reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja przy dwóch pierwszych ciążach nie brałm żadnych suplementów, bo organizm się buntowal. Lekarz powiedział zeby się nie przejmować , bo organizm wie lepiej. Dzieci urodzily się zdrowe i bez problemow. Do wszystkiego trzeba podchodzic z dystansem i ufać lekarzowi i nie stresować się niepotrzebnie.

reklama
Ja biorę omegamed optima start, z racji tego, że nie lubię ryb muszę kwasy DHA uzupełniać suplementami. Teraz muszę wybrać jakieś witaminy od II trymestru.

Ja świeżo w drugim trymestrze sama nie wiem co mam brać. Póki co planuje dokończyć mój Prenatal a potem zdecydujemy po wizycie u endokrynologa. Co do prenatalnych moja lekarka próbowała i tak i tak. Maluch nie chciał współpracować. W efekcie z każdej strony było ciężko zmierzyc :) u mnie 1,5kg do przodu. A dopiero co było 4 na minusie. Od razu nagle wyskoczył brzuszek. No ale zaczęłam jeść nareszcie.

Moja waga zwariowala raz pokszuje jedno, po sekundzie 1,5kg roznicy w innym miejscu podłogi jeszcze inaczej :D więc czekam do wizyty. Ostatnio niby schudłam ale też w końcu jem więc pewnie nadrobilam.

Jednak nie poprawię dziś tabelki, laptop nie chce "złapać" internetu. Łapie wifi ale pokazuje brak dostępu do internetu hmmm... Jutro postaram się wrzucić tabelkę a tym, których tam nie ma a nie zostawili komentarza pod tabelką, no i oczywiście chcą w niej być proszę o przypomnienie o sobie :)

Nie było mnie kilka dni i aż ciężko Was nadrobić :)
Przez ostatnie dni mieliśmy gości przyjechali kilka dni przed Sylwestrem i wyjechali dziś wieczorem.
Powiem Wam że mój organizm pracuje na połowie obrotów, wszystko robiłam dwa razy dłużej, mam na myśli gotowanie, sprzątanie itd. Sama siebie nie poznaje, najlepiej wychodzi mi spanie, ewentualnie leżenie na kanapie ;)

Jutro mam wizytę u swojego lekarza, w czwartek prenatalne. W Sylwestra pobralam krew na Pappa.

Co do aktywności przez moja otyłość bardzo boję się zbyt dużo przytyć, póki co trzymam się i nie mam ani kilograma na plusie. Jednak też myślałam żeby coś robić chociażby spacery, ale jak przychodzę z pracy to ledwie mam siłę się umyć a co dopiero coś więcej :(

Kiedys na forum poruszalysmy temat suplementacji, jednak to było jakoś w listopadzie.
Jak tam bierzecie coś więcej czy tylko kwas foliowy? Rozmawiałam wczoraj z koleżanką i jak mi wymienila że ona to i witaminę D i witaminy i kwas foliowy jeszcze to zbladlam bo ja wciąż tylko kwas foliowy jak tam u Was z tym tematem?
Ja biore tutejsze wit dla kobiet w ciazy, jest tam cala litania. Bede brac przez cala ciaze a po rozszezone o tran. Kwas foliowy biore w sumie od lat, czy w ciazy czy nie. Wiec dla mnie bez roznicy wiekszej. Dodatkowo biore odzielnie magnez, mimo ze mam w zestawie. Tu tez pewnie do konca bede brac, po pominieciu 2 tabletek zaczynaja mi sie skorcze.
Co do kg, jestem 2 na plusie. Chociaz tak naprawde nie wiem ile wazylam przed. Te 2 kg to od wizyty w 10tyg.

Zasnelam z corka i teraz spac nie moge. Haloo netflix [emoji6]

reklama
Powiem wam, że wczoraj były seksy pierwszy raz od zobaczenia dwóch kresek. Jakoś tak niekomfortowo mi było i mnie bolało. [emoji57]

Od wczoraj mam taki glutkowaty, bardzo gęsty śluz,.podobny do tego przy owu. Nie wien czy to po tym stosunku. Do tej pory miałam raczej mleczny [emoji6]

Do góry