reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczynki z Wysp ;) Znajome działają, może któraś skorzysta:

48383759_1975009622587366_6095272141710688256_n.jpg

reklama
Ja mialam juz w 7 tyg, ale latwo go bylo ukryc. Teraz juz sie podnosi i widac go od rana [emoji4].

W pierwszej ciazy mialam faze na pomidory i ziemniaki. Teraz ziemniak tez krolem na stole. Normalnie ziemniakow nie jemy.

Haha, na zdrowie wyjdzie [emoji6] Ja imbir odstawilam bo po nim mialam wieksze napady mdlosci.

A te kaciki ust, pekaja z zimna czy zajady Ci sie robia? Bo jak zajady to albo za mocna pasta do zebow sie zrobila, albo witamin wiecej potrzebujesz. No ale jak z zimna, to pewnie balsamik jakis. Ja nic nie uzywam, zaraz mam opryszczke.

Stanelam na wage, 1,5kg na plusie. Chyba niezle jak na ostatni tydzien 1 trynestru.
Właśnie do końca nie wiem. Obawiam się że to mogą być zajady bo ostatnio brałam antybiotyk a czytałam że po antybiotykoterapii mogą się właśnie robić. Nigdy nie miałam z tym problemu a teraz dwa na raz. Jeszcze byłam wczoraj u dentysty i jak otworzyłam szeroko usta to krew się polala.

Właśnie do końca nie wiem. Obawiam się że to mogą być zajady bo ostatnio brałam antybiotyk a czytałam że po antybiotykoterapii mogą się właśnie robić. Nigdy nie miałam z tym problemu a teraz dwa na raz. Jeszcze byłam wczoraj u dentysty i jak otworzyłam szeroko usta to krew się polala.
A witaminy jakies bierzesz? Moze jakas masc witaminowa by pomogla? Albo do apteki idz i zapytaj. Wspolczuje, ja walczylam kiedys 3 miesiace z zajadami.

Na zajady mojej córce najszybciej pomaga maść z apteki z witaminą B. Jest co prawda żółta strasznie i ją widać jak się posmaruje ale dwa-trzy dni i po problemie

Dziewczyny a o co chodzi z tymi pomidorami? Ja nie jem w ogóle.
Moja mama zawsze wspomina, że jak była ze mną w ciąży wymiotowała na sam widok pomidorów :-D

Trzymałam się dzielnie od rana chociaż mdłości miałam straszne no i nie dałam rady zaliczylam przytulanie z muszlą, głowa mi pęka i tak właśnie witam się w 7t1d ;)

Dziewczyny a o co chodzi z tymi pomidorami? Ja nie jem w ogóle.
Moja mama zawsze wspomina, że jak była ze mną w ciąży wymiotowała na sam widok pomidorów :-D
Podobno zdrowe są [emoji23] chociaż moim zdaniem te zimowe są do bani, kompletnie bez smaku. Jem w sezonie sporo bo mam swoje (mojemu tacie na działce zawsze obrodzą tak,że rozdajemy), a tak to bardzo rzadko. Za to na zimę mam je zamknięte w sosie do spaghetti i przecierze do zupy:)

reklama
Do góry