reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja właśnie też mam takiego lekarza co mnie uspokaja. Kontakt dostałam bezpośrednio od mojego gina.

Zastanawiam się tylko jak ja pójdę na pobranie krwi jak po przebudzeniu, pierwsze co to mnie tak ssie, że aż niemal mdleję jak czegoś natychmiast nie zjem...

Mi lekarka powiedziała, ze jeśli tak będę miała, ze mam zjeść coś małego, poczekać godzinę i iść na badanie krwi. Bo na czczo może być dla Ciebie niebezpieczne - zemdlejesz gdzieś i co wtedy.

reklama
Moje badanie jest na 17:40 więc na pewno nie będę na czczo, normalnie badania z krwi robię zawsze po śniadaniu oczywiście poza tymi gdzie jest glukoza, muszę poczytać o tej pappie ale myślę, że by uprzedzali jakby trzeba było przyjść na głodniaka ;)

najgorsze, że w tym pakiecie mam glukozę na czczo...
Ale ze krzywa? To też miałam na czczo i w życiu się tak zle nie czułam ale ja mam cukrzycę zdiagnozowana już kilka lat. A pamiętam jakby to było wczoraj. Jedyne co to tutaj nie dają glukozy tylko taki napój o smaku pomarańczowym. Ale i tak ohydne [emoji24]

Ja witam się z pracy. Jeszcze 2h a ja już chcę do domu :( jakaś choroba mnie dorwała... Dziś idę do lekarza bo czuję się fatalnie. Czym się leczycie oprócz czosnku (mdłości) i specyfików bezcukrowych (nie mogę przesadzać z cukrem a w tych wszystkich syropach/sokach jest bardzo dużo cukru)?

Ale ze krzywa? To też miałam na czczo i w życiu się tak zle nie czułam ale ja mam cukrzycę zdiagnozowana już kilka lat. A pamiętam jakby to było wczoraj. Jedyne co to tutaj nie dają glukozy tylko taki napój o smaku pomarańczowym. Ale i tak ohydne [emoji24]
Sama glukoza na czczo to tylko jedno badanie (na krzywą są 3 badania - jedno na czczo, drugie po 1h a trzecie po 2h).

Ja witam się z pracy. Jeszcze 2h a ja już chcę do domu :( jakaś choroba mnie dorwała... Dziś idę do lekarza bo czuję się fatalnie. Czym się leczycie oprócz czosnku (mdłości) i specyfików bezcukrowych (nie mogę przesadzać z cukrem a w tych wszystkich syropach/sokach jest bardzo dużo cukru)?
Woda z cytryna. Syrop robię sama z cebuli i miodu. Mleko z łyżeczka miodu i czosnkiem i jeszcze powinna być łyżeczka masła ale to nie chce mi wejść. I pije herbatę z syropem z pigwy ( miód słodki ale mam z własnej pasieki to i zdrowy)

reklama
Do góry