reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Czyli co według ciebie dziewczyna biedna powinna zrobić . Nie wiem Syrii jak można napisać ze będąc w ciąży nie chce dziecka a to które biega koło niej już tak. Co jest winne dziecko poczęte - . Czy jest inne od tego które się urodziło.
Jak nie wie jak tak bedzje dalej to mogła na tym poprzestać a nie pisać ze nie chce . wiadomie ze myśli są różne ale napisać coś takiego to się nie mieści w głowie . Niestety dużo jest takich dziewczyn które tak myślą. A pisać tak ja ty piszesz ze Bóg nie wychowa , jeść nie da - śmieszne.
wiedz ze czasem los przynosi różne rzeczy a potem człowiek siebie przypomina co kiedyś powiedział ( chciałaś to masz ) . Życzę wszystkim dziewczynom ślicznych bobasków i kochających ich rodziców .
Droga Różo,
To, co piszesz, jest niesprawiedliwe.
Każdy ma prawo czuć, to co czuje i ma prawo swoje uczucia wyrazić w poszukiwaniu zrozumienia i wsparcia. Jedni mają rodzinę, inni terapeutę, a inni takie właśnie forum, gdzie są anonimowi.
Nie można dusić się samotnie w strachu i obawach, bo można wpaść w depresję lub zrobić coś głupiego...
Nie znając czyjejś sytuacji bardzo łatwo ją oceniasz i wystawiasz naganę. Po co? Żeby ktoś poczuł się jeszcze gorzej?

Nie każde dziecko jest chciane i przede wszystkim nie każde jest kochane od dnia poczęcia. Niektórzy w dziecku muszą się dopiero zakochać. To jest normalne i wcale nie oznacza, że będą dla dziecka złymi rodzicami.
Nie oceniajmy pochopnie żeby nas nikt pochopnie nie ocenił.
Tyle ode mnie. Wszystkiego dobrego życzę.

Witajcie lipcowe mamuśki! :) chciałabym się zapytać, czy któraś z Was też nie odczuwa zupelnie bólu, wrażliwości piersi? Martwi mnie to trochę, bo zmagam się niedomogą lutealną, przyjmuję luteinę i progesteron. Hmm?
Objawy u każdego mogą być inne. Nie przejmuj się.
U mnie piersi były opuchnięte tylko na początku (jak przed okresem). Od tygodni są zupełnie normalne i nie mam z ich strony żadnych dolegliwości.

Szoping mi dziś nie wypalił :( wróciłam do domu, zjadłam obiad i leżę. Nie mam siły a wszystko co jem leży mi dziś na żołądku. Gorzej, bo mam ochotę jeszcze coś zjeść i chyba sobie tylko pogorszę.
Dziś będzie chyba piżamka i meczyk pod kołderką :)

Ja wróciłam właśnie od znajomej. Przeprowadza się i jej trochę pomagaliśmy ale ma takie wkurzające dzieci dziewczyny ze po prostu masakra . Wróciłam taka zmęczona.
Macie tak czasami ze czujecie ze ktoś wyciąga z Was cała dobra energię?
To ja się tak właśnie czuje

Ja wróciłam właśnie od znajomej. Przeprowadza się i jej trochę pomagaliśmy ale ma takie wkurzające dzieci dziewczyny ze po prostu masakra . Wróciłam taka zmęczona.
Ja mam problemy z lewym udem. Wpierw mialam mrowienie a teraz bil od wewnetrznej strony uda... Dzwine...

Droga Różo,
To, co piszesz, jest niesprawiedliwe.
Każdy ma prawo czuć, to co czuje i ma prawo swoje uczucia wyrazić w poszukiwaniu zrozumienia i wsparcia. Jedni mają rodzinę, inni terapeutę, a inni takie właśnie forum, gdzie są anonimowi.
Nie można dusić się samotnie w strachu i obawach, bo można wpaść w depresję lub zrobić coś głupiego...
Nie znając czyjejś sytuacji bardzo łatwo ją oceniasz i wystawiasz naganę. Po co? Żeby ktoś poczuł się jeszcze gorzej?

Nie każde dziecko jest chciane i przede wszystkim nie każde jest kochane od dnia poczęcia. Niektórzy w dziecku muszą się dopiero zakochać. To jest normalne i wcale nie oznacza, że będą dla dziecka złymi rodzicami.
Nie oceniajmy pochopnie żeby nas nikt pochopnie nie ocenił.
Tyle ode mnie. Wszystkiego dobrego życzę.

Całkowicie się z tym zgadzam. Ja bardzo odczułam to na własnej skórze w drugiej ciąży. Co tu dużo mówić Zosia nie była planowana. I przez ok miesiąc nie chciałam tej ciąży. Ale później z każdym dniem miłość przychodziła sama. I teraz sobie nie wyobrażam życia bez mojej Buni ❤️
I tak naprawdę mogę powiedzieć ze trzecia ciaza jest dopiero planowana , wyczekana. Ja wychodze z założenia ze innych ludzi oceniają słabi ludzie. Ja tego nie robię już od bardzo dawna dzięki temu mam samych fajnych człowiekowi wokół siebie

reklama
Tak kochana, najczęściej szef 🙊

Do góry