reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Pod koniec ciąży pojawia się tendencja do zatrzymywanie wody w organizmie, co nie zmienia faktu, że powinno się te 1,5 płynów wypijać, a w Twoim przypadku pewnie i 2 litry nie zaszkodzą. Picie mniejsze ilości nie sprawi, że obrzęki będą mniejsze. W grę wchodzi regulacja hormonalna i zastoje żylne wywołane rosnącym bobasem. Niektóre kobiety puchną mniej inne więcej. A tak ogólnie to nie zamartwiaj się tak wszystkim tylko ciesz ciąża:) Będzie dobrze:)
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz [emoji3]

reklama
Tylko mnie nie ruszają te pyszności :laugh2: Jednak te mdłości się na coś przydają, zero zachcianek :baffled: A tak serio, to naprawdę zaczynają mnie mocno męczyć. I melduję, że dziś przed pracą zaliczyłam pierwszy rzyg :rofl2:
u mnie bez rzygania kompletnie bez mdlosci az zaczyna mnie to denerwowac bo boje sie ze cos jest nie halo...

Ja mam cukrzycę i IO a czasem zjem. Ogólnie biorę metformine i jest git. Cukry mam ok a przed ciąża h1bac zeszło do normalnych wyników jak dla ludzi bez cukrzycy więc tylko się cieszyć
No właśnie też brałam metaforminę przed ciążą, ale diabetolog od razu wiedząc że się staram powiedziała że jak tylko zobaczę dwie kreski na teście to mam odstawić. Teraz tylko uważam na to co jem - czasem pozwakam sobie na kostkę czekolady :) ale to może lepiej że się ograniczam, bo pewnie już byłabym 5kg do przodu :D

No właśnie też brałam metaforminę przed ciążą, ale diabetolog od razu wiedząc że się staram powiedziała że jak tylko zobaczę dwie kreski na teście to mam odstawić. Teraz tylko uważam na to co jem - czasem pozwakam sobie na kostkę czekolady :) ale to może lepiej że się ograniczam, bo pewnie już byłabym 5kg do przodu :D
Mi lekarz kazał dalej brać bo i tak dają w cukrzycy ciążowej

wczoraj waga 54kg dzisiaj 54.2kg jak ja bede tyc w takim tepie to cienko to widze hahah
emoji23.png
emoji85.png
a jak tam u was waga? poszla do gory czy w dol?

U mnie tez tak idzie ale jem jak nienormalna wiec nic dziwnego, w obu przytyłam po 20 kg i badzo szybko zrzuciłam, nawet z naddatkiem wiec teraz tez się nie przejmuje

U mnie tez tak idzie ale jem jak nienormalna wiec nic dziwnego, w obu przytyłam po 20 kg i badzo szybko zrzuciłam, nawet z naddatkiem wiec teraz tez się nie przejmuje
ja zawsze jadlam duzo ale mam taka przemiane i juz z reszta genetycznie i mama i ojciec sa szczupli moj brat to samo. pare lat temu sie przebadalam z gory na dol szukajac przyczyny ale na szczescie to moja uroda a nie zadna choroba :)

w zasadzie mam w nosie czy bede puchla czy nie byle bym ja i dzidzia byla zdrowa tylko chodzi mi o fakt czy kobiety w ciazy powinny pic wiecej i czy faktycznie to odkladanie wody to prawda

Od picia wody się nie puchnie. Chyba, że zapominasz pić - wtedy organizm magazynuje, bo nie dostarczasz mu odpowiedniej ilości. W ciąży zbierasz wodę, bo tak juz musi być. Ale nie spuchniesz mocniej pijąc więcej wody. Ja piję spokojnie 2 litry. Nawet więcej. Nie piję na siłę, po prostu jestem nauczona picia wody, poza tym po prostu chce mi się pić :) W pierwszej ciąży miałam tak samo. Potrafiłam jednorazowo w nocy wypić pół litra wody. Dzisiaj mam 8t1d. Zazdroszczę Wam jedzenia, bo mi po wszystkim niedobrze. Ale mam zachciankę na kebab. Pewnie po kilku kęsach mi się odechce ale po prostu mam chęć i nie mogę z tym żyć :)

reklama
Do góry