reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Natalia już tak nie mam. Od kilku dni jakby wzdęcia ustąpiły. Ale staram się pic dużo wody i nie jeść cukru.
Kurczę aż dziwne, że mi tyle objawów ustąpiło ... ? Aaaa sioooo durne myśli !!! ;)

Dziś u mnie gulasz z udźca indyka z makaronem i kiszonymi ogórkami, które jemy prawie codziennie ;)

Wracając do badan, dziewczyny czy Wy tez macie zlecone wymazy na różne bakterie z szyjki macicy???
Bo do mnie dziś babka w laboratorium ( dałam jej rozpiskę i w sumie nawet nie patrzyłam co tam mam zlecone) czy to pobranie tez robimy? Ja oczy jak 5zl bo jakoś tak dziwnie się poczułam, dwie takie wymalowane młodziutkie dziewczyny w tym Lab a ja mam okrakiem siadać :) No i mówię ze nie wiedziałam, że zrobię sobie w swojej klinice tam gdzie chodzę do gin. Zapytałam jej tylko czy to standardowe badania a ona że są bardzo rekomendowane. Ze pracuje tez jako położna i wie ze te badania są wskazane hmm
Miałam robione na początku października wiec są aktualne i lekarz powiedział ze będziemy powtarzać koło 16 tygodnia. Mój uważa ze są bardzo ważne bo niektóre bakterie nie dają żadnych objawów a mogą zrobić bardzo dużo złego. I niestety przekonałam się o tym na własnej skórze w tamtej ciąży

reklama
Są tutaj dziewczyny z młodsza ciąża? Dzisiaj według okresu 5t5d, wg usg 4t4d widać tylko pęcherzyk 0.7cm, martwię się :(

Są tutaj dziewczyny z młodsza ciąża? Dzisiaj według okresu 5t5d, wg usg 4t4d widać tylko pęcherzyk 0.7cm, martwię się :(
Ja bylam w tamten czwartek u gin według okresu mial byc 6t4d wg usg wyszlo 6t0d i bylo malensto tylko 3 mm serduszko jeszcze nie biło nastepna wizyte mam dopiero 16.12 . Tez sie martwilam lekarz uspokajal ze jest to wczesnie i zeby sie nie stresować wiec nie martw sie jeszcze urosnie !!! Wiem ze ciężko sie nie martwić ale potrzebny jest czas

Witam Panie kochane, 7 stron zapisalyscie podczas gdy ja ciężko zapierdzelalam :p
Dziś w pracy taki muł, że jak mialam spotkanie z szefem to nalał mi kawy bo nie był pewny czy go słucham 😂 malo nie zasnęłam na stojąco, mdłości rano wróciły, tak dziwnie po dwóch dniach pauzy.
Co do przyjaciół to ciężki temat,od kiedy wyjechałam z kraju nie mam juz żadnych. Nie nawidze fałszywych ludzi i jestem skora zawsze powiedzieć wszystko w twarz co myślę, wolę tą opcje niż obgadywanie. Czasem kończy się to wymianą zdań, czasem maturalnym rozwarciem buzi.
Trzymam kciuki za Wasze badania.
Jeszcze 2 dni i ja będę wiedzieć czy jajeczko się wypelnia :)

Ja tak mam [emoji16] Ciąża 2 tygodnie młodsza niż wynika to z @. 4+4 to za wcześnie, żeby było widać "wszystko". Spokojnie. Jeśli chcesz się ciut uspokoić zbadaj bhcg i po 48h znowu i sprawdź przyrost. Będzie dobrze [emoji8]
Dziewczyny dzięki za pomoc z wynikami [emoji8]
Co z glukozą na czczo ? Normy dla ciężarnych są takie same ?

reklama
Ja tak mam [emoji16] Ciąża 2 tygodnie młodsza niż wynika to z @. 4+4 to za wcześnie, żeby było widać "wszystko". Spokojnie. Jeśli chcesz się ciut uspokoić zbadaj bhcg i po 48h znowu i sprawdź przyrost. Będzie dobrze [emoji8]Dziewczyny dzięki za pomoc z wynikami [emoji8]
Co z glukozą na czczo ? Normy dla ciężarnych są takie same ?
Nie, dla ciężarnych do 92. Więc raczej dostaniesz skierowanie na test obciążenia glukozą. Fuj fuj

Do góry