reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Co do grupy krwi to ja mam kartę dawcy z 2011 roku. I wynik grupy krwi z 2014. Ten wynik mam przypiety do karty ciąży. Nie robiłam badania grupy krwi od tego 2014. A wtedy robii mi tylko dlatego, że miałam operację a nie wzięłam karty. Ale mam grupę dodatnią więc o konflikcie nie ma mowy. U nas w przypadku rh- bada się grupę krwi ojca dziecka.

reklama
Rozumiem utworzenie zamkniętego w celu publikacji zdjęć i ogółem uprywatnienia. Ale może byc kilka problemow: na 100% wytworzy się temat, ktory nadałby sie na publiczne, i co wtedy? "Przejdzmy ma publiczne bo tu na prywatnym tylko my to przeczytamy"? W tej sytuacji publiczne zacznie obumierać w sposób naturalny, bo wątpię że komuś bedzie chciało się pisać na dwóch.
Moim zdaniem dobrze jest jak jest, twRze ukryte, danych osobistych nie ma.

A co do witania nowym mam, sorry ale ja nie zauważyłam,zeby bez odpowiedzi pozostał post napisany w sposób "cześć dziewczyny, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża.. blablabla", a takie np "bolą mnie cycki,czy to normalne?" owszem. Ani dzien dobry nai pocałuj mnie w doopę.. po czym taka osoba jak się pojawiła tak zniknęła..

Pomyslcie, niech każda w miarę mozliwosci się wypowie.
I jeszcze uwaga techniczna- dodac lub usunąć z zamkniętego moze tylko administracja, jest to o tyle problematyczne,że czasem trzeba poczekać nawet dwa tygodnie. O ile z dodaniem nie ma problemu, to jesli trafi się jakiś troll, to to czekanie na usunięcie może być już problematyczne

Ja nie korzystam z social media, wiec u mnie FB odpada.
Zawsze liczę się z tym, że to co piszę może być przeczytane przez osobę zupełnie nie związana z tematem ciążowym lub wręcz znajomego, który skojarzy pewne fakty (chociażby imię [emoji23]). Ta dzisiejsza dyskusja utwierdziła mnie w przekonaniu, że poczułam się tu zbyt swobodnie i więcej nie będę pisać tu rzeczy, które mogą być ciekawa historią dla kogoś, kto nie udziela się na forum.

Ostatnia edycja:
Wiecie co powiem tylko tyle róbcie co chcecie, wywiazala sie glupia dyskusja ktora teraz bedzie trwala wieki. Pomyslcie tez o tym ze nie kazda z nas ma internet w telefonie zeby w kazdej wolnej chwili wejsc na forum poczytac i sie odezwac. Sorry ale ja tez nie bede pisala czegoa o tak o poprostu zeby zaliczyc mi posta. Pozostanę ze swoja stara grupa gdzie nie bylo podzialow takich jak tu owszem jesli ktos nie odezsal sie od poczatku posta gdzie poinformowal o swojej ciazy nie byl brany pod uwage przy zakladaniu nowej grupy a tu zaczynaja sie dziac cuda wianki. A co do tabelki juz dawno pisalam dane i jakos mnie tam nie ma. Tyle w tym temacie teraz mozecie wylac na mnie wiadro pomyj. Dobranoc

Umnie wczesniej otwarty nie umarl przy zamknietym. Umarl jak pozniej przeszlysmy na fb ; )

reklama
Ja nie korzystam z social media, wiec u mnie FB odpada.
Zawsze liczę się z tym, że to co piszę może być przeczytane przez osobę zupełnie nie związana z tematem ciążowym lub wręcz znajomego, który skojarzy pewne fakty (chociażby imię i początek nazwiska [emoji23]). Ta dzisiejsza dyskusja utwierdziła mnie w przekonaniu, że poczułam się tu zbyt swobodnie i więcej nie będę pisać tu rzeczy, które mogą być ciekawa historią dla kogoś, kto nie udziela się na forum.
Wiesz zawsze można mieć w rodzinie kogoś wscibskiego, kto sobie pomysli "a zobacze czy sie gdzies na forum udziela" i znajdzie Cię. Po imionach dzieci, po Twoim imieniu, po danych z tabelki... Kolezanka miala taka sytuacje ;)

Do góry