reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@Ennis92 hehe no, no przynajmniej teraz masz już z głowy choinkę :D

Ja się pytałam lekarza o pappa, to powiedział, że 7 stycznia prenatalne. Jak zauważy, że coś nie tak to będziemy myśleć. I tak też myślę, że chyba sama od siebie to nie wiem czy zrobię. No nie wiem. Mam mieszane uczucia,bo pokaże, że coś nie halo a może być ok i bedę się cykać. No muszę ten temat przetrawić.
Okno umyte. Taras też. Choinki nie ubrałam, bo mi się już nie chce. Śledzi narobiłam i już opadłam z sił. Zamypiłam dwie paki czopków, ojjjj będzie impreza :D

Mój lekarz też wychodzi z założenia, że podstawą jest porządnie zrobione usg 11-13, a jak coś wyjdzie nie tak, to dopiero pogłębiona diagnostyka.

Jutro planuję ubrać choinkę, bo moje dzieci już jajko znoszą. Do Świąt zdążą wytłuc wszystkie bombki [emoji23].

Ale ten czas leci. Już tylko trochę ponad 2 tygodnie do Gwiazdki. Potem Nowy Rok, ferie, Wielkanoc, wiosna, majówka.....i zanim się obejrzymy nadejdzie lipiec [emoji173]️.

Robiłam dziś pizzę.... nawaliłam tyle drożdży do ciasta, że wyszłoby mi z 5 spodów z tego jednego [emoji23]. Zwalam na ciążę.

reklama
Hej dziewczyny. Co myslicie na temat badań prenatalnych - usg i test pappa. Ja sie nie zdecydowałam ich robić, nie mam żadnych medycznych wskazań...i tak teraz sie zastanawiam czy ktoś jeszcze zdecydowal tak jak ja? :)

Ja robię tylko USG, bez testu Pappa. Moj ginekolog prowadzący zrobi mi na wizycie u niego, ale dodatkowo umówię sie rownież na takie USG u lekarza specjalizującego w tym badaniu. Nie żebym mojemu lekarzowi nie ufała ale chce sobie jeszcze potwierdzić wszystko u innego. podobnie jak niektóre dziewczyny tu jeżeli wyjdzie coś nieprawidłowego (odpukać) poglebie diagnostykę.

U nas robią usg tylko nie mierzą NT. Mam usg za tydzień i z tego co czytałam to porostu sprawdzają rozmiar dziecka żeby wyliczyć datę porodu i tyle. NT nie robią bo tutaj aborcja jest nielegalna i tylko, ponoć, takie badanie powoduje stres. Ja tam bym wolała wiedzieć.... I chu a pójdę prywatnie na takie badanie albo zrobię NIPTy

Czytalyscie może na temat teorii Ramzi i NUB? Dla mnie to takie czytanie z usg ale według Ramzi i "położenia" kosmowki to będzie chłopiec, [emoji23]

Hej dziewczyny. Co myslicie na temat badań prenatalnych - usg i test pappa. Ja sie nie zdecydowałam ich robić, nie mam żadnych medycznych wskazań...i tak teraz sie zastanawiam czy ktoś jeszcze zdecydowal tak jak ja? :)
na test Pappa na pewno się nie zdecyduję - to test prawdopodobieństwa więc wydaje mi się, że nie ma sensu...

Dziewczyny mam ochotę oglądnąć jakiś serial - macie coś godnego polecenia?
Jest z tych osób co TV oglądają naprawdę od święta więc nawet nie mam pojęcia co jest na topie :) przeglądnęłam internet ale żaden z polecanych seriali jakoś mi nie pod pasował.

Czytalyscie może na temat teorii Ramzi i NUB? Dla mnie to takie czytanie z usg ale według Ramzi i "położenia" kosmowki to będzie chłopiec, [emoji23]
Teori Ramziego jakoś nie kumam. Nie wiem o co w tym chodzi.
Co do Nuba to znam. Koleżanki mówią, że jestem czarownicą bo zawsze im przepowiem hehe.
Ja w ciąży z synem jadłam tylko chałwę, piłam cole i zagryzałam chrupkami Monster hehe

reklama
Dziewczyny mam ochotę oglądnąć jakiś serial - macie coś godnego polecenia?
Jest z tych osób co TV oglądają
naprawdę od święta więc nawet nie mam pojęcia co jest na topie :) przeglądnęłam internet ale żaden z polecanych seriali jakoś mi nie pod pasował.
Kroniki Times Square, Podręczna , Modern Family. :)

Do góry