reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
@Karolcia.DE no dodatkowo że coś jej się ciałko żółte nie podoba ale cały czas mi wpierala że może ciąża jest młodsza. Ale potem sprawdziła w karcie wynik bety z 06. No i pozbawiła się złudzeń. Zobaczymy jutro jak z beta będzie. No i na pewno i tak pójdę na kontrolne USG mogłabym i jutro się zapisać ale tak szczerze to nie ma sensu. Wole zaczekać tydzień niech sytuacja się rozwinie i zobacze czy rzeczywiście stoi w miejscu czy nie i będę mieć 100% pewności

@Karolcia.DE no dodatkowo że coś jej się ciałko żółte nie podoba ale cały czas mi wpierala że może ciąża jest młodsza. Ale potem sprawdziła w karcie wynik bety z 06. No i pozbawiła się złudzeń. Zobaczymy jutro jak z beta będzie. No i na pewno i tak pójdę na kontrolne USG mogłabym i jutro się zapisać ale tak szczerze to nie ma sensu. Wole zaczekać tydzień niech sytuacja się rozwinie i zobacze czy rzeczywiście stoi w miejscu czy nie i będę mieć 100% pewności
Czekamy na wyniki kochana!

w zasadzie mam w nosie czy bede puchla czy nie byle bym ja i dzidzia byla zdrowa tylko chodzi mi o fakt czy kobiety w ciazy powinny pic wiecej i czy faktycznie to odkladanie wody to prawda

Pod koniec ciąży pojawia się tendencja do zatrzymywanie wody w organizmie, co nie zmienia faktu, że powinno się te 1,5 płynów wypijać, a w Twoim przypadku pewnie i 2 litry nie zaszkodzą. Picie mniejsze ilości nie sprawi, że obrzęki będą mniejsze. W grę wchodzi regulacja hormonalna i zastoje żylne wywołane rosnącym bobasem. Niektóre kobiety puchną mniej inne więcej. A tak ogólnie to nie zamartwiaj się tak wszystkim tylko ciesz ciąża:) Będzie dobrze:)

reklama
na tyle co cie zdazylam poznac po tym jak piszesz to wydaje mi sie ze jestes twarda babka i na pewno dasz rade to przetrwac ja i tak mam cicha nadzieje ze wszytsko dobrze sie skonczy [emoji110][emoji110]

Do góry