reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Rh zmienic? czy przeciwciala pojawic?
Tak tak, antygeny mogą sie pojawic sorry, jednym okiem już śpię;)
A jeszcze taka ciekawostka- często oznaczenie grupy krwi u noworodka jest mylne i okazuje się że dziecko mające grupę 0 ma w dorosłym życiu zupełnie inna;)

reklama
Tak tak, antygeny mogą sie pojawic sorry, jednym okiem już śpię;)
A jeszcze taka ciekawostka- często oznaczenie grupy krwi u noworodka jest mylne i okazuje się że dziecko mające grupę 0 ma w dorosłym życiu zupełnie inna;)
Oby nie[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] oboje z mezem mamy 0... Bylaby niespodzianka [emoji39][emoji39][emoji39] taki żarcik!

@natka_z no jak widac jest wiele dziewczyn które udzielaja sie mniej. Ale kazda z nas cos tutaj wniosla, mamy jeden cel i mialysmy sie wspierać. I uwazam ze najlepiej byloby wziac cala grupe, by nie czytaly nas osoby ktore z tematem nie maja nic wspolnego. Jestesmy grupa, a Wy chcecie podzielic nas wg ilosci postow.
No ale zrobicie jak uwazacie.

Tylko jeśli ktoś nie ma czasu pisać na jednym forum, będzie miał czas na zamknięte i otwarte? Jestem za zamkniętym. Albo grupą na fejsie. Zdaje sobie sprawę, że nie każdy tego fejsa ma. Ale jednak łatwiej zweryfikować kogoś tam niż tu. Tak naprawdę ktoś udzielający się na forum też może być jakimś no nie wiem udającym ciążę dzieciakiem i wynosić zdjęcia z forum.

Co do czytających nawet nie zdajecie sobie sprawy ile takich osób jest. I nagle będą się pojawiac, bo one chcą być na zamknietym, bo podczytywaly. Podejrzewam,że niektóre sierpniowki też nas czytają, bo chcą mniej więcej wiedzieć co będzie dalej, od czasu do czasu wpadnie mama lipcowa z innego rocznika powspominać. I to jest normalne. Takie prawo otwartego forum. Dlatego wrzucając tu cokolwiek trzeba się z tym liczyć, dlatego zamazalam twarz na zdjęciu i nawet nie napisałam jak mam na imię. Jest takie że 80% z Was i 60% podczytujacych od razu by mnie namierzyło. Ja się na forum otwartym nie czuje bezpiecznie i nigdy nie będę, zdarzaja sie paskudne trolle, był przypadek dziewczyny udającej ciążę, kradnącej zdjęcia. No po co to komu? Moja znajoma doświadczyła wizyty mopsu bo komuś się jakieś zdjęcie (zrobione kompletnie dla żartu) nie spodobało.

W pierwszej ciąży byłam tak napalona, że jest zrozumiałe, że mogę się mężowi bardziej podobać. Jednak libido jest tym razem sporo niższe niż wtedy.

Chętnie się dopisze do warszawskiego spotkania, ale jeszcze pracuje i nie wiem jak czasowo uda się to zgrać :-)

Mam wrażenie, że mój brzuch jest ledwo widoczny a to już 17w5d, jednak zdjęcie chyba mówi co innego ;-)
Supcio!
Ja tez jeszcze pracuje, ale moze jakos sie zgadamy[emoji3]

Yes, w końcu udało mi się Was odrobić. Tydzień temu przez dwa dni miałam tyle roboty, ze nie wchodziłam na forum. A od środy próbuje doczytać do końca - zwykle zasypiam z komórka w ręku. A tak chciałam napisać Wam o tym, ze u Was faza na gofry a u mnie na paczki... :)

Mi jest obojętne, czy otwarty czy zamknięty. Co do warunków przejścia na zamknięty - tez nie bardzo mam opinie, nigdy wcześniej nie udzielałam się na forum. Za siebie wiem, ze czasami mam flow do pisania a czasami nie wyrabiam z czytaniem, ponieważ mam za dużo pracy. Ale dostosuje się do Waszych wytycznych:)

I tak, wiem ze to głupie, bo jestem dopiero 15+6 ale już chciałabym jakieś ruchy, żeby czuć się pewniej, ze wszystko ok;)
Ja też czekam [emoji13]
Wszyscy mi mówią ze potem będę miała tego dość. Zdaje sobie sprawę ale bylabym jakaś spokojniejsza.
Tylko jeśli ktoś nie ma czasu pisać na jednym forum, będzie miał czas na zamknięte i otwarte? Jestem za zamkniętym. Albo grupą na fejsie. Zdaje sobie sprawę, że nie każdy tego fejsa ma. Ale jednak łatwiej zweryfikować kogoś tam niż tu. Tak naprawdę ktoś udzielający się na forum też może być jakimś no nie wiem udającym ciążę dzieciakiem i wynosić zdjęcia z forum.
Grupa na fb to tez jakaś myśl :)

Na pewno jakaś aktywność kandydatek musi być. 2 Wpisy to mało ;) Musimy się poznać choć trochę.
Ja bym wziela wszystkie mamy ktore sa teraz, lub odezwa sie na dniach.
To Ci powiem jak wyglądają statystyki;) taka np Ennis natrzaskala 20razy więcej postów niż Ty.. [emoji848]
Oj bo Ennis to gadula [emoji12]
Witam po weekendzie dziewczyny , my mieliśmy okropny :( 2ch kolegów zginęło w wypadku samochodowym i jedna dziewczyna (mama 3 latki) walczy o życie [emoji30]naprawdę człowiek se uświadamia ze jutro nie jest gwarantowane.

Jak to jest z konfliktem krwi , szczególnie w UK? Bo dziś dostałam list ze mam AB RH- i będą musieli mi dać zastrzyk po 30tyg a mama mnie nastraszyła ze powinnam mieć co miesiąc pobierana krew i sprawdzana (tak było jak ona rodziła 26lat temu)
Bardzo mi przykro.
Moja bratowa dostala zastrzyk tak jak Ci mowili i chyba tyle. Napewno dobrze bedzie [emoji4]
Chyba znowu namieszalam[emoji19][emoji19][emoji19]
Oj klapsa Ci, klapsa [emoji12]
Ja proponuję w takim razie odłożyć to w czasie,żeby nikt nie był poszkodowany, ale myślę,że warto jednak pisać częściej skoro chcecie być na zamkniętym forum.
Co o tym myślicie?
Z doświadczenia wiem,że jak ktoś przrchpdzi na zamknięty, to już nie pisze na otwartym, bo ciezko być na obu
Jagodka zgadam sie z Toba, ze watek glowny umiera zazwyczaj z otworzeniem zamknietego. Dlatego trzeba jasno, w ta albo ta strone.
Hello.
Każdy z nas jest inny, inne gusta, poglądy. Każda z nas jest tu w jakimś celu. Jedna z Was dodaje jakieś zdj (na forum iście pybliczym) a później usuwa, bo ktoś kto tylko czyta a się nie udziela może je zobaczyć. Wtedy pozostaje pytanie: dlaczego tu jestes i się udzielasz skoro nie chcesz aby ktoś to zobaczył?
Kolejna z Was napisała (i to tyczy się np. Mnie [emoji14] ) że ktoś się nie udziela i urządza sobie telenowelę. A jest po prostu tak ze ktoś odpowiedział na pytanie, na które ja poszukiwałam odpowiedzi ;) wiec już nie zapytałam.
Jestesmy bardziej wylewne lub mniej. Mnie zrazilo to że napisałam kilka razy i odpowiedz otrzymałam od jednej, moze od dwóch z Was, mimo że między sobą piszecie cały czas. W tym momencie wydaje mi się że nie ma możliwości wejścia w Waszą grupke kilku dziewczyn. Ostatnio nowa dziewczyna zadała pytanie i żadna z Was jej nie odpowiedziała, ja też tego nie zrobiłam bo to moja pierwsza ciąża i odpowiedzi nie znałam ;)
Przepraszam za tak dlugi post.
I dziekuje za tyle poruszanych tematów, ktore są ważne dla osob w pierwszej ciąży.
PaskuPaska, a ile nowych mam osobiscie powitalas? Do tego nie trzeba miec wiedzy ciazowej. Prawda jest taka, ze porodzie te czytajace mamy uciekna. A forum jest rowniez do pogaduch o przyslowiowej dupie -marynie. Skoro Ty sie nie odzywasz, nie znaczy ze ktos inny ma milczec i o to nie mozna miec pretensji. Poza tym nie uwazam ze "rozmawiamy miedzy soba", po prostu jestemy aktywne w tym samym czasie i tak to wychodzi.

reklama
@natka_z no jak widac jest wiele dziewczyn które udzielaja sie mniej. Ale kazda z nas cos tutaj wniosla, mamy jeden cel i mialysmy sie wspierać. I uwazam ze najlepiej byloby wziac cala grupe, by nie czytaly nas osoby ktore z tematem nie maja nic wspolnego. Jestesmy grupa, a Wy chcecie podzielic nas wg ilosci postow.
No ale zrobicie jak uwazacie.
No ale są osoby, po których słuch zaginął po jednym poście... Takich bym nie brała do zamkniętej. Trzeba zerknąć w tabelkę i zweryfikować, kto tu w ogóle jest...

Do góry