Justyna803
Początkująca w BB
ja też z racji wieku miałam za darmo, ale teraz juz wiem, że nie na wszystko powinnam się godzić. Przy pierwszej ciąży człowiek głupi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja też tak mam. W labo kobitki powiedziały, że po prostu może się zdarzyć, że szpital do porodu będzie chciał powtórki grupy krwi. Mój ginekolog zanegował takie informacje. Grupa krwi to grupa krwi. Takie teraz standardy mają w tych labo, co zrobić..... chociaż jedna ciężarna musiała powtarzać w tym samym labo i wtedy miała "Zobacz załącznik 933643potwierdzone".Dostałam dokument z grupą krwi ale pod spodem jest napisane "niepotwierdzone", czyli jest nieważne? [emoji43]
Ja to samo. Codziennie dowiaduję się coś nowego. [emoji85]
Kobiety haloooo ogarnijcie hormony Kto chce ten nosi - kto nie chce nie nosi. Ja malucha do wc nie zabieralam nigdy ale sytuacje są różne i czasami może nie ma wyjscia. Dwoje dzieci odchowałam bez chust, to nie dla mnie. Nie mówię, że coś mi nie strzeli i nie zmienię zdania Za to planuje kupić sobie na dół kinderkrafta 5w1. Ale zmieniam plany sto razy na dzień więc...
Haha, Ennis szczerze z reka na sercu ja od niedawna moge sobie drzwi w kibelku zamknac. A byl nawet czas, kiedy mala siadala w tym samym czasie na nocniku i kupe robila bo w razem fajniej [emoji6]Nie wyobrażam sobie chodzić do toalety z dzieckiem na rękach czy w chuscie... Bez przesady już :/
Hej,.witaj na forum [emoji4]Witajcie Dziewczny.
Mam 38 lat i jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 6 lipca 2019r. Nieco ponad tydzień temu miałam robione USG genetyczne oraz pobraną krew na test Pappa. USG wyszło dobrze:
13 tydzień i 6 dzień
CRL 78,9 mm
NT 1,83 mm
NB widoczna
BPD 23,5 mm
HR 139 / min.
Wczoraj odebraliśmy wyniki testu Pappa i załamka.
beta-HCG 1,5 MoM
Pappa 0,347 Mom
w moim wieku ryzyko zespołu Downa 1:114, a skorygowane ryzyko zespołu Downa 1:87. Lekarz genetyk sugerował aminiopunkcję, ale boję się amniopunkcji, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku.
Czy któraś z Was miała też takie kiepskie wyniki biochemiczne krwi?
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzeA mi właśnie przesuneli usg prenatalne z 11 20 na 13 w piątek i zaś 1,5h dłużej w niepewności
Ale za to potem zrobisz listę z dużą ilością rzeczy zbędnychnie martw się, masz jeszcze czas. A wyprawka to wcale nie jest taka straszna, bo ilość niezbędnych rzeczy wcale nie jest długa Jest sporo rzeczy, które można kupić po porodzie