reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Serio Zuzkaaa ja rozumiem zal i zlosc i strach, ale uwierz mi nie trzeba tracic ciazy zeby o nia sie maskarycznie bac. Pozaty tutaj jest sporo mam ktore stracily wiecej niz jedna ciaze, staraja sie Ciebie pocieszyc a Ty tak naprawde odpyskowujesz. Szkoda, bo wszystkie jestesmy pelne hormonow i rozne mysli i uczucia nas nachodza... Niestety ale kazda stracona ciaza boli, bez wzgledu czy mamy juz dzieci, czy nie...

Janka, z pierwsza corcia mialam tak ze na usg pokazali nam obraz dopiero jak zobaczyli Julke i sprawdzili czy wszystko jest ok. Nie wiem czy to sandardowa procedura, ale oszczedzila nam sporo stresu.
Ja widzialam ekran caly czas. I po prostu juz widzialam puste jajo.. i wiesz tysiac mysli na sekunde! A przeciez wiem jak dziala usg. Ale babeczka chyba widziala, ze spanikowalam bo od razu zaczela wolac, ze jaki sliiiiczny.. to sie uspokoilam. Ale zgodze sie, ze ekran powinien byc odwrocony. Zwlaszcza jak ktos juz widzial puste jajo albo brak pulsujacego serca. Tego widoku sie nie zapomina.

reklama
Ja widzialam ekran caly czas. I po prostu juz widzialam puste jajo.. i wiesz tysiac mysli na sekunde! A przeciez wiem jak dziala usg. Ale babeczka chyba widziala, ze spanikowalam bo od razu zaczela wolac, ze jaki sliiiiczny.. to sie uspokoilam. Ale zgodze sie, ze ekran powinien byc odwrocony. Zwlaszcza jak ktos juz widzial puste jajo albo brak pulsujacego serca. Tego widoku sie nie zapomina.
Napewno stresujace, ale naszczescie wielki strach i duze szczescie [emoji7]

Odświeżam. Może się przyda.
-----------------------------------

Wiek ciąży
Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień - ...
4 tydzień 2 dzień - ...
4 tydzień 3 dzień - 1 mm
4 tydzień 4 dzień - 2 mm
4 tydzień 5 dzień - 3 mm
4 tydzień 6 dzień - 4 mm

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień - 5 mm - ...
5 tydzień 2 dzień - 6 mm - ...
5 tydzień 3 dzień - 7,5 mm - ...
5 tydzień 4 dzień - 9 mm - 1 mm
5 tydzień 5 dzień - 10 mm - 2 mm
5 tydzień 6 dzień - 11 mm - 3 mm

6 tydzień 1 dzień - 12 mm - 3 mm
6 tydzień 2 dzień - 13 mm - 4 mm
6 tydzień 3 dzień - 14 mm - 4 mm
6 tydzień 4 dzień - 15 mm - 5 mm
6 tydzień 5 dzień - 16 mm - 5 mm
6 tydzień 6 dzień - 17 mm - 6 mm

7 tydzień 1 dzień - 19 mm - 7 mm
7 tydzień 2 dzień - 21 mm - 8 mm
7 tydzień 3 dzień - 22 mm - 9 mm
7 tydzień 4 dzień - 23 mm - 10 mm
7 tydzień 5 dzień - 24 mm - 11 mm
7 tydzień 6 dzień - 25 mm - 12 mm

Źródło: Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Hej, nie nadrobię was. Nadal jestem słaba. Niby już nie czuję się jak przeziębiona, ale taka wypompowana z energii, sił... I suszy mnie jak na dobrym kacu [emoji849]

Jutro wizyta... Wiem, ze jeszcze ktoś wizytuje, więc trzymam kciuki! [emoji846]

Ja mam dobre przeczucia.

reklama
Do góry