reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U nas idą dopiero ząbki, dziąsła rozpulchnione i trochę marudzenia ślinienia i płakania ale tragedii nie ma. Skaza białkowa mocna, cały czas smarujemy maściami i nutramigen oczywiście..ciężko z rozszerzaniem idzie bo widzę, że co druga rzecz uczula. Poza tym super, powtarzaliśmy usg główki, na szczescie płyny się ustabilizowały i wychodzi na to, ze duża głowa to taka uroda jego :) mamy już 8 miesięcy, pełzanie idzie dynamicznie choć jednostronnie, wczoraj pierwszy raz usiadł sam. Zaczyna się wspinać i wstawia się w czworaki, buja się do przodu i do tylu a czasem zrobi jakieś „kroczki” do przodu albo do tylu ale zaraz się przewraca [emoji16] co chwile jakieś infekcje, głównie starsza z przedszkola przynosi wiec mało spacerujemy. Leci strasznie ten czas, dopiero marzyłam o tym, żeby młody trzymał główkę a zaraz będę go łapać po mieszkaniu [emoji6]

reklama
Fajnie że piszecie [emoji6] rosną nam te dzieci, rosną. My za chwilę dopiero (aż!) 7m [emoji6]
Młodej ząbki objawiają się tylko nocą i częstym kp. Są 2+2 w natarciu [emoji2957]
U nas też młoda reaguje na bmk, ale moja dieta wystarcza na szczęście. Przy rozszerzaniu w tym względzie nie mamy problemów.
Jeszcze trochę i będzie odliczanie do końca macierzynskiego. Któraś wcześniej wraca do pracy? A może później?

U nas 7.5 miesiąca .
Bez zębów .
Nie siada nie pełza. Przemieszcza się obrotami [emoji14]
Rozszerzanie idzie spoko . Ale nie bierze sam jezonka do buzi rączka .
Fajnie że się odezwalyscie :)

Ja pewnie później pójdę do pracy, planuje od września dopiero żłobek ale to takie wczesne plany, jeszcze się może pozmieniać [emoji6]

U mnie maluszek skonczyl dzisiaj 7mies. I chodzi mi juz w chodziku,raczkowanie mu gorzej wychodzi jedynie do przodu i na brzuszku chociaz boi sie odwazyc raczki wyciagnac bo tak to juz by raczkowal dobrze a mamy juz 3 zabki i 4 sie przezyna właśnie.

Heeej :) U mojego malucha zębów brak, ale zważywszy na to, jak marudzi i jak cały czas wciska piąstkę do buzi to spodziewamy się niedługo pierwszego :) Młody kilka dni temu skończył 7 miesięcy, a już sprawnie raczkuje i sam siada - jeszcze podpiera się ręką przy siadzie, ale generalnie idzie mu to bez problemu. Pupę podnosi tak mocno do góry czasem, że mam wrażenie, że zaraz sobie wstanie i pójdzie :) Taka pozycja "psa z głową w dół" z jogi :D Dietę też rozszerzamy i już sama nie wiem, czy plamki które jakiś czas temu się wokół ust pojawiły to od śliny, czy coś go uczula.Generalnie je raczej chętnie, chociaż ma dni, gdy nie chce i wtedy nie ma opcji, żeby go przekonać :) Co do macierzyńskiego, to nie mieszkam w Pl i mam je do 09.2021, więc jeszcze trochę w domu posiedzę.

Heeej :) U mojego malucha zębów brak, ale zważywszy na to, jak marudzi i jak cały czas wciska piąstkę do buzi to spodziewamy się niedługo pierwszego :) Młody kilka dni temu skończył 7 miesięcy, a już sprawnie raczkuje i sam siada - jeszcze podpiera się ręką przy siadzie, ale generalnie idzie mu to bez problemu. Pupę podnosi tak mocno do góry czasem, że mam wrażenie, że zaraz sobie wstanie i pójdzie :) Taka pozycja "psa z głową w dół" z jogi :D Dietę też rozszerzamy i już sama nie wiem, czy plamki które jakiś czas temu się wokół ust pojawiły to od śliny, czy coś go uczula.Generalnie je raczej chętnie, chociaż ma dni, gdy nie chce i wtedy nie ma opcji, żeby go przekonać :) Co do macierzyńskiego, to nie mieszkam w Pl i mam je do 09.2021, więc jeszcze trochę w domu posiedzę.

Pamietam ze córka przy rozszerzaniu miała czasem takie plamki wokół ust np po zjedzeniu pomidora ale one szybko znikały [emoji846]

Wątek już stary, ale może a nuż mi się uda uzyskać odpowiedź... Może mi któraś z Was, która posiada Aero Tutis, powiedzieć, czy jest z niego zadowolona? W internecie ciężko znaleźć opinie, a Wy już będziecie miały sprawdzone te wózki... Z góry bardzo dziękuję, oponia o Tutis Viva Life też mile widziana :)

Halo dziewczyny. Jest jeszcze ktoś tutaj. Czy przeniosłyście się gdzieś na inne forum, czy poprostu czasu brakuje. Co u was jak tam wasze dzieciaczki.

reklama
Do góry