reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@Momof229 ja też ostatnio z bardzo nieprzyjemnej wizyty na NFZ dostałam skierowanie na badanie prenatalne. Ono jest wykorzystywane wszędzie gdzie mają podpisany kontrakt z NFZ. Z ciekawości weszłam zapytać od razu do super kliniki ginekologicznej, leczenia niepłodności itp. I okazało się, że moje skierowanie jest tam ważne. Pani zapisała mnie na 28 grudnia ale obawiam się że to będzie trochę za wcześnie więc chyba przesunę na Nowy Rok. Powiedziała, że wszyscy lekarze u nich wykonujący badania prenatalne mają ten certyfikat (Nie pamiętam teraz nazwy), więc się cieszę w sumie, że będę miała to badanie za free.

Chociaż właściwie nie do końca bo jeszcze przed świętami idę do lekarza, który prowadził moją pierwszą ciążę, jest mega specjalistą jesli chodzi o usg i ma najlepszy sprzęt, bo to jego konik, ale teraz wizyty u niego kosztują 300 zł, więc pójdę może dwa razy w ciąży, żeby sprawdził czy wszystko ok. bo mam do niego ogromne zaufanie w tej kwestii. Wizytę mam 10+4, więc liczę że będzie już dużo widać i wtedy powiem o nowym dzidziolku mojej siedmiolatce, najlepszy prezent na święta :)

Badanie pappa sobie daruję, mam 34 lata i to już jest jakieś dodatkowe obciążenie, które będzie zaniżać wynik, więc po co się mam dodatkowo stresować. Już w tej ciąży mam bez tego wystarczająco duzo stresów :)
A mi podała już wyznaczony ośrodek który ma straszne opinie

reklama
Czuje się oszukana , na tych wszystkich reklamach piękne szczęśliwe ciężarne a ja... pryszczata, zmęczona i jeszcze 0 apetytu bo wszystko wyglonda bleee

Dobrze ze dziś jedziemy na pierwsze USG mysle ze jak zobaczę dzidzie to dostanę powera :)
Oby tak było mysle ze serduszko zrekompensuje wszystko
Stwierdzenie że ciąża to cudowny czas napewno zostało wymyślone przez faceta ;):D:D

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ;) aż wam zazdroszczę ja muszę czekać do poniedziałku wtedy będę miała 8+1 mam nadzieję że już będzie serduszko ;) Powiem wam że ostatnio łapie mnie przerażenie jak sobie poradzę z dwójką maluchów , szczególnie że Anna jest zazdrosnica i bardzo lubi być w centrum uwagi każdego . Ostatnio nawet w sklepie ludzi zaczepia żeby każdy patrzył na nią .Dzisiaj chyba złe spałam kark boli ;(

Z corcia mialam to badanie o 10 rano. Rozumicie kazac kobiecie w 25 tyg ciazy nic nie jesc od 22:00 dnia poprzedniego i wziac ja dopiero o 10 rano. Jeszcze mnie nastraszyli ze jak zwymiotuje to bede powtarzac. Ryczalam w szpitalu doslownie, a byly kobiety ktore przychodzily jeszcze po mnie.

Powtarzałam. Nie polecam. Trzy razy piłam w pierwszej ciąży. W drugiej piłam raz, kazali mi siedzieć dwie godziny na korytarzu, żebym przypadkiem pączka na mieście nie zjadła (bo akurat miałabym chęć na więcej cukru)... Zagadał mnie na korytarzu jakiś dziadziuś, już po swoim pobraniu krwi i przez 2 godziny opowiadał o swoim życiu, mimo że powinien iść do domu ;) Do dziś jestem wdzięczna, bo utrzymałam to w sobie za pierwszym razem.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ;) aż wam zazdroszczę ja muszę czekać do poniedziałku wtedy będę miała 8+1 mam nadzieję że już będzie serduszko ;) Powiem wam że ostatnio łapie mnie przerażenie jak sobie poradzę z dwójką maluchów , szczególnie że Anna jest zazdrosnica i bardzo lubi być w centrum uwagi każdego . Ostatnio nawet w sklepie ludzi zaczepia żeby każdy patrzył na nią .Dzisiaj chyba złe spałam kark boli ;(

Ja byłam na wizycie dokładnie 8+1 i był mały smieszny człowieczek z serduszkiem :) Trzymam kciuki :)

My już po wizycie. Serduszko bije!❤ dzidziuś wygląda jak karaluch jak to stwierdził starszy brat. Termin przesunął nam się na 17.07. Mam troche złe wyniki tarczycy, więc dostałam recepte i skierowanie na badanie. Reszta wyników ok ;))) Trzymam kciukasy za resztę wizytujących dziś ;)

reklama
Do góry