reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U nas też podobnie, myślę, że przez zęby. Budzi się z płaczem, ale natychmiast zasypia dalej przy piersi albo po prostu przytulony do mnie lub między mną a tatą.
Jeśli dobrze spojrzałam, to u nas chyba 4 zęby na raz wychodzą 😬 jedna górna jedynka już się przebiła, druga już tuż tuż, ale dwójki górne są też bardzo blisko... zauważyłam, że chce ssać pierś dłużej, podobno to przynosi ogromną ulgę 🙏

reklama
A tak przy okazji, to wczoraj obchodziliśmy 9 miesięcy 🥰😍
Jezu, jak ten czas leci 😭

Załączniki

• 348F373E-EC64-4EC3-B3FB-5513CEB8FA9F.jpeg
    348F373E-EC64-4EC3-B3FB-5513CEB8FA9F.jpeg
    834,4 KB · Wyświetleń: 100
A my dalej bez ani jednego ząbka. Różnie się budzi w nocy. Czasem 2-3 razy a czasem co godzinę. Ostatnio obudziła się o 12 i miała imprezkę do 3. Na szczęście po bojach i już nie przytomna udało mi się uśpić.
@Maria_0701 zazdroszczę zdjęcia, u nas już nie da się zrobić na leżąco 😂
Zero współpracy było 🤣

Załączniki

• 91CAF952-1B10-49A0-957D-9302CE55AF68.jpeg
    91CAF952-1B10-49A0-957D-9302CE55AF68.jpeg
    77,6 KB · Wyświetleń: 92
Hej ,hej
U nas tez masakra zębowa, wyszły dwie dwojki jednocześnie, idą nastepne...
W nocy pogrom, budzi się średnio co godzinę i cycuś...i tak już od niepamiętnych czasów, ciekawe czy to kiedyś minie i doczekam dnia a raczej nocy kiedy przespi ją całą spokojnie bez budzenia...
@Kasiek31 super!moje gratulacje!ktory to tydzień?Na kiedy masz termin?
U mnie nadal brak okresu... a mieliśmy właśnie od kwietnia zacząć starania...
Z nowości, to zaczęliśmy z Kostkiem bobathy w ośrodku rehabilitacji, pierwsze zajęcia za nami, no i Kostek nie byłby sobą gdyby 90%czasu nie płakał, tak jest w każdym gabinecie,u kogo byśmy nie byli to zawsze jest lament i płacz.
A w święta wreszcie samodzielnie usiadł! Duma😊
Buziaki :*

A my dalej bez ani jednego ząbka. Różnie się budzi w nocy. Czasem 2-3 razy a czasem co godzinę. Ostatnio obudziła się o 12 i miała imprezkę do 3. Na szczęście po bojach i już nie przytomna udało mi się uśpić.
@Maria_0701 zazdroszczę zdjęcia, u nas już nie da się zrobić na leżąco 😂
Zero współpracy było 🤣
To samo miałam pisać. U Olka zrobienie czegokolwiek na leżąco kończy się płaczem jakby go ze skóry obdzierac. Dlatego przy wszystkich niezbędnych w tej pozycji czynnościach trzeba kombinować i najlepiej mieć kogoś do zabawiania🙃
Ja jużpo pierwszym okresie. Przyszedł 2,5 miesiąca po zakończeniu karmienia.

Cześć dziewczyny. Też jestem lipcowa mama. Czytam.wasze forum od samego początku Ale jakoś nie mogłam dołączyć 😁. Ale teraz postanowiłam założyć konto ponieważ znowu zostane mamą 😁. I tak przy okazji to chciałam zapytać was jak.wygladaja u was nocki bo u nas masakra . Młody potrafi co godzinę się.budzic . Nadal karmię piersią. Czasami chce jeść A czasami tulić. A ja to ledwo przytomny później chodzę 🤣
Gratulacje i powodzenia 😅 a synek śpi z Wami, w dostawce, osobnym łóżeczku...? My chcemy zacząć starania jak Młody skończy rok ale szczerze mówiąc trochę się obawiam jak potem ogarnąć taka dwójkę budzącą się często w nocy 🤔 nasz się budzi czasem dość często a czasem co 3 godziny ale ostatnio dluuugo muszę go trzymać na piersi zanim znów zaśnie.
Hej ,hej
U nas tez masakra zębowa, wyszły dwie dwojki jednocześnie, idą nastepne...
W nocy pogrom, budzi się średnio co godzinę i cycuś...i tak już od niepamiętnych czasów, ciekawe czy to kiedyś minie i doczekam dnia a raczej nocy kiedy przespi ją całą spokojnie bez budzenia...
@Kasiek31 super!moje gratulacje!ktory to tydzień?Na kiedy masz termin?
U mnie nadal brak okresu... a mieliśmy właśnie od kwietnia zacząć starania...
Z nowości, to zaczęliśmy z Kostkiem bobathy w ośrodku rehabilitacji, pierwsze zajęcia za nami, no i Kostek nie byłby sobą gdyby 90%czasu nie płakał, tak jest w każdym gabinecie,u kogo byśmy nie byli to zawsze jest lament i płacz.
A w święta wreszcie samodzielnie usiadł! Duma😊
Buziaki :*
Gratulacje dla Kostka!!! 👏👏👏 Mam wrażenie ze Kostek i Mikel są do siebie bardzo podobni hehe Mikel też płacze w gabinetach i też muszę dłużej niż inne mamy czekać na jego postępy motoryczne ale za to jestem mega dumna jak w końcu coś nowego osiągnie 😊
A jak u Was z wedzidelkiem? Robisz jeszcze czasem te ćwiczenia co robiłaś @niunia2324 ? Ja już dawno skończyłam a ostatnio mój Luby zauważył że Młody ma grube to wędzidełko. Będziemy konsultować z pediatrą na następnej wizycie.
Ja też nadal nie mam okresu i też się zastanawiam czy mi się nie przesuną w czasie starania 🤔 mam nadzieję że niedługo przyjedzie jednak ta ciotka z Ameryki 😂

@Maria_0701 super Słodziak z tego Twojego Mirusia! 🥰

Gratulacje i powodzenia 😅 a synek śpi z Wami, w dostawce, osobnym łóżeczku...? My chcemy zacząć starania jak Młody skończy rok ale szczerze mówiąc trochę się obawiam jak potem ogarnąć taka dwójkę budzącą się często w nocy 🤔 nasz się budzi czasem dość często a czasem co 3 godziny ale ostatnio dluuugo muszę go trzymać na piersi zanim znów zaśnie.

Gratulacje dla Kostka!!! 👏👏👏 Mam wrażenie ze Kostek i Mikel są do siebie bardzo podobni hehe Mikel też płacze w gabinetach i też muszę dłużej niż inne mamy czekać na jego postępy motoryczne ale za to jestem mega dumna jak w końcu coś nowego osiągnie 😊
A jak u Was z wedzidelkiem? Robisz jeszcze czasem te ćwiczenia co robiłaś @niunia2324 ? Ja już dawno skończyłam a ostatnio mój Luby zauważył że Młody ma grube to wędzidełko. Będziemy konsultować z pediatrą na następnej wizycie.
Ja też nadal nie mam okresu i też się zastanawiam czy mi się nie przesuną w czasie starania 🤔 mam nadzieję że niedługo przyjedzie jednak ta ciotka z Ameryki 😂

@Maria_0701 super Słodziak z tego Twojego Mirusia! 🥰
Wiesz co, my robiliśmy 4 tyg od momentu podcięcia, jest zgrubiałe to wędzidełko ale nie ma zrostów, rozszerzanie diety idzie super,wiec jestem przekonana że wszystko jest ok. Taaak, tez jestem tego zdania ze idziemy z Mikelem podobnie😁 jak byś dała radę zrobić fotkę Mikelowego wędzidełka to podeślij na fb zobaczymy jak to wygląda 😉
Dzisiaj też mieliśmy druga dawkę na.meningokoki, także w ogóle humor Kostka dziś do bani🙃
Tez mam obawy co do posiadania dwóch Maluszków, ale wierze ze damy radę, patrze na siostrę męża i podnosi mnie to na duchu, ze się da nawet jak jest ciężko to można być szczęśliwym 😅 Ona ma dzieciaki rok po roku, córka jest pol roku starsza od Kostka.
Tez mam nadzieje ze okres niebawem przybedzie, w piątek mam wizytę u lekarza, będziemy robić badania przed ciążą😊

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry