reklama
natka_z
Fanka BB :)
Ja się doczłapałam do czwartego miesiąca i teraz myślę, co z tym dalej. Lubię moją pracę, mam mega fajnego szefa i wszyscy są dla mnie bardzo troskliwi odkąd wiedzą o ciąży. Jednak fizycznie już nie daje rady z tymi migrenami i dojazdem...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, można na was liczyć jak zawsze
Never_Give_Up
Hej trochę mnie tu nie było ale ciągle jestem w pracy a mam pracę albo od 9 do 17 albo od 13 do 21 każdego dnia inaczej do tego pracujące weekendy. Myślałam że w tym drugim trymestrze będę się czuć wyśmienicie ale zmęczenie jakie mnie dopada to jakaś masakra, non stop mogłabym spać
Na 20.02 mam umówione już polowkowe.
Ja mam zamiar pracować w wstępnie do końca kwietnia ale jak się będę źle czuła to to nie zawaham się przynieść zwolnienie. Póki co mam ponad 40 dni urlopu więc zamierzam wziąść tydzień w lutym, dwa tygodnie w marcu więc jakoś dam radę.
A i zdecydowaliśmy się lecieć odpocząć na Majorkę. Od 10.03 na 5 dni. Także mam nadzieję że wszystko pod względem zdrowotnym będzie ok i spokojne sobie polecimy.
Poruszalyscie temat ciuchów czasowych ja zrobiłam spore zamówienie na c&a, ciuchy ciążowe niektóre za 29.90 - spodnie, koszulki, bluzy, może któraś jest zainteresowana to popatrzcie sobie.
Mam 15t5d i nie widać w ogóle że jestem w ciąży. Jak tam u dziewczyn które mają więcej ciałka ogólnie widać coś czy też nic ?
Na 20.02 mam umówione już polowkowe.
Ja mam zamiar pracować w wstępnie do końca kwietnia ale jak się będę źle czuła to to nie zawaham się przynieść zwolnienie. Póki co mam ponad 40 dni urlopu więc zamierzam wziąść tydzień w lutym, dwa tygodnie w marcu więc jakoś dam radę.
A i zdecydowaliśmy się lecieć odpocząć na Majorkę. Od 10.03 na 5 dni. Także mam nadzieję że wszystko pod względem zdrowotnym będzie ok i spokojne sobie polecimy.
Poruszalyscie temat ciuchów czasowych ja zrobiłam spore zamówienie na c&a, ciuchy ciążowe niektóre za 29.90 - spodnie, koszulki, bluzy, może któraś jest zainteresowana to popatrzcie sobie.
Mam 15t5d i nie widać w ogóle że jestem w ciąży. Jak tam u dziewczyn które mają więcej ciałka ogólnie widać coś czy też nic ?
Martkaaa5
Po wizycie dziewczynki od piątku wiele się nie zmieniło może trochę dzisiaj dzidzia była bardzej ruchliwa pomachala rączkami i tyle następna wizyta 23.02 mam mieć mocz zrobiony wszystkie wyniki w normie chociaż ciśnienie miałam 140/100 troszkę za wysokie ale to chyba emocje a i schudłam kilogram
Teraz muszę się na luty umówić na kontrolna kolposkopię w związku z tą moja zła cytologią niby lekarz uspakajał że to bezpieczne badanie w ciąży ale jednak ingerencja w szyjkę i tak właśnie cały czas w strachu
Zdrówka dla wszystkich
Teraz muszę się na luty umówić na kontrolna kolposkopię w związku z tą moja zła cytologią niby lekarz uspakajał że to bezpieczne badanie w ciąży ale jednak ingerencja w szyjkę i tak właśnie cały czas w strachu
Zdrówka dla wszystkich
Never_Give_Up
Ja się doczłapałam do czwartego miesiąca i teraz myślę, co z tym dalej. Lubię moją pracę, mam mega fajnego szefa i wszyscy są dla mnie bardzo troskliwi odkąd wiedzą o ciąży. Jednak fizycznie już nie daje rady z tymi migrenami i dojazdem...
Jak czujesz że nie dasz rady to naprawdę nic na siłę! wiesz jak jest praca dziś jest jutro nie ma a zdrowie masz jedno!
ada1989
Mama Konradka :)
Ja nie pracuje bo we wrześniu nieoczekiwanie musiałam zostać dłużej na urlopie w Polsce, zresztą i tak planowałam odejść bo mój M ma nienormowany czas pracy i musiałabym pracować w godz kiedy jest szkoła. A pracowałam wieczorami... potem probowalam znaleźć cokolwiek nawet na pół etatu ale to nie takie łatwe, a w grudniu już robiłam test więc sami wyszlo [emoji12] ale nie dałabym rady pracować gdziekolwiek przy tej ciąży... przy dwóch poprzednich musiałam rezygnować ok 12 tyg bo lekarz zabranial. Jedyna ciąża która przepracowałam do 7 miesiąca to była pierwsza
natka_z
Nie należę do najszczuplejszych (noszę M na górze i L na dole). Za dwa dni zaczynam 17 tydzień i brzuch mi trochę wystrzelił. Wczoraj ważyła mnie położna i przytyłam od początku ciąży 2 kg, więc chyba tak w normie. Chociaż ostatnio muszę hamować apetyt, bo ciągle myślę o słodyczach i innych głupotach
renisus
O masz, za mundurem chlopy sznurem .[emoji6] w jakiej jednostce jestes?Ja też jestem na zwolnieniu od miesiąca jestem żołnierzem i teraz już chyba bym się w mundur nie dopieła chociaż plan był pracowania troszkę dłużej stwierdziłam że nie mam 20 lat i że fasola dla mnie najważniejsza
Niestety, czasami niektore rzeczy rozumiemy dopiero jak sie postawimy w danej sytuacji.Ja też na samozatrudnieniu, i staram się przynajmniej do kwietnia dotrzymać bo już płacić pracownikom za moje godziny a chorobowego nie dostanę to do d*** :/ w takich chwilach lepiej pracować dla kogoś [emoji30] na szczęście moje pracownice wszystko starsze ode mnie i dzieciate [emoji1] wiec jak tylko powiem ze chce przerwę to któraś za mnie przyjdzie - całe życie się wkurzałam na nie jak dzieci im chorowały czy nie miały opiekunki ale zaciskałam zęby to chociaż teraz mogę na nie liczyć
Lady ja bardzo zle sie czulam po slodyczach, poza tym w pierwszej ciazy tez mialam. Mozesz kontrolowac diete a i tak zrobia Ci krzywa cukrowa za chwile.Ehh.... też mam przeczucie, że mogę być w grupie ryzyka :/. Robiłam glukozę na czczo i wyszła mi 92. Lekarz powiedział, że jest na granicy.... i tyle. Żadnych dalszych kroków. Potem czytałam u Mamyginekolog, że taki wynik powinien być weryfikowany dalszą diagnostyką. A mój lekarz nic... zdenerwowałam się mocno. Po kilku dniach powtórzyłam glukozę na czczo - wyszła 81... od tego momentu bardzo rygorystycznie trzymam michę. Chcę z lekarzem pogadać na kolejnej wizycie 15.02. czy jednak nie powinien mi zlecić testu obciążenia glukozą wcześniej. Mama mi mówi, że to pierwsze badanie robiłam w sylwestra, były święta... że się pewnie nażarłam słodyczy i dlatego. Na ciepłe słowo od własnej matki zawsze mogę liczyć [emoji23].
reklama
Martkaaa5
Moj M też żołnierz służę w Centrum Szkolenia także my szkolimy innychO masz, za mundurem chlopy sznurem .[emoji6] w jakiej jednostce jestes? Niestety, czasami niektore rzeczy rozumiemy dopiero jak sie postawimy w danej sytuacji. Lady ja bardzo zle sie czulam po slodyczach, poza tym w pierwszej ciazy tez mialam. Mozesz kontrolowac diete a i tak zrobia Ci krzywa cukrowa za chwile.