reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja kawę piję dopiero do drugiego śniadania, na pierwsze nie mogę w ogóle nabiału i chleb tylko żytni trzyma moje cukry w normie, staraj się jeść warzywa do posiłku. Jak chcesz, możesz poczytać sobie
Link do: Specjalna dieta
@.jagódka będę się modlić o zdrowie dla Twojego znajomego
Wizyta u dentysty przebiegła bezboleśnie, tylko mój portfel ucierpiał [emoji6]
Będę mierzyła po prostu aż do testu obciążenia glukozą i postaram sie to jakos uregulować, żeby nie skakało. Nie chce zrobić dziecku krzywdy ale i sama sie czuje jak w umieralni po jedzeniu. Nie mogę tak funkcjonować.

reklama
Dzień dobry [emoji4] dziecko odprowadzone do przedszkola, drugie poszło do szkoły, śniadanko zjedzone i czekam na pomiar cukru po śniadanku. Dzisiaj idę do dentysty na leczenie kanałowe [emoji17]
Miłego dnia [emoji4]
Współczuję kanałówki. Ja leczylam od grudnia dwa zęby i wreszcie niedawno skończyłam. Uff ale jeszcze parę wizyt na plomby mnie czeka. Już doczytałam że masz z głowy, to dobrze :) milego dnia!
Powodzenia :)

Ja też mam dzisiaj wizytę. Ciekawe czy mi potwierdzi kto tam mieszka. [emoji846]
Trzymam kciuki za wizytę [emoji1696] Ja swoją mam w poniedziałek i już nie mogę się doczekać.
Ja też katuje neflixa. Polecacie coś fajnego? Ostatnio pochłonęłam wszystkie sezony Dextera w 3 tygodnie.
-ja też mało przytyłam ok 1, max 1,5 kg od początku ciąży a wymiotowalam może z 6 razy.
-brzuszek zaczyna być widoczny, zależy też jak się ubiore. Jechałam dzisiaj mpk i specjalnie nałożyła obcisłe ubrania żeby było widać brzuch ( z nadzieja ze ktoś ustąpi mi miejsca bo inaczej mi słabo) a tu niespodzianka tłumów wyjątkowo nie było i usiadłam.
-majtki poporodowa chyba fajna rzecz. Ja nie wyobrażam sobie leżenia z gołym tylkiem zwłaszcza że wszystko leci jak z kranu (z tego co słyszałam[emoji14])
Uwielbiam Dextera :) jeśli chodzi o kryminały to niedawno oglądałam Upadek, Intruz, Top of The Lake a teraz jestem w połowie Pachnidła. No i oczywiście klasyka Hannibal.
Dziewczyny te które są wierzące prosze o wsparcie w modlitwie. Mąż mojej przyjaciółki mial wczoraj wypadek, jest w bardzo ciężkim stanie:( mają trzyletniego synka, on musi z tego wyjść:((( siedze i wyję.. dzwoniłam zlozyc jej życzenia, a odebrała z płaczem i takimi wieściami..
Ojej.. Jakie to życie jest strasznie kruche. Trzymam kciuki i wierzę że z tego wyjdzie. Dużo sił dla całej Rodziny.

Podkłady i majty siatkowe to must have, nawet 10 lat temu miałam. Zrobimy listę wyprawkowa na zamkniętym, to każda coś ciekawego dorzuci

A ja się wyłamie - miałam poporodowe gacie, a nie użyłam ani jednej pary. Podkłady tylko w szpitalu w sumie.

Ja z Łodzi więc chodzę na dwór [emoji4] na pieszo ale też czasem powiem na nogach. A w Łodzi ponoć dużo takich zwrotów co to inni nie rozumieja, np migawka cy angielka [emoji16]

Jeszcze krańcówka, siajowy i galancie też typowo po łódzku :) Chodzę oczywiście na dwór, czasem na podwórko i na nogach i piechotą i na pieszo.

Pow. Bełchatowski ;)
A kućmochy to prażuchy [emoji16] też nie wiedziałam co to znaczy [emoji14]

U mnie to prażoki - uwielbiam!

Jagodka kciuki! Straszna historia :/

Dziewczyny może chcecie cukrzycowy wątek? Byłoby przejrzyściej tu, a i Wam łatwiej się odnaleźć i wymienić doświadczeniami z posiłkami, pomiarami itp

Ja dziś w locie cały dzień. Małego zawiozłam do żłobka i pojechałam na trening. Za godzinę mam masaż wiec wpadłam popracować do knajpy i coś zjeść, obskoczę tk maxxa i lecę dalej.

A ja się wyłamie - miałam poporodowe gacie, a nie użyłam ani jednej pary. Podkłady tylko w szpitalu w sumie.

Jeszcze krańcówka, siajowy i galancie też typowo po łódzku :) Chodzę oczywiście na dwór, czasem na podwórko i na nogach i piechotą i na pieszo.

Dziewczyny może chcecie cukrzycowy wątek? Byłoby przejrzyściej tu, a i Wam łatwiej się odnaleźć i wymienić doświadczeniami z posiłkami, pomiarami itp

Ja dziś w locie cały dzień. Małego zawiozłam do żłobka i pojechałam na trening. Za godzinę mam masaż wiec wpadłam popracować do knajpy i coś zjeść, obskoczę tk maxxa i lecę dalej.
Ja miałam cc i też nie skorzystałam z tych majtek. Zakładałam swoje luźniejsze. Ale pewnie przy sn tamte są niezbędne. Zostało mi kilka sztuk to może się przydadzą teraz.

Ja kawę piję dopiero do drugiego śniadania, na pierwsze nie mogę w ogóle nabiału i chleb tylko żytni trzyma moje cukry w normie, staraj się jeść warzywa do posiłku. Jak chcesz, możesz poczytać sobie
Link do: Specjalna dieta
@.jagódka będę się modlić o zdrowie dla Twojego znajomego
Wizyta u dentysty przebiegła bezboleśnie, tylko mój portfel ucierpiał [emoji6]
Dzięki poczytam :) Zobaczymy co mi podnosi cukier. Byle nie skończyć z insuliną, bo miałabym 100km do szpitala.

Jak inne dziewczyny będą miały ochotę to jak najbardziej cukrzycowy wątek

Ty również z Łódzkiego?
Siajowy? Hmm. Mozesz mnie uświadomić [emoji16]?

Ja jestem za cukrzycowym wątkiem :)

Moje też plecy dają czadu, mnie łupie w okolicach krzyża. Ale może to dlatego, że przywiozłam 5 kartonów ciuchów dziecięcych od szwagierki i wór od kuzynki, i musiałam to wydygać z samochodu do mieszkania.

Jeśli będzie wątek cukrzycowy to fajnie, jeśli natomiast temat będzie się tu przewijał to też spoko, bo to się jednak wszystko wiąże z królującym tu tematem jedzenia ;)

reklama
Do góry