoji1768]

Mogę Wam trochę po marudzić?
Mam jakiś kryzys. Zmęczona od wczoraj chodzę. Dzisiaj wstałam zjadłam sniadanie i psina moją się we mnie wtulila i tak kimnełysmy do 12.. No ale zebrałam się jakoś i zrobiłam zakupki, obiad, pojechałam po prezent i nawet wyszłam na dłuższy spacer z psem, ale czuję się pękata i zmęczona. Nie wiem dlaczego. To się jakoś zbiegło z tym żelazem i magnezem co biorę.. Sama nie wiem czy to od tego czy może dlatego że zaczęłam puchnąć ostatnio więc wlewam w siebie dużo wody a potem w nocy co 2h siusiu chodzę i może niedospana jestem..
Maz mówi że to dlatego że w ciąży jestem, no i nie sposób się z nim nie zgodzić 😆🤣
Hej Hania,
u mnie tak samo to wyglądało. To chyba jest całkiem normalne w 3 trymestrze 🙂 Czasami jest łatwiej, czasami hormony grają strasznie...🙈 Ale ogólnie jestem zmęczona, nawet po 20 min. spaceru🙈

Co do Mg + B6 lekarz mi powiedziała brać tylko do 35 tygodnia, może akurat żeby nie spowodować tym mdłości 🤔

Trzymajcie się❤️❤️

Ostatnia edycja:
Dziewczynki,

Chciałabym się pochwalić, przyjechał i mój wózek wczoraj 😻😻😻Noordi Fjordi.
Do tego kupiliśmy używany fotelik Maxi Cosi Cabriofix z bazą Isofix👍🏻

Załączniki

• F9A0C81A-D993-4DAE-8D81-64C0F328E45C.jpeg
    F9A0C81A-D993-4DAE-8D81-64C0F328E45C.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 105
  • AE65148A-2197-4DE0-BA57-BD414BD104FD.jpeg
    AE65148A-2197-4DE0-BA57-BD414BD104FD.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 91
Dziewczyny, czy Wy kupujecie wagę dziecięca? Nie jest to standard wyprawki, ale z racji tego, ze jestem zielona w kwestii noworodków zastanawiam się czy jej nie kupić.

Dziewczynki,

Chciałabym się pochwalić, przyjechał i mój wózek wczoraj 😻😻😻Noordi Fjordi.
Do tego kupiliśmy używany fotelik Maxi Cosi Cabriofix z bazą Isofix👍🏻
Wózek super 👌👌👌
Dziewczyny, czy Wy kupujecie wagę dziecięca? Nie jest to standard wyprawki, ale z racji tego, ze jestem zielona w kwestii noworodków zastanawiam się czy jej nie kupić.
My nie. Ja tak sobie myślę, że będę ważyła małego tak jak teraz ważymy psa 😅 czyli najpierw staję na wagę trzymając dziecko, potem sama, i odejmuję jeden wynik od drugiego. Wiadomo, że nie będą to pomiary w 100% dokładne, ale szkoda mi i miejsca i kasy na wagę dziecięcą.

No i oczywiście będziemy też ważyć na każdej wizycie u pediatry, bardziej profesjonalnie .

Miłej soboty, dziewczyny!

reklama
Hej Hania,
u mnie tak samo to wyglądało. To chyba jest całkiem normalne w 3 trymestrze 🙂 Czasami jest łatwiej, czasami hormony grają strasznie...🙈 Ale ogólnie jestem zmęczona, nawet po 20 min. spaceru🙈

Co do Mg + B6 lekarz mi powiedziała brać tylko do 35 tygodnia, może akurat żeby nie spowodować tym mdłości 🤔

Trzymajcie się❤❤
No ja nie brałam wcześniej magnezu ale kazał mi teraz bo mam ten ból w pachwinie i faktycznie w cocy jest teraz niewiele lepiej, ale lepiej. Nadal boli ale do przeżycia.

Do góry