reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
12 dzieci? Niezły wynik :D Mnie jeden maluch przyprawia o zawrót głowy, bo chciałabym dać mu wszystko, a jednocześnie nie zafiksować jak się psycho-nadopiekuńcza mamuśka :D
Ja już też dawno po prenatalnych, bo miałam je przed świetami. Byłam wtedy 11+6 z usg i było ok z widocznością i pobraniem krwi na Pappa. Trzymam kciuki za wasze wizyty :)

@PaskuPaska Co do bólu głowy- mnie ostatnio łapią częste migreny. Odkryłam, że przyczyna może być mało wody w ciągu dnia. Od 2 dni wmuszam w siebie więcej i jest póki co ok. Może wypij więcej chłodnej wody na raz i poleż w zaciemnionym pokoju?

Woda to podstawa przy bólu głowy,poza tym można amolem posmarować skronie, no i paracetamol.
Ja dalej fatalnie się czuję, najgorzej że uszy zatkane i ledwo słyszę. Ale trochę lepiej dziś spałam,akurat na noc przestał mi tak ściekać katar. Od rana znowu nafaszerowana lekami. Przedszkolak pojechał z dziadkiem, więc mogłam poleżeć w łóżku. Teraz już siedzę przy maszynie, znowu mi się zamówienia okocily..poplacone, więc muszę się spiąć i to odszyć. Trochę papierowej roboty też mam, a nie mam kiedy. Jeszcze zaraz dzień babci i dziadka, panele na poduszki upralam i tak leżą odłogiem, muszę to uszyć bo dzieci nie będą miały co dziadkom dać.

Ja to ostatnio jem tylko oczami na tyle.rzeczy mam ochotę a jak przychodzi co do czego to mam taką gule w gardle że nic nie przełkne

hej :)
u nas dzisiaj 13+5 i wizyta u lekarza odnośnie świeżego zakażenia toksoplazmozą, lekarz mówił, że wyniki nie są dobre :(
strasznie się martwię, czy może któraś z Was jest w takiej samej sytuacji ?

hej :)
u nas dzisiaj 13+5 i wizyta u lekarza odnośnie świeżego zakażenia toksoplazmozą, lekarz mówił, że wyniki nie są dobre :(
strasznie się martwię, czy może któraś z Was jest w takiej samej sytuacji ?
Jakie masz te wyniki? Ja jestem świeżo po wizycie u zakaźnego też było podejrzenie tokso okazało się że przebylam wcześniej jeśli wyjdzie ze masz świeże zakażenie antybiotyk do końca ciąży

Jakie masz te wyniki? Ja jestem świeżo po wizycie u zakaźnego też było podejrzenie tokso okazało się że przebylam wcześniej jeśli wyjdzie ze masz świeże zakażenie antybiotyk do końca ciąży

pierwsze moje wyniki to:
toksoplazmoza p/c IgG >300 IU/ml ( wynik dodatni >8,0) ; toksoplazmoza p/c IgM 0,57 COI ( wynik wątpliwy 0,55-0,65)
następnie zrobiłam awidność:
przeciwciała w kl. IgG 1693 IU/ml ( reaktywny >30 ) ; awidność przeciwciał w kl. IgG 44,10% ( niska awidność <70)

reklama
pierwsze moje wyniki to:
toksoplazmoza p/c IgG >300 IU/ml ( wynik dodatni >8,0) ; toksoplazmoza p/c IgM 0,57 COI ( wynik wątpliwy 0,55-0,65)
następnie zrobiłam awidność:
przeciwciała w kl. IgG 1693 IU/ml ( reaktywny >30 ) ; awidność przeciwciał w kl. IgG 44,10% ( niska awidność <70)
U mnie w piarwszym wyniku awidność wyszła wątpliwa dzisiaj już wysoka co świadczy o wcześniej przebytej tokso u mnie było tak że gin zlecił tokso wyszło dodatnie odrazu dostałam skierowanie do zakaźnego ten wysłał na krew wtedy gdy awidnosc wyszła wątpliwa kazał za dwa tygodnie powtarzać wyniki teraz wyszła wysoka więc temat zamknięty
A ty byłaś u gina czy u zakaznego jak tylko u gina niech daje skierowanie do zakaźnego w ciąży maja obowiązek w ciągu 7 dni przyjąć i niech działa powtarza badania i jam trzeba daje antybiotyk

Do góry