reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Tyle godzin bez jedzenia [emoji33] rany...
U mnie nareszcie cisza. Dziś tylko kilka razy zakuło mnie, ale w końcu rośnie...

Pozazdroscic dzieci [emoji16]
Z tym odpoczywaniem to różnie... mam gości na pokój. Ze śniadaniem. A ta picza kręci nosem, nic jej od przyjazdu nie pasuje. Śniadanie robiłam godzinę i sama chciałabym dostać takie żarcie pod nos. Cholera, po paróweczki cielęce i pieczywko o 6 rano zapieprzalam. A tej nie pasuje... i jak tu wypocząć...

Dziękuję, jest Ok [emoji4] poza nerwem [emoji14] smacznego! Na co do kina?

Całe szczęście, ze juz lepiej... oby to nie było chwilowe i moze uda się bez białego fartucha [emoji4] ja wczoraj robiłam ziemniaczane i finalnie po zbójnicku

Dżizas... na wdechu przewijałam do Twojego posta. Dobrze, ze jest na tyle dobrze, ze wypuścili do domu. Wkurzające jest podejście do usg. Co im do cholery szkodzi [emoji35] będzie dobrze, wypoczywaj i dawaj nam w międzyczasie znać co i jak tam u Ciebie.

Pewnie się rozciąga [emoji4]
Mamy ten sam wiek ciąży a Ty czujesz ruchy. Ja tez chcę [emoji17] ile jeszcze będę czekać... a wymiary malucha znasz? Kiedy masz usg ?
W kinie byliśmy na Zabawa, Zabawa, zamiast obiadu były frytki i kurczak w KFC :-) Tak mnie jakoś naleciało i nie mogłam się powstrzymać.

Dziś odwiozłam teściową na dworzec, męża do pracy i teraz czeka mnie leniwy dzień z książką, nawet obiadu nie chce mi się robić.
Spokojnej niedzieli dziewczyny [emoji4]

reklama
Mój M dzisiaj znowu na tydzień wyjeżdża we wtorek mam wizytę u swojego gina może znowu uda się podgladnąć mojego leniuszka po tych piątkowych badaniach bardzo się uspokoiłam ale niestety energia mi nie wróciła niestety
Miłej niedzieli wszystkim

U mnie też jakaś słaba nocka byla. Wczoraj też zaczęło jakoś dziwnie boleć, ciągnąć w okolicy pachwiny, ale to chyba od kaszlu bo meczy mnie już chyba tydzień :-( Wczoraj popołudniu byliśmy u jednych i drugi rodziców, także dzień babci i dziadka mamy juz z głowy. Dziś tylko skończę robić obiad i zamierzam odpoczywać, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo córka meczy mnie od rana żeby upiec jej babeczki. Dziewczyny dziś miałam pierwsza zachciankę- kompot z truskawek ☺ Dobrze, że mam mrożone w domu ☺☺☺

U nas też już 17 tydzień ale ktosik póki co nie daje o sobie znać, brzuszek malutki... A już za chwilę 5 miesiąc, szok U mnie dziś rosołek i słodkie lenistwo. Za chwilę ferie i przyjeżdża siostrzenica, muszę pomyśleć jakie atrakcje jej zapewnić na wsi... Na pewno nie będzie zadowolona z braku dostępu do internetu, ale cóż

AjahiS, do Profamilii jeździsz na wizyty prywatne czy na NFZ?
Ode mnie tyle samo km, co od Ciebie. :yes:
Pierwszą wizytę mam tam 4 marca.
Za dwa tygodnie wizytuje u siebie na miejscu, ale nie chcę tu rodzić. :unsure:

U mnie katar, woda z nosa i oczu.
Poza tym po pełnych 9 tygodniach mdłości ustąpiły. Jest dużo lepiej oprócz wagi i zmęczenia, no i zgagi. :wink:
Prywatnie. W każdej ciąży tam jeździłam do tego samego lekarza :-)

U nas też już 17 tydzień ale ktosik póki co nie daje o sobie znać, brzuszek malutki... A już za chwilę 5 miesiąc, szok U mnie dziś rosołek i słodkie lenistwo. Za chwilę ferie i przyjeżdża siostrzenica, muszę pomyśleć jakie atrakcje jej zapewnić na wsi... Na pewno nie będzie zadowolona z braku dostępu do internetu, ale cóż
Aj ta młodzież... U nas Internet jest ale dzieci mają zakaz. Korzystają tylko z xboxa, bez Internetu, i tylko wyscigi albo lego - harry potter. Godzina dziennie i to nie zawsze. Tablety mają ale dostają je tylko w weekendy i zawsze z umiarem. Jakoś tak doszłam do wniosku, że wolę żeby dzieci miały dzieciństwo takie jak my - pełne zabawy i biegania na podwórku. Też mieszkamy na wsi i nie ma tu jakiś super rozrywek ale wystarczy wyobraznia. Mąż zbudował im plac zabaw, nikt tu nie wisi 24/7 w telefonie. I bardzo mnie to cieszy :) kiedyś przyjechały do nas babcie (moja babcia i prababcia) i kuzyn (lat 14) i on właśnie non stop na telefonie. A babcia latała za nim i grozila zabraniem telefonu. Takie nawyki. Co poradzisz.

W ostatniej ciąży zdążyłam pojechać tam na jedną wizytę. Niespodziewanie musiałam położyć się u siebie w szpitalu na kilka miesięcy. Jak mnie wypuścili pojechałam jeszcze raz na wizytę. No i nie wypuścili mnie już tylko położyli na oddziale. Po kilku dniach CC. Wszystkie 3 ciąże chodziłam prywatnie, teraz NFZ u siebie i w Profamilii. Jestem ciekawa pierwszej wizyty. :blink:

Pisałaś o posiłkach w Profamilii. Faktycznie jest wielka różnica, wręcz przepaść... W naszym zwykłym szpitalu schudłam... Natomiast tam jedzenie super wypasione i półtorej porcji ze względu na ciążę bliźniaczą. :blink:

P.S.
Może spotkamy się na porodówce. ;-) ;)
Masz wcześniejszy termin:-) ale różnie bywa może faktycznie się spotkamy :-)

Ale miałam sen... Śniło mi się, że urodziłam i z jakiegoś powodu byłam w domu a dziecko miał przywieźć moj tata i mąż. I przywiezli mi dziecko które chodziło i mówiło a ja rozpaczałam, że dzieci pomylili. I tak szukałam swojego malucha w szpitalu. Masakra jakaś. U mnie dziś pierwszy dzień 17 tygodnia :)

Boze co za sen, wspolczuje. Moja psyhika juz by po nim swirowala. Co prawda trzymam twardo sie ziemi a jezeli chodzi l dzieci to mam "kuku na muniu" (jak kolwiek sie to pisze).

Dziewczyny zdrówka Wam życzę!!![emoji8][emoji8][emoji8]

My po śniadanku dopiero o właśnie zabieram się za pieczenie ciacha, taka prosta babka ucierana z ananasem, pina colada[emoji39][emoji39][emoji39] po obiedzie będzie coś dobrego na deser [emoji1]

Tylko wlożę ciasto do piekarnika i lecę na rowerek[emoji123]

O jak wina i piwa nie, to pina colady bym sie napila [emoji39]

Mam 5 pokoi (dzięki Bogu nie więcej). Pokoje są dwuosobowe i jeden trzyosobowy. No ale bywa, ze do dwuosobowego zjeżdżają się rodzice z 2 dzieci.
Goście trafiają się różni. Standard maja naprawdę dobry ale juz jednym co wybrzydzali powiedziałam, ze mariot jest 30
Km dalej i podałam adres do wstukania w nawigację.

Najgorsze chyba za Tobą. Współczuję skoku u syna. Mój Max kończy 14 lutego 11 lat i juz trąbi, ze on nastolatkiem będzie. A ja juz się zastanawiam jak to się przełoży na zachowanie w szkole i wśród rówieśników [emoji58]

Najważniejsze, ze się wycisza. Leż ile wlezie!