reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja po dentyscie ale trafilam na laskę.... wredna dwa bardzo nie delikatna robiła wszystko szybko szybko do tego stopnia, że złamała mi igłe podczas znieczulenia .
O Jezuuu... ta Pani chyba jest żandarmem. Jak się czujesz teraz?
A co dokładnie robiłaś u dentysty, plombę?

U mnie już 2 dni masakra, zaczęła 8ka się przebijać i strasznie mocno naciska na 7ke z boku, ale usunąć ją już nie wolno na takim terminie. Wczoraj poszłam do stomatologii, Pani była bardzo miła, wszystko mi w kieszeni za zębem wyczyściła i popłukała, ale dziąsła są opuchnięte i nic nie można brać na ból zębów, tylko Paracetamol i płukać z 10-15 razy dziennie. Strasznie się męczę i nie mogę nawet spać, już 2 nocy.
I to w 39 tygodniu 😓😓już poród za chwile, i nagle ta 8ka zdecydowała się pokazać 😓

reklama
O Jezuuu... ta Pani chyba jest żandarmem. Jak się czujesz teraz?
A co dokładnie robiłaś u dentysty, plombę?

U mnie już 2 dni masakra, zaczęła 8ka się przebijać i strasznie mocno naciska na 7ke z boku, ale usunąć ją już nie wolno na takim terminie. Wczoraj poszłam do stomatologii, Pani była bardzo miła, wszystko mi w kieszeni za zębem wyczyściła i popłukała, ale dziąsła są opuchnięte i nic nie można brać na ból zębów, tylko Paracetamol i płukać z 10-15 razy dziennie. Strasznie się męczę i nie mogę nawet spać, już 2 nocy.
I to w 39 tygodniu 😓😓już poród za chwile, i nagle ta 8ka zdecydowała się pokazać 😓
Tak plomba bo mi wypadła z jedynki od środka więc nie chciałam zęba zgubić przy porodzie ale tak bolało jak robiła że chciałam znieczulenie. Znam ból wyrzynającej się 8 masakraaa współczuję i wiem , ze do puki się jej nie wyrwie to tylko same kłopoty....

Szukałam lampki do pokoju żeby w nocy nie budzić męża czy syna światłem szukałam czegos o lekkim świetle i znalazłam taką niedrogą lampkę z bajerami i do tego przenośną bo na baterię. Może komuś się to przyda polecam fajna

Załączniki

• Screenshot_20200625-171440.jpg
    Screenshot_20200625-171440.jpg
    80,5 KB · Wyświetleń: 87
Tak plomba bo mi wypadła z jedynki od środka więc nie chciałam zęba zgubić przy porodzie ale tak bolało jak robiła że chciałam znieczulenie. Znam ból wyrzynającej się 8 masakraaa współczuję i wiem , ze do puki się jej nie wyrwie to tylko same kłopoty....
Trzymaj się 🙏 lepiej oczywiście teraz plombę zrobić, żeby się nie martwić zębami przy porodzie. Wiem, że leczenie kanałowe raczej nie robią w ostatnich tygodniach ciąży, ale zawsze trzeba porównać ryzyko od znieczulenia i leczenia a powikłań które mogłyby się pojawić jeżeli nic nie robić. Lekarz zawsze podejmie prawidłowa dezycję i podpowie.

Mi lekarz powiedziała, że czeka na mnie dopiero po połogu aby tą 8ke usunąć. Mam nadzieję, że dam radę z tym bólem, ale na razie masakra to jest

Jak ja bym już chciała porodu ehhh
Brzuch daje we znaki troszkę pochodzę i jakby mi miał zaraz wybuchnąć jakieś bole menstruacyjne do tego i pobolewanie krzyża hmmm
Czy coś zaczyna się kręcić
Ale bardzo ciężko mi się oddycha od wczoraj

Trzymaj się 🙏 lepiej oczywiście teraz plombę zrobić, żeby się nie martwić zębami przy porodzie. Wiem, że leczenie kanałowe raczej nie robią w ostatnich tygodniach ciąży, ale zawsze trzeba porównać ryzyko od znieczulenia i leczenia a powikłań które mogłyby się pojawić jeżeli nic nie robić. Lekarz zawsze podejmie prawidłowa dezycję i podpowie.

Mi lekarz powiedziała, że czeka na mnie dopiero po połogu aby tą 8ke usunąć. Mam nadzieję, że dam radę z tym bólem, ale na razie masakra to jest
Jestem juz po jednym porodzie i zawsze powtarzałam, że gorszy ząb bolący niż poród sn

reklama
Ja jestem po wizycie. Mała wazy 2550g czyli w porzadku, ja nic nie przybrałam i nawet hemoglobinę mam prawie 14. Lekarz się śmiał ze idę odwrotnie. Zamiast na koniec się pogarszać jak większość to ja mam lepsze. Mała odwrócona główkowo. Nawet nie wiem kiedy to zrobiła. 10.07 mam iść na ktg 14.07 następna wizyta. Trochę późno bo z reguły już na końcu są po ok 2 tyg a ja zeszłam z 4 na 3 tyg. Termin mam na 30.07 ale powiedział ze myśli ze do szpitala ok 24.07 to chyba będą wcześniej wywoływać przez cukrzyce ( do obserwacji bo mam tylko dietę)

Do góry