Ennis92
Fanka BB :)
Trochę dziwne. Ja bym zeszła tyle czasu bez wody. Woda ci nie zaszkodziNo wlasnie mi powiedziala zeby nie pic po 24. I zglupiala, bo jaj do 11rano mam byc bez pica.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trochę dziwne. Ja bym zeszła tyle czasu bez wody. Woda ci nie zaszkodziNo wlasnie mi powiedziala zeby nie pic po 24. I zglupiala, bo jaj do 11rano mam byc bez pica.
Dobra wyczytalam na stronie nhsu ze moge pic wode. Tzn male lyczki. Musze ogarnac jeszcze w pracy zeby skoczyc wczesnie we czwartek.Trochę dziwne. Ja bym zeszła tyle czasu bez wody. Woda ci nie zaszkodzi
Mnie już też telepie a to jeszcze ok.10 tygodniDobra wyczytalam na stronie nhsu ze moge pic wode. Tzn male lyczki. Musze ogarnac jeszcze w pracy zeby skoczyc wczesnie we czwartek.
Slodkatrojeczka mnie juz telepie a to dopiero poniedzialek [emoji20]
Dziewczyny a jak to jest z tym becikowym należy się tylko wtedy kiedy dochody nie są za wysokie czy należy się każdemu becikowe od miasta czy coś takiego?Jak idziesz do ginekologa to oni mają tam taki plik kartek białych i jest napis Karta Ciąży. Ta jest podstawą do becikowego. Tam na pewno wpisała pierwszą wizytę. Poza tym do becikowego Twoja osobista karta potrzebna nie jest tylko zaświadczenie, u mnie wystawia położna.
Ok. Dzięki wielkie za informacje. Poprzednio miałam bardzo późno założona kartę ciąży bo w 26tc ale wcześniej chodziłam na wizyty. Gin do którego poszłam wtedy w Pl wpisała mi w kartę ciąży pierwsza wizytę u francuskiego lekarza. A dziś Pani w rejestracji wpisała mi dzisiejszą datę pytając wcześniej czy już byłam na jakiejś wizycie. Mówię jej ze tak, dokładne daty powiedziałam ale i tak wpisała po swojemu. W dodatku nie wpisała mi ani różyczki ani awidnosci, już nie mówię o sprawdzeniu wagi czy ciśnienia. Czuję że bd zmieniać przychodnieJak idziesz do ginekologa to oni mają tam taki plik kartek białych i jest napis Karta Ciąży. Ta jest podstawą do becikowego. Tam na pewno wpisała pierwszą wizytę. Poza tym do becikowego Twoja osobista karta potrzebna nie jest tylko zaświadczenie, u mnie wystawia położna.
Dziewczyny a jak to jest z tym becikowym należy się tylko wtedy kiedy dochody nie są za wysokie czy należy się każdemu becikowe od miasta czy coś takiego?
Hehe, to pomysl sobie jakby ktos Ci zrobil teraz niespodzianke i kazal robic te badania za kilka dni. W sumie bedzie to juz za mna, tylko pewnie bede musiala zaczac diete szybciej. Zegnajcie paczusie i racuszki. Swoja droga, jakbym miala robic krzywa cukrowa w pierwszym trymestrze to bym chyba umarla.Mnie już też telepie a to jeszcze ok.10 tygodni
Jest próg dochodowy ale wynosi prawie 2 tys.zł na osobę jak dobrze pamiętam.Dziewczyny a jak to jest z tym becikowym należy się tylko wtedy kiedy dochody nie są za wysokie czy należy się każdemu becikowe od miasta czy coś takiego?
Mi położna wpisywała wszystkie wyniki. Przypomnij sobie wywiad na pierwszej wizycie. Musiala pytać o ostatnią miesiączkę itp. I musiała to odnotować.Ok. Dzięki wielkie za informacje. Poprzednio miałam bardzo późno założona kartę ciąży bo w 26tc ale wcześniej chodziłam na wizyty. Gin do którego poszłam wtedy w Pl wpisała mi w kartę ciąży pierwsza wizytę u francuskiego lekarza. A dziś Pani w rejestracji wpisała mi dzisiejszą datę pytając wcześniej czy już byłam na jakiejś wizycie. Mówię jej ze tak, dokładne daty powiedziałam ale i tak wpisała po swojemu. W dodatku nie wpisała mi ani różyczki ani awidnosci, już nie mówię o sprawdzeniu wagi czy ciśnienia. Czuję że bd zmieniać przychodnie