reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dochodzę do wniosku, że pani pielęgniarka zrobiła mi ała :) no żeby nie móc ręki wyprostować to chyba nie jest normalne.

Co do mdłości, też mi dziś źle... Czyli standard. Miałam zrobić grzybową ale czy zniosę ten zapach? Chyba skończę na serku wiejskim z pomidorem. Mam nadzieję, że to faktycznie minie w drugim trymestrze, bo jak nie to ja bym chciała zapaść w sen zimowy. Tak do lipca.
Współczuję bolesnego wkłucia, może przebiła żyłę.. w zgięciu robiła? Co do mdłości to mi już mijają. Czasami tylko po południu potrafi mnie zgiąć i wtedy kompletnie nic nie pomaga, ale to już rzadkość. Za to pojawiły się zawroty głowy, delikatne osłabienie po kąpieli i po wstaniu z pozycji leżącej.

Zastanawiam się czy moje prenatalne w piątek nie jest za wcześnie.. a co jeśli ciąża jest jednak młodsza? Martwię się tym

No to rano trzymamy kciuki. Powodzenia. Pochwal się później swoim bąbelkiem :)

Jesteśmy na podobnym etapie, więc liczę, że zobaczę takiego samego stworka co ty [emoji7]

Mi lekarz powiedział żeby nie jeździć na rowerze nawet stacjonarnym. Lekkie ćwiczenia na stojąco i leżąc ale bez ćwiczeń mięśni brzucha.

Ja słyszałam, że wszystko zależy od tego czy bylyśmy aktywne przed ciążą. Jeśli tak to nie ma przeciwwskazań. [emoji846]

Współczuję bolesnego wkłucia, może przebiła żyłę.. w zgięciu robiła? Co do mdłości to mi już mijają. Czasami tylko po południu potrafi mnie zgiąć i wtedy kompletnie nic nie pomaga, ale to już rzadkość. Za to pojawiły się zawroty głowy, delikatne osłabienie po kąpieli i po wstaniu z pozycji leżącej.

Zastanawiam się czy moje prenatalne w piątek nie jest za wcześnie.. a co jeśli ciąża jest jednak młodsza? Martwię się tym

Może wtedy uda się przesunąć wizytę? Chyba gorzej jak przyjdzie się za późno. Sama nie wiem... Ja jeszczenawet się nie umówiłam. Nie wiem, czy sugeriwać się terminem z OM czy z USG. Rozbieżność to 1,5-2 tyg.

W zgięciu, ale ja mam takie żyły, że aż krzyczą "pobierz ze mnie krew". 2 ciąże, 10 lat oddawania krwi po 450ml, 2 operacje, 7 pobytów w szpitalu a nigdy w życiu nie bolała mnie ręka po pobraniu. Póki co mam małego siniaczka ale czuje jakby guza aż po łokieć i mam ograniczone ruchy. Nie wyprostuje ręki i nie obrócę nadgarstka. Liczę, że z czasem przejdzie :)

W zgięciu, ale ja mam takie żyły, że aż krzyczą "pobierz ze mnie krew". 2 ciąże, 10 lat oddawania krwi po 450ml, 2 operacje, 7 pobytów w szpitalu a nigdy w życiu nie bolała mnie ręka po pobraniu. Póki co mam małego siniaczka ale czuje jakby guza aż po łokieć i mam ograniczone ruchy. Nie wyprostuje ręki i nie obrócę nadgarstka. Liczę, że z czasem przejdzie :)
Współczuję. Mi ostatnio tak pobrała krew,że 3 tygodnie miałam siniaka:/

Super że po wizytach wszystko dobrze. U mnie też 3kg na plusie. Zauważyłam że jak w ciągu dnia spaceruje to lepiej się czuję. Ciekawe czy znowu w nocy nie będę mogła spać.

reklama
Jesteśmy na podobnym etapie, więc liczę, że zobaczę takiego samego stworka co ty [emoji7]

Ja słyszałam, że wszystko zależy od tego czy bylyśmy aktywne przed ciążą. Jeśli tak to nie ma przeciwwskazań. [emoji846]

Może wtedy uda się przesunąć wizytę? Chyba gorzej jak przyjdzie się za późno. Sama nie wiem... Ja jeszczenawet się nie umówiłam. Nie wiem, czy sugeriwać się terminem z OM czy z USG. Rozbieżność to 1,5-2 tyg.

Po usg prenatalnym bliższy prawdy jest termin z usg. Wcześniej bierze się pod uwage om. Chyba, że miałaś bardzo nieregularne cykle. Później termin z usg bedzie się zmieniał mniej lub bardziej ale najlepiej wyliczonym terminem jest ten z prenatalnego.

Do góry