reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny, rano takie dobre wieści z prenatalnych, a zaraz potem telefon i jakby ktoś z liścia strzelił - dziadek tżta zmarł. :( on był mu bliższy niż tata.
Współczuję bardzo. Mogę się tylko domyślać co przeżywacie. Mój dziadek teraz ciężko choruje i też nie jest lekko. Dużo sily dla Was przesyłam.

reklama
Ja tez z okolic Łodzin jednak zapisałam się do dr Dudarewicza w Łodzi. Podobno dobry genetyk. Za tydzien w piatek idę na badania także zobaczymy :) kolezanka robila u Kozarzewskiego i bardzo go chwaliła :)

Tak, Dudarewicz też bardzo dobry spec. Tylko badania u niego 2x drożej niż w Gamecie i z terminami gorzej.

Teraz inną szatę ma ta seria już. Ja polecam z tej samej balsam. Smarowałam się nim i oliwką Palmersa na zmianę i teraz też tak robię, choć mniej sumiennie niż w pierwszej ciąży.

Ja do smarowania mam olejek z Nacomi. Naturalny skład i ładny zapach. Narazie nie myślę o zmianie :)
Właśnie wracam z sushi- oczywiście ryba grillowana i same warzywa. Jestem mega zadowolona, bo chodziło mi po głowie od dawna, ale jakoś brakowało czasu :) Swoją drogą- chyba nie ma żadnych przeciwwskazań do jedzenia wasabi i sosu sojowego?

@findmysky przykro mi

U nas awaria neta, dobrze że w tel dziala :p

Rozstępy mam ale blade, na szczęście nie miałam ciemnych. Nawet nie miałabym kiedy się smarować.

Hej. Ja od popołudnia tj 14 mam takie mdłości że głowa mała. Boszsz jak ja chce już być w drugim trymestrze. W dodatku byłam z małą na zewnątrz i jak ją nosiłam to się oberwalam. Plecy mnie tak bolą z prawej strony. A w domu mam tylko altacet i zioła szwedzkie. Nie wiem jednak czy można się tym smarować w ciąży.

Co do rozstępów to ja w poprzedniej ciąży się smarowalam bio Oil i jakimiś francuskimi mazidlami a i tak powstały. Na brzuchu, piersiach, udach. Początkowo byłam załamana teraz już nauczyłam się z tym żyć.

reklama
Do góry