reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Hm. To chyba nie miałam jeszcze a jestem w 17tyg.
Tego się nie da nie poczuć. Specyficzne odczucie. W pierwszej ciąży wcale mi się nie stawiała. W drugiej od 29 tygodnia bralam nospe i magnez bo skurcze skracały szyjkę, miałam od początku ale do 29 nic się z szyjką nie działo a macica stawiała się sporadycznie. I tak donosilam do 41. Teraz stawia się od czasu do czasu.

Wyszlam właśnie z wizyty u gina. Z maleństwem wszystko dobrze rośnie i machał do mnie ;)
Z cytologi wyszlo mi zapalenie szyjki.
A na te bakterie w moczu kazal brac urosept.
Super wieści ;) Też miałam zapalenie, 6 dni z globulkami i po zapaleniu ani śladu. Co do bakterii czy problemów jakichkolwiek z moczem, to ja nigdy w życiu nie miałam ani bakterii ani żadnych infekcji drog moczowych. Zero. Wszystkie ciążę spokoj. Oby tak zostalo.

Wyjątkowa Marta czekamy na dobre wieści.

Stawianie macicy to też uczucie jakby była twarda jak kamień.

Co do infekcji. Też mi wyszła przy wynikach z cytologii, przechodziłam bezobjawowo. Dostałam globulki na 3 dni.

Ostatnia edycja:
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]

Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa,nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]

reklama
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]
Kochana bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze. A wedlug om przypomnij ile dziś masz?

Do góry