reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Marta masz rację, przy dziecku jakby chcieć zaplanować to chyba alfabet by się skończył od tych wariantów [emoji16] , a jeszcze jak się ma cała gromadę i każde ma inny temperament i możliwości, to człowiek by popadł w depresję,że jego sposoby nie działają. Trzeba mieć dystans do wszystkiego.

reklama
Ja chętnie poczytam o chustach bo jeszcze nie mam zdania bo nie mam dzieci [emoji6] jestem przerażona ilością rzeczy które trzeba ogarnąć przed porodem. Cała wyprawka to puki co to dla mnie czarna magia a ja jestem w czarnej d... [emoji23] Niech Olek siedzi w tym brzuchu jak najdłużej bo znając mój pęd do organizacji to w dzień porodu będę miała połowę rzeczy zorganizowanych.
nie martw się, masz jeszcze czas. A wyprawka to wcale nie jest taka straszna, bo ilość niezbędnych rzeczy wcale nie jest długa :) Jest sporo rzeczy, które można kupić po porodzie :)

U nas też będzie to pierwszy maluch. Wiele razy będąc u szwagierki i obserwując jej sposób wychowywania i zachowania powtarzałam z mężem- o nie my napewno tak nie będziemy robic itp. Natomiast teraz jak to Maleństwo jest w brzuszku to serio zupełnie inne podejście mam. Wiadomo nikt nie chce zeby jego dziecko było rozpieszcone aż nadto Ale nie ma co przesadzać. Zobaczymy jak to u nas będzie :)

Witajcie Dziewczny.
Mam 38 lat i jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 6 lipca 2019r. Nieco ponad tydzień temu miałam robione USG genetyczne oraz pobraną krew na test Pappa. USG wyszło dobrze:
13 tydzień i 6 dzień
CRL 78,9 mm
NT 1,83 mm
NB widoczna
BPD 23,5 mm
HR 139 / min.
Wczoraj odebraliśmy wyniki testu Pappa i załamka.
beta-HCG 1,5 MoM
Pappa 0,347 Mom
w moim wieku ryzyko zespołu Downa 1:114, a skorygowane ryzyko zespołu Downa 1:87. Lekarz genetyk sugerował aminiopunkcję, ale boję się amniopunkcji, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku.
Czy któraś z Was miała też takie kiepskie wyniki biochemiczne krwi?

Boziu, strasznie współczuję...to musiało być okropne dla Was :( Strasznie Ci życzę aby teraz to Was ominęło.

Z tymi wyobrażeniami to prawda. Życie weryfikuje nasze wcześniejsze założenia. Mnie macierzyństwo nauczyło jednego: nigdy nie mów nigdy. Przy Maksie się spinałam, że wiele z moich założeń legło w gruzach i pewnie oznacza to jedno: jestem kiepską matką. Teraz się z tego śmieję, bo wiem, że tak nie jest. I teraz żadnych oczekiwań nie mam. Uda się to się uda, nie? to jest milion innych rozwiązań :)
Popieram w 100% to co napisałaś :)

Witajcie Dziewczny.
Mam 38 lat i jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 6 lipca 2019r. Nieco ponad tydzień temu miałam robione USG genetyczne oraz pobraną krew na test Pappa. USG wyszło dobrze:
13 tydzień i 6 dzień
CRL 78,9 mm
NT 1,83 mm
NB widoczna
BPD 23,5 mm
HR 139 / min.
Wczoraj odebraliśmy wyniki testu Pappa i załamka.
beta-HCG 1,5 MoM
Pappa 0,347 Mom
w moim wieku ryzyko zespołu Downa 1:114, a skorygowane ryzyko zespołu Downa 1:87. Lekarz genetyk sugerował aminiopunkcję, ale boję się amniopunkcji, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku.
Czy któraś z Was miała też takie kiepskie wyniki biochemiczne krwi?
Często wiek podnosi statystyki. Niestety.

Odebrałam wynik testu Papa i wszystko jest wporzadku. ;)

Odebrałam również moje wynoki krwi i moczu i w osadzie moczu wyszły mi liczne bakterie. Miewałyście infekcje układu moczowego ?

Ja dostałam chustę od znajomej i tez będziemy próbować jeśli znajde kogoś kto mnie tego nauczy ;)

reklama
Do góry