reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

A kiedy zobaczyłyście fikającego dziecia na USG? [emoji3] Ja na ostatniej wizycie miałam 9+2 (wg usg) i bąbel spał (o ile takie dziecko już śpi [emoji848]), a dużo dziewczyn pisze, że już w tym czasie widziało jak podskakuje, albo macha kończynami. Pytam z ciekawości [emoji6]
U mnie 8+1 było ostatnio i fikał sobie.

reklama
Uwielbiam kompetencje pań w labolatarium o 7 rano mi powiedziała że wyniki idą bezpośrednio do gina i położnej jest 10 i są online :errr:
Chyba wszystko ok z tego co widzę glukoza 91 hmm dobre czy za wysoko? Tokso dodatnie IgM 0,64 co to oznacza?
Zerknij w normy. Według moich wyników poniżej 0,8 jest ok, niereaktywne. Ja mam 0,330.

Tokso IgM interpretacja dodatni
Tokso IgM 0,64 index >0,6 dodatni i tyle o tokso
U mnie w labo do 0.8 jest ujemne...mialam 0.3 i gin powiedziala ze wsztstko ok. I powiedziała ze z tą tokoplazmoza to taki troche mit krąży i że nie ma co sie za bardzo nia przejmowac ;) ja jej wierze...bo tak naprawde to i zwykle przeziebienie moze zaszkodzić...a gdyby czlowiek mial sie tak wszystkim przejmowac to by zwariowal :)

To niedobrze, wygląda na to,że jesteś w trakcie zachorowania na toxoplazmozę. Pewnie gin da Ci antybiotyk. Późno masz wizytę więc ja bym dzwonila pytac co z tym fantem zrobić, bo wynik masz praktycznie na granicy

To niedobrze, wygląda na to,że jesteś w trakcie zachorowania na toxoplazmozę. Pewnie gin da Ci antybiotyk. Późno masz wizytę więc ja bym dzwonila pytac co z tym fantem zrobić, bo wynik masz praktycznie na granicy
Dziękuję na informacje dzwonię do położnej
Edit: położna mówi że doktor po otrzymaniu wyników sprawdzi i jak coś będzie nie tak będzie się kontaktował także czekam cierpliwie

Cześć Dziewczyny :-)
Czy wiecie może czy zwolnienia lekarskie mogą się terminami nakładać? Bo do dzisiaj miałam zwolnienie poszpitalne A w sobotę byłam u swojego lekarza i nie chciał mi wypisać kolejnego zwolnienia... Czytając Internet znalazłam informacje że nie ma przeciwskazań do nakładania się l4... No ale lekarz by chyba wiedział?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

A kiedy zobaczyłyście fikającego dziecia na USG? [emoji3] Ja na ostatniej wizycie miałam 9+2 (wg usg) i bąbel spał (o ile takie dziecko już śpi [emoji848]), a dużo dziewczyn pisze, że już w tym czasie widziało jak podskakuje, albo macha kończynami. Pytam z ciekawości [emoji6]
U mnie w tym tygodniu dziecko skakalo, machalo i ruszalo sie niczym male adhd [emoji6] Ale co sie dziwic, jak ktos na domek naciskal to sie zloscilo[emoji16]
U mnie w labo do 0.8 jest ujemne...mialam 0.3 i gin powiedziala ze wsztstko ok. I powiedziała ze z tą tokoplazmoza to taki troche mit krąży i że nie ma co sie za bardzo nia przejmowac ;) ja jej wierze...bo tak naprawde to i zwykle przeziebienie moze zaszkodzić...a gdyby czlowiek mial sie tak wszystkim przejmowac to by zwariowal :)
Pamietam jak tlumaczyl mi ginekolog ze na toksoplazme mozna chorowac w dziecinstwie albo miec wirusa ktory sie nie uaktywnia a tylko sobie tam jest. Tworzy cos na rodzaje cysty i jak brzuch rosnie to moze peknac. W UK nie badaja pod tym wzgledem.

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Czy wiecie może czy zwolnienia lekarskie mogą się terminami nakładać? Bo do dzisiaj miałam zwolnienie poszpitalne A w sobotę byłam u swojego lekarza i nie chciał mi wypisać kolejnego zwolnienia... Czytając Internet znalazłam informacje że nie ma przeciwskazań do nakładania się l4... No ale lekarz by chyba wiedział?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Podobno mogą, też tak kiedyś miałam, żadnych konsekwencji

Do góry